Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
no kedze sme stale bez plynu tak dojeme kura s chlebom a na veceru nas tatino pozval na pizzu 😀 😀
dnes mliečna fazulová polievka s domácimi langošmi
tak nastala zmena, namiesto plneného vyprážaného sójového mäsa sú sójové kocky vyprážané v zemiakovom cestíčku ako na zemiakové placky, veľká mňamka 😉 , musela som improvizovať, nemala som sójové plátky, iba kocky 😒
dnes kysla fazulova polievka s domacimi udenymi rebrami a lekvarove parene buchty s cokoladovym pudingom a dufam ze zostane aj na zajtra 😀
polievka chvalabohu od včera 😀 , rizoto so sojovým maskom, zeleninkou a šampionami.
ja som vcera vecer dorobila kuraciu polievku - silnu ako ekrazit mnaaam , dala som tam cele kura.. ale je ze mnaaaam.. a masko som obrala a dnes z toho spravila rizoto a to sa tiez vydarilo.. takze 2 muchy jednou ranou .. lacne dobre.. taketo mam rada.. a kedze dnes je tu stravnikov viac ako dost { dosla sestra s malym a maminka} zajtra budem zas kuchtit nieco ale neviem co .. asi segedinak..
dnes : polievka zo včera - hrachová . Druhé : bravčové dusené so zeleninou a hubami , príloha : ryža
dnes som bola strasne akcna v kuchyni takze sa dovolim pochvalit 😉 karfiolova polievka, spenatove lasagne a jeden super typ ak chce niekto skusit, mne to velmi chuti aj malej: zelene fazulkove struky povarene chvilku vo vode, potom spolu s pretlacenym cesnakom na panvicu a a ked je to hotove, posypat sezamom a trosickou sezamoveho oleja. Ak nemate sezam. olej a sezam je to dobre aj samotne len s cesnakom. Robim to ako prilohu k rybe
nám zostala ešte hovädzina-varená, tak mm urobím chrénovú omáčku a deťom kôprovú a aj knedla sa doje super. 🙂
dnes záhradnícke /liate/ rezne+zemiakova kaša..
tie rezne /1kg kuracie prsia-najkrajať na jemnulinke rezance-uplne jemne,3PL vrchovate solamyl,soľ,korenie,4vajíčka,lečo bez tej šťavy..všetko spolu zmiešať,nechať odležať cez noc v chladničke / potom už len na panvičke vysmažať -velkosť kto aku chce,zmes sa dava naberačkou/lyžicou 😉
baby poradte nejaky kolačik rychli ovocny.. 😒
nemam doma ani puding,ani maslo/margarin 😅 /prosiiiiiim..vdaka 😵
@akika722 a čo perník http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42685 alebo muffiny, tieto sú výborné aj s ovocím http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2009 😉 alebo ovocný koláčik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45412
ten som si nevšimla 😵 , tak to v pohode vynechaj, teraz som pozerala zošit, lebo ja ho pečiem tiež a nemám tam sódu len prášok do perníka 😉
dnes polievka so sucheho hrachu so slaninkou a opecenym chlebom,varene zemiaky -maso na leči a cviklovy salat s chrenom 😉
@akika722 mozes sodu vynechat ta je tam na zjemnenie ak ich chces urobit mozes aj bez nej osahuje ju aj prasok do peciva 🙂
@drobik1 prepana jana teraz je tolko poziarov!!!!
@miriamr
@titkovamiriam dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem 😀 idem uspať deťuchy a idem nato 😀 😀 😀 😀
@titkovamiriam a poleva na pernik sa ako robi???nie čokolada 😅 moja mamka robi taku zvlašnu vybornu,od toho je cely pernik taky mnamokovy 😅 len neviem ako 😒
@akika722 polevu na pernik robim ja takto: najprv si zalejem klasicku silnu kavu, zrnkovu, pockam az sadnu tie smeti naspodok, potom z nej dam do hrnca asi tak 3-4 polievkove lyzice, pridam cca 2 lyzice kakaa, po cca 50g masla a Cery, praskovy cukor asi tak 3 lyzice, a cca polovicu cokolady na varenie polamanej. (ja to davam od oka, ale je to asi take mnozstvo tych surovin). Zapnem sporak na najmensi plamen a pekne to vsetko roztopim, polejem kolacik a je to mnam. Ta kava da tomu super chut. Mozno to je to tajomstvo tvojej mamky.
@akika722 aka poleva? biela?cokoladova,citronova?ja pernik polievam cokoladovou a zdobim bielkovou tak neviem ktoru myslis 😅
hrachova kasa a morcacie stehno 😉

včera som robila kapustníky a ostalo mi trocha udusenej kapusty tak dorobím fliačky a rajčinovú polievku s písmenkami