Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes bola fazulova polievka , hurka,klobása s kašou a uhorka a ešte zopár jogurtových lievancov
my mame tiez fazulovu polievku,rybie prsty a zemiakovu kasu
našla som webku na stravu s receptami a postupmi pre zš a mš, každy týždeň je obmena podľa jedálneho lístku.
veľmi užitočná i inšpirujúca 😉
http://skolskajedalenporuba.webnode.sk/recepty/ v pravo je zoznam podľa menu.
Zienky dufam ze tu o takomto case este niekoho najdem, ako spravit smotanovo nivovu omacku z bieleho jogurtu a nivoveho syrecku?. bez nivy a bez smotany 😅 da sa to vobec?:
@opica robila som malé guličky, tak ako si písala, jedine som nedala tú žemlu a PDP, pretože čo som študovala recepty, tak v nich to nebolo a hovorila som si, že pokiaľ to nepôjde spojiť, tak to tam skúsim dať, ale všetko išlo hladko, pokiaľ sa nezačali vysmážať, že by som ich smažila pomaly a oni sa mali z prudka? Hmmm, tiež neviem, len ma ten recept hrozne zaujal a robila som si neskutočné chúťky a dopadlo to na prd ☹
dnes idem varit aj na so,ne lebo cez víkend máme iný program,urobím rohlíkové knedle,nám čučoriedkovú omáčku a pečené mäsko a detom sviečkovú omáčku,polievka bude mäsková ,plus zelenina a nahádzané halušky krupicové 🙂
dnes vajíčkovo-krupicová polievka, diétna saláma plnená syrom a kyslou uhorkou vypražená v cestíčku- som to dlho nerobila, kuracie soté - pre malú, lebo ten salám mi asi nebude jesť, 😖 dusené zemiaky, chrenový alebo cesnakový dresing - ešte neviem, možno obidva urobím 😉
my dnes rožkovo-brokolicové placky
sobota - hríbková polievka, plnená zemiaková placka restovanou kur. pečeňou, večera bryndziaky
nedeľa - polievka zo soboty, špan. vtáčiky + ryža a idem robiť šišky,ale tie nie vyprážané.
u nas dnes polievka zo vcera rascova s vajickom a bravcove rezniky na prirodno, zapecene s broskynou a syrom a k tomu ryza a mrkvovy salatik 😉
hrstkova polievka a rizoto s talianskou mrazenou zeleninou a kur. maskom. sama som zvedava, ake bude 😀
už upečený grahámový chlebík,zo včera fazulová polievka a dnes bude čína ešte neviem s čím
vcera sme mali zeleninkovu polievku s krupicovymi haluskami a kuracie masko na kukurici s ryzou. Dnes Polievka zo sucheho hrasku a syrove fasirky v rure - robim ich za posledne 2 tyzdne uz 3x krat, take su fajnove 😀
Vcera sme mali paradajkovu polievku so syrom.jaternicky a varene zemiaky 🙂
Mam chut na lasagne,este som ich nikdy nerobila 😉 takze dnes budem maturovat 😀
Keďže toto je o varení a moja otázka s tým súvisí,tak sa nehnevajte ,že sa pýtam.
Jeden čas som používala drevené varešky,a krájaciu dosku,ale furt sa mi to zdalo špinavé a nijak som to nevedla dezinfikovat,predsa je to drevo.
Používala som potom umelohmotné,ale povedzme si úprimne drevo je drevo a lepšie sa mi varí.Ako to čistíte a s čím ak varíte drevenými.
Dík za odpovede.
na raňajky muffiny http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39401, na obed dojedáme karfiolovú polievku a spravím francúzske zemiaky
polievka mliečna z fazuľových strukov so zemiakmi,a druhé : no snažim sa každy piatok robit rybu, koli malemu, len ešte neviem ako ju urobím 🙂 najskor na masielku s nejakou zeleninou .

idem robit rizoto nemam co zajtra do roboty 🙄