Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mimikett ja som nastruhala syr asi 30dkg, k tomu 3 vajicka, urobila taku masu, zobrala som platok sunky, obalila masou a urobila nieco ako gulku, obalila este v struhanke a potom napchala do mafinoveho plechu. Piekla som na 230 stupnoch asi 20 minut ( treba sledovat, ked to bude ruzovkaste. Je to mnaaamka 😵 robila som aj fasirky na peciacom papiery ale v tej mafinovej forme je to vnutro viac tahave, ked su fasirky tak je to trosicku suchsie ale aj tak fajnove
My dnes máme krémovú hráškovú polievku a bravčovú čínu....už sa nemôžem dočkať tej číny, vonia mi tu po celom dome 😀
Inak neviete mi poradiť, čo sa dá spraviť s tekvicovým olejom? Mám doma jednu fľašu a bojím sa aby sa nepokazil 😖
@snu presne, ja tiež robievam halušky zvlášť ako ty, ale toto je iné a haluštičky chutia inak, ja som dnes nedávala ani žiadnu zeleninu, len som dala hríbový bujón a zase je to iná chuť, my polievky milujeme, aj deti aj my s mužom, a túto robievam, keď neviem, čo tak narýchlo, keď ideme napr. k doktorovi a pod. tak dúfam, že tvojim chlapcom bude chutiť, moja malá spráskala plný tanier a už odfukuje 😀
@lunana olej z tekvicovych semiacok ma velmi silnu aromu a nema sa pripravovat tepelne lebo uplne sa znicia nasytene kyseliny.
Dava sa na salat pomiesany s olivovym, alebo pokvapkas navrch na tekvicovu pyre polievku (to je uplna lahodka, polievka sa robi z oranzovej tekvice) mozes dat zopar listkov citronoveho tymianu, alebo taragonu, alebo pomiesat s platkami hluzovky.
@lunana ja milujem napr aj kyslu kapustu pokvapkanu tekvicovym olejom 😉 alebo si robim ladovy salat s paradajkami a kukuricou a pokvapkam tymto olejom. 😉
Tak ako pise @briketa polievka z hokaido tekvice je vyborna ak ju pokvapkas tekvicovym olejom. Ale uz na tanieri, ked je jedlo hotove.
Tu v lokalite kde zijem, sa vyuziva napr aj na vanilkovu zmrzlinu, par kvapiek plus opecene semienka tekvice podrvene-mnamka. 🙂
baby nejaky overeny recpet na kare...
@lunana
6 hrncekov kuracieho alebo zeleninoveho vyvaru
1 - 1a pol lyzicky soli
4 hrnceky tekvicoveho pyre (rozmixujes osupanu , ocistenu oranzovu tekvicu)
1 hrncek nasekanej cibulky
1/2 lyzicky citronoveho, alebo obycajneho tymianu
1/2 hrnceka sladkej smotany
1 strucik cesnaku
5 celych ciernych koreni
Najprv osmahni cibulku aby bola sklovita, pridaj nakrajany cesnak, este minutku smaz. Dolej vyvar, tymian, korenie a cele to zvar. Stiahnes plamen a nechas pomalicky bublat cca pol hodinu, semtam premiesaj.
Vypni a rozmixuj (pouzivam maly ponorny mixer). Potom to este zapnem na takych dvadsatpat minut.
Vypni a az potom pridaj smotanu (aby sa nezdrcla)
Ako das na taniere tak pokvapkaj tekvicovym olejom.
Podavaj s pasikmi ohriankovaneho chleba.
@janefonda, ano, tak to bolo myslene aj napisane. Tiez davame tekvicovy alebo hluzovkovy olej navrch. Potom ma polievka senzacnu chut.
óoch,takto teda vôbec neschudnem... 🙄 si poviem, že len zeleninku, ale potom si tu prečítam také mňamky, že musím variť aj nezdravo.. 🙄
dievčatá,niektorá tu dávala link na ananasové guľky a ja ho nemôžem nájsť.Môžem poprosiť ešte raz dať ho sem alebo napísať stranu kde ho nájdem?ďakujem 🙂
paradajkova polievka so syrom, palacinky
a ešte sa pečie perníkový koláč...
snu : ten pór do polievky pridám len tak so zeleninou dokopy . Nakrájam na kolieska a je to .
musim sa pochvalit 😀 moje prve lasagne všetkým veľmi chutili a zjedli sa na posedenie 😝
ahojte kucharky 😉 pomozete mi a date overeny recept na parene buchty? chcem cez vikend urobit .. dakujem
ahojko : poobede som upiekla kivi koláč . Koláč je z viac vrstiev - cesto , na ňom je šľahačka a kyslá smotana dokopy , na šľahačke sú pokrájané koliečka kivi a na tom všetkom je zaliata želatína s džúzu kivi . Už som ho dokončila a teraz je v chladničke a odpočíva . Tajtra príde návšteva , tak aby sa im rátalo .
@eva7780 na str.866 dala recept @mojkamirka ,len som cestoviny nekupovala robila som ich sama (2vaicka,100g hrubej muky,2PL vody,sol ) 😀 😀 😀
@janefonda kare potriem cesnakovym olejom a dam grilovat v alobale. Pred dokoncenim otvorim, aby ziskalo farbu.
Pripravim si sote tak, ze si osmahnem 1 cibulu nadrobno nakrajanu na oleji.
Pridam dva zemiaky na kocky, dve vacsie paradajky na kocky a jednu velku papriku, tiez na kocky. Dolozim dve lyzice sojovej omacky, pomiesam, osolim, okorenim, prdam dva bobkove listy a podlievam a obcas zamiesam az domakka. Pridam este trochu paradajkoveho pretlaku.
Kare hotove nakrajam na kazdy kus naberackou dam pripravene sote.
baby nejaky super receptik na šišky?idem ich robiť prvy x 😅 a možem dam dať aj sušene droždie to v sačku? 😅 vdaka
Ahojte. Ja som akurát dovarila na zajtra : polievka s mrveničkou(zeleninová, teda vlastne len mrkva petržlen kaleráb, ružičkový kel, všetko čerstvá zelenina, mrazenú už nekupujem a s bujónom kuracím) a úžasný jablkový koláč. Koláča je už je skoro len polovica, lebo mám takých super susedov, že prišli za mnou či môžu ísť dalej pokecať trochu a potom že ty si piekla koláč? Môžem sa ponúknuť? No čo poviem nie? Ked to po chodbe rozvoniava. 😀 Ale aspon som mala návštevu a zabavili sa mi s malou kým som si ja dorobila poriadok v kuchyni. 😀
Ako druhé jedlo bude zajtra na želanie môjho muža pečené vykostené stehno v trúbe s ryžou a jablkovým kompótom. To budem robiť čerstvé. Mäso mám rada čerstvé, zajtra by to nebolo už ono keby to bolo zohriate. Ináč mám už aj upratané, takže zajtra len oddych a robota poobede.

@adka7755 najdes urcite ked nebudes potrebovat 😉 😀