icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bronia13
15. jan 2012

@briketa mnaaaaaaaaaaam

zuzikkaa
15. jan 2012

Kocky,Co Peciete Doma Chleba Poradte Nejaky DOBRY Recept... 🙂 Ja Niekedy Robim,Ale Nie Vzdy Sa Mi Podari...Bud sa Mrvi Alebo Nakysne Tak Ze Je Hore Deravy 😒

levandullka
15. jan 2012

Dnes stavnate kuracie prsia na cesnakovej omacke (sice zo sacku, ale pri skuskovom obdobi sa to da hadam odpustit 🙂 ), k tomu tarhona, nejaky salatik a polievocka zostala zo vcera vajickova 🙂.

jajuska1411
15. jan 2012

masko na bylinkovej omacke a zemiakove pyre

sasikas
15. jan 2012

ahojte kocky idem si pre radu... 😉prvy x dnes varim cicerovu polievku a neako vela som toho ciceru namocila, to asi vsetko do polievky nedam, neviete poradit co by sa dalo urobit s tym zvyskom?...viem ze neaka pomazanka sa z toho robieva, nemate cosi odskusane?....alebo ine tipy ako ho vyuzit?..... 😉
inak u nas dnes spominana cicerova polievka( uvidime co z toho bude 😀) a bryndozove halusky.....

piacere
15. jan 2012

pečené kurča, ryža... Polievka žiadna, v našej rodine totiž nikto nie je smädný 🙄 😅

duplinka
15. jan 2012

Kuracie prsia narezané na kocky, hodiť na rozpálený olej, posypať talianským korením, korením na pečené kurča, trošičku sójovej omáčky, trolinku soli. Keď je mäkučké pridáme rozmixované lečo a povaríme. Nakoniec zahustím smotanou na varenie a múkou. Dochutím. Čím viac omáčky, tým lepšie. K tomu ryža. Výborná mňamka. 😝

l.lara
15. jan 2012

@briketa ako robis chilli con carne? neviem najst recept. viem, ze tam islo mlete hov.maso, chilli pap., 2 cervene papriky, 2 zelene, 2 paradajky, 2 druhy fazule a viac neviem..:P

l.lara
15. jan 2012

my dnes na ranajky palacinky (zo vcera), obed : svieckova na smotane, domaca knedla, kuraci vyvar s rezancami. a silno rozmyslam, ci zamiesit na buchty alebo urobit jahodovu babovku..

kibuk
15. jan 2012

tak u nas par zmien k dnesnemu obedu polievka fazulova -smotanova a opekane zemiaky ku karfiolu 🙂

levandullka
15. jan 2012

Dievcata, potrebujem radu... Chcela som dnes robit to stavnate kura s cesnekom (polotovar) a v navode je napisane ze tam treba dat 1kg kuracich stehien. Ja mam ale kuracie prsia a mam ich menej, lebo sme iba dvaja, myslite ze to bude velka chyba ak toho urobim menej? Moze sa to nejako zle upiect? Dakujem 🙂

kacsik
15. jan 2012

Tak dnes varí mužíček môj,medailónky s panenky a k tomu pečené zemiačky 🙂))
@amadora samozrejme....3 hlávky cesnaku a polku cibuľky si opečiem na masle / polku cesnaku si pretlačim, polku si necham ako celé stručiky /, keď je to dozlata opečené,pridám jeden zemiak nakrájaný na kocky a zalejem asi 1 litrom vývaru / ja dávam kurací alebo zeleninový /. Keď sú zemiaky mäkké, pridám asi 3dcl smotany,soľ, sušený cesnak,biele korenie a troška muškátevého orieška a nechám prevreť, potom len rozmixujem 🙂 na tanieri posypem strúhaným údeným syrom, krutónmi / kocky s chleba opečiem na kvapke olivového oleja a posypem bylinkovou soľou/ a cesnakovými plátkami / predávajú sa sušené / je to úúúžasná polievka ! 🙂))

levandullka
15. jan 2012

@sasikas Napriklad zdravy salatik? 🙂 Nemam sice skusenosti, ale vyzera fajn 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41770
Alebo tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30800

