icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bzuco
19. aug 2010

ja som dnes len zeleninovú polievku - sme mali nakupovací deň - tak som nestíhala
ale večer sme mali domáce slivkové knedle - svokruška narobila - tak som fuuuuuullllll 😝

kibuk
19. aug 2010

@zucha nie len skvely tip ale aj vynikajuci 🙂 😉

kibuk
19. aug 2010

a na zajtra frankfurtska polievka a pankušky-šišiky 🙂

atrami
20. aug 2010

polievka- čo dom dá
Deti- palacinky
Manžel - guláš so seitanu- robím prvý krát, tak uvidím 😉

salma22
20. aug 2010

asi idem robit francuzke uz sme ich dlho nemali 🙂 a dokoncime tyzden bez masa 😀

lalus
20. aug 2010

tekvicové placky...len ešte neviem s čím 😅

bzuco
20. aug 2010

hustá fazuľová polievka s párkom a k tomu chlebík....

jahodka11
20. aug 2010

lalus, ako robis placky?

winona24
20. aug 2010

drožďová polievka a penne bolognese 🙂

atrami
20. aug 2010

Tak nakoniec polievka zemiaková s krúpami, zahustená hraškou. Seitan guláš sa nakoniec zmenil na seitan soté.

petusko
20. aug 2010

ja robim masko take "grilovane" na panvici, od vcera bolo v marinade, mm spravim k tomu omacku s cili fazulkami, priloha ryza a salat zeleninovy 🙂

pancake
20. aug 2010

@atrami ano sedana je v preklade sekana. 😀 😀

lalus
20. aug 2010

@atrami daj vedieť ako to potom chutilo. seitan si si urobila sama, či si si kúpila? už si skúšala aj niečo iné z neho - ako prílohu k zemiakom a pod.? ma to láka si vyrobiť, ale nemám predstavu, ako to môže chutiť 😅 tak mám trošku obavy, že ani sama to nezjem 😕

jahodka - placky http://www.alinka.sk/c/tekvicove-placky-4255.html ale nenechala som ich po postrúhaní hodinu stáť a nedávala som vôbec múku, miesto nej ovsené vločky...keď to chvíľu necháš postáť (pár minút), tekvica pustí vodu a vločky sa napijú, takže plnia zlepovaciu úlohu múky.

zucha
20. aug 2010

@lalus u nas tekvicovo - zemiakove placky 😉

adka84
20. aug 2010

@kibuk prosim ta, das recept, ako robis frankfurtsku polievku?

pancake
20. aug 2010

frankfurtska je u nas: udusim cibulu, dam tam nakrajane parky na kolieska /2parky/,pridam zemiaky na kocky, zalejem vodou a varim dokedy sa neuvaria zemiaky.zahustim zasmazkou, pridam sladku papriku,cesnak, vnatku a majoranku. je to na sposob falosnej gulasovej polievky. 😉

atrami
20. aug 2010

@lalus , mne to chutilo, je to určite lepšie ako sojové mäso. Netreba dopredu namáčať. Dnes budem asi ešte vyprážať, tak hodím foto ;-,, Kupovala" som u nás v predajni.

dusanab
20. aug 2010

@atrami co je prosim ta seitan? 😕 mozno by som si to aj dala ak zistim co to je 😀 😀

dusanab
20. aug 2010

dnes mame obed zo vcera a na veceru uz kysne cesto na pecene buchty 🙂

atrami
20. aug 2010

Placky robievam aj ja, časť cukety, patizónu, dyne.... nastrúham na jemno a časť na hrubo.

atrami
20. aug 2010

@dusanab seitan je vyrobený z múky-neviem presne postup, náhrada za mäso. Dnes budem robiť, tak hodím foto ako to vyzerá.

adka84
20. aug 2010

@pancake dakujem, milujem frankfurtsku polievku, dnes bude na veceru 😉

pancake
20. aug 2010

adka nie je za co 😉

lalus
20. aug 2010

http://vegetarian.blog.cz/0801/cim-nhradit-mao @atrami @dusanab na tej stránke je aj odkaz, kde je presne popísaný návod na výrobu...nevyzerá to byť ťažké - skôr len taká menšia babračka....sojové maso mám rada, tak skúsim niekedy aj toto si vyrobiť - z trošky múky na začiatok 😅

atrami
20. aug 2010

seitan, balenie vyšlo na 1,11 €, mala som 2 balenia.

kibuk
20. aug 2010

@adka84 tu je naš receptik na frankfurtsku polievku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24657&use...

natsa
20. aug 2010

@atrami vyzerá to super hod recept.mnam

atrami
21. aug 2010

@natsa , to prvé je len trojobal, druhé je na sposob ,,slovenskej číny" Pošlem Ti IP s kontaktom firmy kde som to kupovala. Vidím, že si tiež z NM. 🙂

natsa
21. aug 2010

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

dusanab
21. aug 2010

@lalus dakujem, vyzera to zaujimavo ale asi radsej skusim pohladat ci to maju aj v obchode 😉 bude to istejsie ako doma sa s tym bavit, aspon pre zaciatok 😉 🙂
dnes budeme mat na obed pirohy plnene masom a na veceru kapustovu polievku s parkami, tie pirohy maju u nas premieru tak som zvedava ako to dopadne 🙂