Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Kocky,Co Peciete Doma Chleba Poradte Nejaky DOBRY Recept... 🙂 Ja Niekedy Robim,Ale Nie Vzdy Sa Mi Podari...Bud sa Mrvi Alebo Nakysne Tak Ze Je Hore Deravy 😒
Dnes stavnate kuracie prsia na cesnakovej omacke (sice zo sacku, ale pri skuskovom obdobi sa to da hadam odpustit 🙂 ), k tomu tarhona, nejaky salatik a polievocka zostala zo vcera vajickova 🙂.
masko na bylinkovej omacke a zemiakove pyre
ahojte kocky idem si pre radu... 😉prvy x dnes varim cicerovu polievku a neako vela som toho ciceru namocila, to asi vsetko do polievky nedam, neviete poradit co by sa dalo urobit s tym zvyskom?...viem ze neaka pomazanka sa z toho robieva, nemate cosi odskusane?....alebo ine tipy ako ho vyuzit?..... 😉
inak u nas dnes spominana cicerova polievka( uvidime co z toho bude 😀) a bryndozove halusky.....
pečené kurča, ryža... Polievka žiadna, v našej rodine totiž nikto nie je smädný 🙄 😅
Kuracie prsia narezané na kocky, hodiť na rozpálený olej, posypať talianským korením, korením na pečené kurča, trošičku sójovej omáčky, trolinku soli. Keď je mäkučké pridáme rozmixované lečo a povaríme. Nakoniec zahustím smotanou na varenie a múkou. Dochutím. Čím viac omáčky, tým lepšie. K tomu ryža. Výborná mňamka. 😝
my dnes na ranajky palacinky (zo vcera), obed : svieckova na smotane, domaca knedla, kuraci vyvar s rezancami. a silno rozmyslam, ci zamiesit na buchty alebo urobit jahodovu babovku..
tak u nas par zmien k dnesnemu obedu polievka fazulova -smotanova a opekane zemiaky ku karfiolu 🙂
Dievcata, potrebujem radu... Chcela som dnes robit to stavnate kura s cesnekom (polotovar) a v navode je napisane ze tam treba dat 1kg kuracich stehien. Ja mam ale kuracie prsia a mam ich menej, lebo sme iba dvaja, myslite ze to bude velka chyba ak toho urobim menej? Moze sa to nejako zle upiect? Dakujem 🙂
Tak dnes varí mužíček môj,medailónky s panenky a k tomu pečené zemiačky 🙂))
@amadora samozrejme....3 hlávky cesnaku a polku cibuľky si opečiem na masle / polku cesnaku si pretlačim, polku si necham ako celé stručiky /, keď je to dozlata opečené,pridám jeden zemiak nakrájaný na kocky a zalejem asi 1 litrom vývaru / ja dávam kurací alebo zeleninový /. Keď sú zemiaky mäkké, pridám asi 3dcl smotany,soľ, sušený cesnak,biele korenie a troška muškátevého orieška a nechám prevreť, potom len rozmixujem 🙂 na tanieri posypem strúhaným údeným syrom, krutónmi / kocky s chleba opečiem na kvapke olivového oleja a posypem bylinkovou soľou/ a cesnakovými plátkami / predávajú sa sušené / je to úúúžasná polievka ! 🙂))
@sasikas Napriklad zdravy salatik? 🙂 Nemam sice skusenosti, ale vyzera fajn 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41770
Alebo tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30800
kura na smotane s domácou knedľou 😎
restované kuracie pečienky, ryža, zemiaky s maslom, rímsky šalát s jablčným octom :-P
slepačia polievka, krkovička pečená na kyslej kapuste a opekané zemiaky 🙂
dnes - hrstková polievka a druhé - zemiaková kaša + udené mäsko + kompót
@levandullka aha tak salat ma nenapadol...a ten link co si poslala prvy sa mi celkom pozdava....vyskusam, aspon bude na veceru....a hlavne mam nan doma vsetky suroviny.... 😉 dakujem....
@sasikas Som rada ze sa ti pozdava 🙂. Vyskusaj a potom daj vediet ako to dopadlo, ja som s cicerom este nerobila vobec nic, ale rada by som nieco vyskusala. Nieco nove nikdy nezaskodi 🙂
dnes klasika hovadzo-morcaci vyvar s rezancami a druhe bude raznici s pecenymi zemiakmi a este musim vymysliet nejaku prilohu-asi zavaranu cviklu 🙂 ...a ja kedze som na diete tak si robim brokolicu na cesnaku a opekanu cuketu 😀
@vrabciatko výborné jedlo, pekne si to uži kým môžeš 😀 😀 😀
my dnes ako v interhotely, slepačia polievka, pečená kačica, rožkové hrnčekové knedlíky, kapusta, ryža, závitky z bravčového karé plnené šunkou, strúhaným syrom a kápiou, dusené kuracie prsia so strúhanou zeleninou, šalát z kyslej kapusty a strúhanej mrkvy 😉
tak my dens francuzaky .. konecne sa mi podarili .. dostala som kupit dobre zemiaky - nie take vodove , lebo tie pustia vela vody a potom to v tom plava a je z toho taka kasa.., jediny problem je ze mi "zahadne" zmyzla slov.tocena , mam podozrenie na mm ze mi ju vecer spapkal. heheh takze bolo tak ze kusok co tam ostal a klobaska boli na 1 vrstve a druha vrstva bola so zeleninkou .. ale ze ake mnamkove to bolo.. k tomu som spravila salatik no vyyyyborne fakt som si po dlhej dobe pochutila..
no ja som dnes varila mrkvovo-hraskovu polievku a druhe mame toto,knedla,koprovka s kuracim maskom.
@sisanka Super priloha k raznici je prkvovy salat s citronom alebo kysla smotana s mladou cibulkou zmiesana(hlavne s tou zelenou castou)... To je uzasne 🙂
@danielaj ahoj,na cviklovu polievku som nasla tip tu v teme vegetarianske dieta,ja som robila verziu pre dceru a to som na oleji spenila cibulu a potom pridala nastruhanu cviklu,mrkvu,kalerab ,petrzlen(ten u nas v zahranici neexistuje :( ) a zeler. trochu podusila a potom zaliala vodou a pridala na kocky nakrajane zemiaky. ja som nedochucovala,ale iste sa da .
na cviklove rizoto mam link,velmi je dobre,chutilo dcere aj nam
http://leblogdepipi.blog.cz/1108/rizoto-s-cerve...
oboje su rychlovky ;)
domace jaternice, zemiaky a kapusta z nasho suda 😝

@briketa mnaaaaaaaaaaam