evitka82
15. jan 2012

kura na smotane s domácou knedľou 😎

adelaida33
15. jan 2012

restované kuracie pečienky, ryža, zemiaky s maslom, rímsky šalát s jablčným octom :-P

vrabciatko
15. jan 2012

slepačia polievka, krkovička pečená na kyslej kapuste a opekané zemiaky 🙂

bubo1104
15. jan 2012

dnes - hrstková polievka a druhé - zemiaková kaša + udené mäsko + kompót

sasikas
15. jan 2012

@levandullka aha tak salat ma nenapadol...a ten link co si poslala prvy sa mi celkom pozdava....vyskusam, aspon bude na veceru....a hlavne mam nan doma vsetky suroviny.... 😉 dakujem....

levandullka
15. jan 2012

@sasikas Som rada ze sa ti pozdava 🙂. Vyskusaj a potom daj vediet ako to dopadlo, ja som s cicerom este nerobila vobec nic, ale rada by som nieco vyskusala. Nieco nove nikdy nezaskodi 🙂

sisanka
15. jan 2012

dnes klasika hovadzo-morcaci vyvar s rezancami a druhe bude raznici s pecenymi zemiakmi a este musim vymysliet nejaku prilohu-asi zavaranu cviklu 🙂 ...a ja kedze som na diete tak si robim brokolicu na cesnaku a opekanu cuketu 😀

duplinka
15. jan 2012

@vrabciatko výborné jedlo, pekne si to uži kým môžeš 😀 😀 😀

lucikatn
15. jan 2012

@sasikas ja robievam aj cícer aj sóju tak že si to naraz uvarím, vychladnuté dám do mrazničky a postupne podľa potreby vyberám...

amadora
15. jan 2012

@kacsik ďakujem veľmi pekne 🙂

danielaj
15. jan 2012

my dnes ako v interhotely, slepačia polievka, pečená kačica, rožkové hrnčekové knedlíky, kapusta, ryža, závitky z bravčového karé plnené šunkou, strúhaným syrom a kápiou, dusené kuracie prsia so strúhanou zeleninou, šalát z kyslej kapusty a strúhanej mrkvy 😉

babulka123
15. jan 2012

tak my dens francuzaky .. konecne sa mi podarili .. dostala som kupit dobre zemiaky - nie take vodove , lebo tie pustia vela vody a potom to v tom plava a je z toho taka kasa.., jediny problem je ze mi "zahadne" zmyzla slov.tocena , mam podozrenie na mm ze mi ju vecer spapkal. heheh takze bolo tak ze kusok co tam ostal a klobaska boli na 1 vrstve a druha vrstva bola so zeleninkou .. ale ze ake mnamkove to bolo.. k tomu som spravila salatik no vyyyyborne fakt som si po dlhej dobe pochutila..

mitka2007
15. jan 2012

no ja som dnes varila mrkvovo-hraskovu polievku a druhe mame toto,knedla,koprovka s kuracim maskom.

levandullka
15. jan 2012

@sisanka Super priloha k raznici je prkvovy salat s citronom alebo kysla smotana s mladou cibulkou zmiesana(hlavne s tou zelenou castou)... To je uzasne 🙂

danielaj
15. jan 2012

@estterka prosím ťa, ako robíš tú cviklovú polievku? na nete som našla niekoľko, ale chcem nejakú odskúšanú 😉 a to rizoto ako robíš? ďakujem 😉

estterka
15. jan 2012

@danielaj ahoj,na cviklovu polievku som nasla tip tu v teme vegetarianske dieta,ja som robila verziu pre dceru a to som na oleji spenila cibulu a potom pridala nastruhanu cviklu,mrkvu,kalerab ,petrzlen(ten u nas v zahranici neexistuje :( ) a zeler. trochu podusila a potom zaliala vodou a pridala na kocky nakrajane zemiaky. ja som nedochucovala,ale iste sa da .

na cviklove rizoto mam link,velmi je dobre,chutilo dcere aj nam
http://leblogdepipi.blog.cz/1108/rizoto-s-cerve...

oboje su rychlovky ;)

sympa1
15. jan 2012

domace jaternice, zemiaky a kapusta z nasho suda 😝