icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

akika722
9. feb 2012

@januschka10 alebo-toto som sice ešte neskušala,ale je to s tarhone http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=824&order=1

titkovamiriam
9. feb 2012

ahojte a doslo na vymenu 🙂 hovadzie sa odklada,lebo som kupila uzasnu mrkvu,tak spravim bravcove platky,dusenu mrkvu a varene zemiaky-rychle a skoro dietne jedlo 😀

sisanka
9. feb 2012

@raza tak snad im to chutit bude lebo este som to nerobila 😀 a tiez to budu tie rozkove pirohy....a co sa tyka tej pekarnicky tak kludne tam mozes dat aj obycajnu muku a cerstve kvasnice,len musis dodrzat postup najskor mokre a potom suche ingrediencie 😉

januschka10
9. feb 2012

@akika722 jaj, tak toto by mi nikto nejedol. ale skusim to rizoto s tarhonou..mam rada veci co sa varia vsetko spolu, pripadne dam do truby a hotovo.

akika722
9. feb 2012

@januschka10 😀 😀 😀 toto som tiež nerobila ale rizoto robim často..počkaj skusim ho najsť 😉

akika722
9. feb 2012

@januschka10 tu je to "obyčajne" http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13350 a hladam aj to čo varievam ja

titkovamiriam
9. feb 2012

mnam tarhona uz som dlho nerobila 🙂

kralicica
9. feb 2012

morcaci perklelt s cestovinou fussili

lucula73
9. feb 2012

ahojte kočky,
pravidelne vás špehujem lebo aj mne už dochádza fantázia,čo navariť.......
ale chcem sa spýtať,ako sa pripravuje tá tarhoňa?mne sa to ešte nidky nepodarilo,svokra to bežne robieva,párkrát nám ju spravila,ale chcela by som počuť,ako to budete robiť vy,lebo to rizitko by som skúsila 🙂
ďakujem

januschka10
9. feb 2012

@titkovamiriam presne tak a ten recept co mi poslala akika722 vyzera aj dobre. tak dnes varim.

januschka10
9. feb 2012

@lucula73 ani ja velmi neviem varit tu tarhonu,ale mam na to taky zlepsovak. dam si vacsi hrniec s vodou, osolim a ked zovrie supsnem tam tarhonu. Robim to vlastne ako cestovinu. Medzitym si v inom hrnci oprazim nasekanu cibulku, ked je tarhona hotova tak ju scedim v sitku (pozor nie s velkymi dierkami) a premiesam este na ohni s tou cibulkou na oleji. Funguje to. Ja to nedokazem robit tak ako ryzu, ze najskor oprazim a potom zalejem vodou a varim. Moja mama mi poradila tento zlepsovak.

katkas1
9. feb 2012

@lucula73 ja ju robim tak sko ryzu, poprazim do ruzova, potom zalejem 1.5 nasobkom vody, osolim zakryjue prikrivkou a necham zovriet, potom stiahnem na najslabsi plamen a dusim, kym je este taka mazlava ze je v nej este trochu vody tak ju vypnem a necham dojst, po takej cca pol hodine je uz hotova a je super sypka. Ale treba ju naozaj dobre oprazit

katkas1
9. feb 2012

dnes cina s ryzou a hranlkami 😀

lucula73
9. feb 2012

@januschka10 hm....toto by som zvládla,len rada by som vedela,ako to spraviť,že ju najprv opražím,aby mala peknú hnedú farbu.buď to mám tvrdé alebo rozvarené 😝 😀

lucula73
9. feb 2012

@katkas1 a nemiešaš ju už potom?neprihorí?však to neviem docieliť,aby bola sypká a hlavne nie tvrdá

titkovamiriam
9. feb 2012

@lucula73 ochutnavaj pocas varenia a ked sa ti bude zdat ze by uz mahla byt ju vypni a nechj dôjst pod pokrievkou 😉

luy
9. feb 2012

mám zo včera zemiaky na kyslo a na to perkelt z kuracieho ,polievka paradajková,ale idem robiť super rýchly koláč:

2 jogurty biele hocaké,2 tégliky polohrubej muky,1 téglik kryštál cukor,2 vajcia,1 kypriaci prášok,hocaké ovocie -všetko zmiešať,dať na vymastený plech a piecť 40 min.

kkubekova
9. feb 2012

Tak my dnes budeme mat sosovicovu polievku na kyslo a francuzske zemiaky 😉 manzel by chcel ako dezert kokosovy "rafaello" kolac, ale vsetko zalezi na nasej malej, ako dlho bude spinkat 😝

lucula73
9. feb 2012

@titkovamiriam vyskúšam,vyskúšam,hádam aj 10ty krát 😀 .ach jaj,keby to moje deti neľúbili,tak sa na to vykašlem..ale furt prosiť svokru /býva pod nami/ nech mi spraví tarhoňu 😠 😠

katkas1
9. feb 2012

nemiesam, len ked ju odstavim a necham este dojst tak ju premiesam a necham pod pokrievkou, a ked je uz hotova a trochu vychladnuta tak ju este raz premiesam aby bola sypka a hotovo, treba j u naozaj poriadne oprazit a nema sa ti preco nepodarit, ale len na takom miernom ohni aby ti zase nezhorela 😕

titkovamiriam
9. feb 2012

inak baby neviem ci ste na mmb postrehli tento recept:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45912 užasný ako vsetky jej pralinky 😀 ,lenze mne sa nebude chciet s tym prplat spravím to v sobotu ako rezy 🙂 ,recept je mnam 🙂

januschka10
9. feb 2012

@lucula73 no v takomto pripade nebude hneda..ale aspon je jedla, lebo ak by som to robila postupom, ze oprazit, tak sa mi to nepodari.

katkas1
9. feb 2012

@titkovamiriam vyzeraju naozaj super 😀 😀

lussy666
9. feb 2012

@lucula73 ahojky, ja tiez neviem tarhonu robit, ale minule som skusala robit v mikrovlnke a bola super.....skus....
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5070
akurat som to robila trochu dlhsie, asi 15 - 17min...

katkas1
9. feb 2012

@luy muku davas do takych istych teglikov ako su tie jogurty?

luy
9. feb 2012

@katkas1 hej

luy
9. feb 2012

@katkas1 a ked to chcem v hnedej farbe doložím kakao dnu trochu

katkas1
9. feb 2012

@luy a to tie male jogurty, 150 gramove?Nie je toho malo?

luy
9. feb 2012

@katkas1 ak je málo môžeš si zvýšiť na 3 tegliky jogurt,3 polohrubá,2 cukor,3 vajcia......ale podla mna stačí základná veryia

danielaj
9. feb 2012

@raza presne ako
@sisanka píše, aj z obyčajnej múky, len treba robiť presne podľa receptu, na nete ich je veľa 😉 kuk sem http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=31, pekárnička je super vec, mám ju niekoľko rokov, a pečiem všetky možné aj nemožné chlebíky, a hlavne je to veľký pomocník, keď v nej varím džem, nemusím pri tom stáť a miešať a výborná je aj mliečna ryža z pekárničky, dnes budem robiť asi deťom na večeru 😉