icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

janusa_
9. feb 2012

idem robit rizoto nemam co zajtra do roboty 🙄

gianni
9. feb 2012

dnes bola fazulova polievka , hurka,klobása s kašou a uhorka a ešte zopár jogurtových lievancov

montinka
9. feb 2012

my mame tiez fazulovu polievku,rybie prsty a zemiakovu kasu

majina.b
9. feb 2012

našla som webku na stravu s receptami a postupmi pre zš a mš, každy týždeň je obmena podľa jedálneho lístku.
veľmi užitočná i inšpirujúca 😉
http://skolskajedalenporuba.webnode.sk/recepty/ v pravo je zoznam podľa menu.

janusa_
9. feb 2012

Zienky dufam ze tu o takomto case este niekoho najdem, ako spravit smotanovo nivovu omacku z bieleho jogurtu a nivoveho syrecku?. bez nivy a bez smotany 😅 da sa to vobec?:

lyongirl
9. feb 2012

@opica robila som malé guličky, tak ako si písala, jedine som nedala tú žemlu a PDP, pretože čo som študovala recepty, tak v nich to nebolo a hovorila som si, že pokiaľ to nepôjde spojiť, tak to tam skúsim dať, ale všetko išlo hladko, pokiaľ sa nezačali vysmážať, že by som ich smažila pomaly a oni sa mali z prudka? Hmmm, tiež neviem, len ma ten recept hrozne zaujal a robila som si neskutočné chúťky a dopadlo to na prd ☹

amalka421
9. feb 2012

@janusa_ no ale nestazujem sa, je tam lepsie ako tu..

janusa_
9. feb 2012

@amalka421 viem poznam vela ludi co ziju v anglicku a je im lepsie, aj po financnej aj po tej zivotnej stranke.A ako dlho tam ziejte?

amalka421
9. feb 2012

@janusa_ ja tam zijem skoro 5 rrokov...

janusa_
9. feb 2012

@amalka421 dost dlha doba 🙂a deti,teda asi este len syn rozpravaju po slovensky ci anglicky?

amalka421
9. feb 2012

@janusa_ oni po slovensky. kedze sme slovaci.. dobre moja idem ja ak sa nenahnevas... lebo ma chytaju driemoty, a konecne mi deticky zaspali, este nieco zjest umyt a hajat papa dobru nocku 🙂

janusa_
9. feb 2012

@amalka421 nenahnevam sa aj pojdem dobru 😉

danielaj
10. feb 2012

včerajší Kontesin chlebíček, naozaj výborný, odporúčam 😉

luy
10. feb 2012

dnes idem varit aj na so,ne lebo cez víkend máme iný program,urobím rohlíkové knedle,nám čučoriedkovú omáčku a pečené mäsko a detom sviečkovú omáčku,polievka bude mäsková ,plus zelenina a nahádzané halušky krupicové 🙂

danielaj
10. feb 2012

dnes vajíčkovo-krupicová polievka, diétna saláma plnená syrom a kyslou uhorkou vypražená v cestíčku- som to dlho nerobila, kuracie soté - pre malú, lebo ten salám mi asi nebude jesť, 😖 dusené zemiaky, chrenový alebo cesnakový dresing - ešte neviem, možno obidva urobím 😉

kibuk
10. feb 2012

fazulova polievka so smotanou a syrove faširky,zemiaky 🙂 a včerajšie ovocne knedličky podla @danielaj mnam vyborne

a ešte tohto tyzdnove palacinky a špagety 🙂

danielaj
10. feb 2012

@kibuk tak to som rada, že chutili 😉

kibuk
10. feb 2012

@danielaj jasne že chutili,cesto tiež fajn aj dobre sa s nim pracovalo 🙂 a bola som s mm prekvapena že si dal za porciu co on sladke noo ako kedy ale skor inee 😀 a chutilo mu

daniz
10. feb 2012

my dnes rožkovo-brokolicové placky
sobota - hríbková polievka, plnená zemiaková placka restovanou kur. pečeňou, večera bryndziaky
nedeľa - polievka zo soboty, špan. vtáčiky + ryža a idem robiť šišky,ale tie nie vyprážané.

firstbaby
10. feb 2012

u nas dnes polievka zo vcera rascova s vajickom a bravcove rezniky na prirodno, zapecene s broskynou a syrom a k tomu ryza a mrkvovy salatik 😉

daniz
10. feb 2012

@danielaj ja ho chcem urobiť budúci týždeň-ideme k známym na návštevu tak niečo mňam pre deti.

yvetulka
10. feb 2012

hrstkova polievka a rizoto s talianskou mrazenou zeleninou a kur. maskom. sama som zvedava, ake bude 😀

gianni
10. feb 2012

už upečený grahámový chlebík,zo včera fazulová polievka a dnes bude čína ešte neviem s čím

zuziq
10. feb 2012

vcera sme mali zeleninkovu polievku s krupicovymi haluskami a kuracie masko na kukurici s ryzou. Dnes Polievka zo sucheho hrasku a syrove fasirky v rure - robim ich za posledne 2 tyzdne uz 3x krat, take su fajnove 😀

rastulka
10. feb 2012

Vcera sme mali paradajkovu polievku so syrom.jaternicky a varene zemiaky 🙂
Mam chut na lasagne,este som ich nikdy nerobila 😉 takze dnes budem maturovat 😀

luy
10. feb 2012

Keďže toto je o varení a moja otázka s tým súvisí,tak sa nehnevajte ,že sa pýtam.

Jeden čas som používala drevené varešky,a krájaciu dosku,ale furt sa mi to zdalo špinavé a nijak som to nevedla dezinfikovat,predsa je to drevo.
Používala som potom umelohmotné,ale povedzme si úprimne drevo je drevo a lepšie sa mi varí.Ako to čistíte a s čím ak varíte drevenými.
Dík za odpovede.

sisanka
10. feb 2012

@luy a co takto umyvacka?viem ze sa to tam nema davat kedze je to drevo ale tak drevenu dosku raz cas tam hodit a je krasne cista..no a varesky,hm neviem...asi kupit nove 😀

luy
10. feb 2012

@sisanka nie mna len tak napadlo,samozrejme že mením a kupujem nové,len ma napadlo či niekto nemá nejaký trik na to......však naši rodičia varievali z drevenými

adros
10. feb 2012

na raňajky muffiny http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39401, na obed dojedáme karfiolovú polievku a spravím francúzske zemiaky

janulabj
10. feb 2012

polievka mliečna z fazuľových strukov so zemiakmi,a druhé : no snažim sa každy piatok robit rybu, koli malemu, len ešte neviem ako ju urobím 🙂 najskor na masielku s nejakou zeleninou .