icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzuz1
16. aug 2010

@dusanab hmm vyzera to dobre nieco skusime... inak jednoo uz s robi.. ze hubovnik...nieco ako hubovy nakyp... teraz zhaname polievocku 🙂

zuzuz1
16. aug 2010

no...nakoniec sme to poriesili tak, ze sme spravili len ten hubovy nakyp - celkom sa podaril vravi mm a dede a ostatok sa uz moce v mraznicke...nekedy z toho vykuzlim nejaku polievocku... este sa mi v trube pecu bagety tak som zvedava co to jak to bude,.,.

weiya
16. aug 2010

@dusanab co je peceny hot dog? este som to nepocula,ma to zaujalo 😀

dusanab
16. aug 2010

@weiya http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15634 mnamky, aj ked drobec zas len parky povyberal a pecivo nechal tak 😖

weiya
16. aug 2010

@dusanab dakujem 🙂 vyzera to fakt super, a urcite to aj tak chuti 🙂 musim to vyskusat volakedy, ale najprv to posuniem babke nech vyskusa, neviem ako sa cesto robi 😀 som este nerobila, ty ake cesto na to robis?

dusanab
16. aug 2010

@weiya aj to chuti super, ked sa to pecie vonia uzasne....cesto podla toho ake pecivo prave robim 😉 dnes som robila obycajne rozky tak bolo rozkove cesto, dam vymiesat do pekarnicky a potom sa realizujem 😀 😀

zucha
16. aug 2010

niekto tu tusim nedavno nevedel, co urobit s kyslej kapusty. Ja som zas hladala nieco s mletym masom a nadabila som na toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11121&use... 😉

estterka
16. aug 2010

@zucha ano,ja mam v plane nieco s kyslou kapustou v najblizsej dobe a teda vyzera to velmi dobre a nie narocne 😝

zucha
16. aug 2010

@estterka uplne nenarocne to vypada, preto ma to zaujalo a moja dcera sa ide doslova zabit po kyslej kapuste. Kedze ale dnes sme len dojedli kapustnicu, tak buduci tyzden bude asi toto. Este aj tlakovy hrniec mam, takze to bude do 15 minut hotove 😵

daniz
17. aug 2010

Tak my v nedeľu -segedínsky guláš+knedľa, kuracia polievka s reancami, pondelok sa dojedalo-segedín, rizoto, polievka ....... Dnes šampiňónová polievka a šošovicový prívarok s vajíčkom a na večeru asi skúsim tie pečené hot-dogy

atrami
17. aug 2010

Tou kapustou ste ma nakazili 😀 . Kura na kyslej kapuste+pečené zemiaky s cesnakom.

luga
17. aug 2010

paprika plnena tofu a asi budem musiet este vymysliet nieco rychle, co uvarim vecer po praci na zajtra 😒

kibuk
17. aug 2010

dnes masko na zeleninke s pasirovanymi paradajkami taky gulas so zemiakmi skor by sa hodila knedla ale u nas nikto knedlu nelubi inač krasne mi to rozvonieva 🙂

ivi87
17. aug 2010

kuracie závitky, kuk http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28270 idem to robiť prvýkráť, vyzerá to super a určite aj chutí, no a polievka je zo včera brokolicová 🙂

klara_klara
17. aug 2010

baby neviete recept na paradajkovu polievku z cerstvych paradajok? chcela by som vediet ako na tu supku...staci to aj so supkou rozmixovat alebo varit a osupat dakujem 😉

elixia
17. aug 2010

@klara_klara recept sice nemam,ale supiek sa lahko zbavis,ked ponoris paradajky do horucej vody...podla mna,ked rozmixujes aj so supkou stale tam nieco zostane, take ostre kusky..my to nemame radi,ja ich supem vzdy 🙂

betyna8
17. aug 2010

@klara_klara ja tiež odporúčam ošúpat.Paradajkovú polievko zbožnujem,mňam.Ja ju varievam z paradajkového pyré a potom tam pridám ešte na kusky pokrájane rajčinky,mnam mnam

bzuco
17. aug 2010

u nás dnes halušky so syrokrémom a opraženou cibuľkou

klara_klara
17. aug 2010

@elixia
@betyna8 dik babiny 😉

dusanab
17. aug 2010

@klara_klara ked som robievala drobcovi paradajkovu polievku este z paradajok tak som varila paradajky cele aj so supkou ( nakrajane samozrejme 😀 ) a potom som prepasirovala cez sitko. Povarila som s bazalkou, trosku osladila a polievka chutila velmi prevelmi 😉

barbis
17. aug 2010

baby POMOC...mala som premiéru s receptom zemiaky na kyslo, tá klasická biela zemiačková polievka, dala som do nej aj bielu fazuľu ale teraz na konci keď som dochucovala tak sa mi tam ulialo moc octu 😖 Ako mám teraz zjemniť tú chuť aby to nebolo také kyslé. Myslela som, že to vyhodím ale keďže som to varila 3 hodiny (fazuľa) a plný veľký hrniec, tak mi je to ľúto

atrami
17. aug 2010

@barbis priprav si bešamel, maslo roztopíš pridáš hladkú múku rozmiešaš prileješ mlieko. Povyberaj z polievky to husté alebo preceď daj k rozriedenému bešamelu a to riedke z polievky postupne pridávaj až dostaneš chuť, ktorú potrebuješ.

barbis
17. aug 2010

@atrami ďakujem za radu, idem to hneď skúsiť 🙂

atrami
17. aug 2010

@barbis ten bešamel nerob príliš hustý asi v takej hustote ako je povodna polievka

standa82
17. aug 2010

Jej, dnes na večeru robila babka opäť hríby so smotanou a s praženičkou. Mňam. 🙂 Zajtra idem variť gulášovú polievku (synátor mi už píli celý minulý týždeň) a azda halušky - mne a synovi bryndzové so škvarkami a mm syrové. 😵

elixia
17. aug 2010

@zuzuz1 tak som dnes skusala tie sladke rozky....boli fajn, len mi asi z polovice vytiekla nutela a lekvar (robila som pol na pol lekvarove a nutelove), asi bolo treba viac postlacat...

alami
17. aug 2010

@elixia kuk sem http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=27 a nevytečie ani kvapka 🙂

elixia
17. aug 2010

@alami aaa vdaka, nabuduce skusim takto..ale niektore aj popraskali, tym by zahnute rohy nepomohli 😀

atrami
18. aug 2010

my dnes polievka z fazule azuki, pre malého kura zo včera. Ostatok hrachová kaša + špekáčiky.

telinka
18. aug 2010

@elixia treba pridat trochu rozdrvenych piskot na prasok do lekvaru ci nutely , alebo trosku struhanky a netreba ani rozky stlacat a nic nevytecie 😉