icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

haslerka31
16. feb 2012

Hraskova polievka s krupicovymi haluskami a pecene kuracie stehienka so zemiakovou kasou.

martina646
16. feb 2012

Rajčinová polievka s písmenkami a so syrom a kurací perkelt s kolienkami 🙂 A na večeru máme grilované krídielká s bagetkou 🙂

nanulik
16. feb 2012

zo včera granadír a teraz som urobila droždovú polievku s krupicovými haluštičkami

haslerka31
16. feb 2012

Chcela by som urobit pecene buchty-po prvykrat🙂)Nejakye rady?

teddynko
16. feb 2012

Plnená fašírka , zemiakové pyré. V sobotu budem robiť francúzsky krémeš, vyzerá presne ako cukrársky, ale stokrát lepší! 😉

clarissa
16. feb 2012

My mame zo vcera polievku - sampionovu so zemiakmi a krupkami nakyslo....a druhe dnes chcem vyskusat taku dobrotu co som jedla na vianocnych trhoch v BA - na panvici pecene(alebo dusene 😕 ) cibulka,slaninka a zemiaky plus nejake koreninky v tom boli a navrch na hotove trochu kyslej smotany... 😝

bubo1104
16. feb 2012

dnes : zo včera kuracia polievka a druhé francúzske zemiaky . Ešte som upiekla chlieb - len tak v trúbe po starom , vydaril sa a je chrumkavučký - mňam .

smejkoh
16. feb 2012

kysla hribova polievka, vyprazane rybie file so zemiakovou kasou

tatianka.g
16. feb 2012

@teddynko a das aj receptik, moj milacik by si na tom iste pochutnal 😝

majka35
16. feb 2012

@lencyca ja dávam jednoznačne uvarený, určite je to lepšie, ako ten kupovaný

lyongirl
16. feb 2012

@haslerka31 http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-pecene...
robila som 1x buchty asi pred mesiacom podľa tohto receptu a musím povedať, že tak som sa toho bála, ale robili sa super, chutili výborne a bola som na seba veľmi hrdá 😀

lyongirl
16. feb 2012

takto to dopadlo 🙂
@haslerka31

glukacova
16. feb 2012

cesnačka s krutonikmi a gulaš s knedlou

haslerka31
16. feb 2012

@lyongirl Najhorsie na tom je,ze nebyvam na sk a tu maju iba susene drozdie a muku maju iba bez kypriaceho p alebo s kypriacim🙂Tak neviem,ci sa mam vobec do toho pustit.Tvoe vyzeraju uzasne,az sa mi sliny zbieraju🙂

lencyca
16. feb 2012

@danielaj aj som veru rozmyslala ze spravim klsicky vanilkovy a bude to,dufam ze sa mi podari,v sobotu mame oslavu...cesto mam dat na mensi plech?alebo klasika,aby to nebolo nizke...

lyongirl
16. feb 2012

@haslerka31 tak múku treba dať bez kypriaceho prášku a rozmýšľam, veď cesto by sa malo dať spraviť aj zo sušeného droždia, nie? V pekárničke, keď som piekla chlieb, tak som dávala také, takže by to nejako malo ísť, skúsené gazdinky by tu v tomto mohli poradiť...

anaxamon
16. feb 2012

ja dnes budem robit segedin a knedlu

haslerka31
16. feb 2012

@lyongirl Vyskusam v sobotu a dam vediet🙂Mozno to skonci v kosi🙂)

haslerka31
16. feb 2012

@lyongirl Este mi mozes prosim tam odmerat plech?Lebo ja mam taky posuvaci🙂))Tu sa chodi na dobroty do obchodu🙂))Nikto tu nevypeka🙂)

daniz
16. feb 2012

@haslerka31 to je jedno, aké kvasnice dáš, len zo sušených nerobíš kvások, šupneš rovno do múky.

mimikett
16. feb 2012

my dnes vegetarianska polievka ( inspiracia z casopisu ) a lievance 🙂
Prikladam aj recept na vegetariansku polievku pre inspiraciu:
Na oleji al.masle si oprazime cesnak s cibulou, pridame zemiaky, zalejeme zeleninovym bujonom a varime kym su zemiacky skoro makke, pridame zelene fazulky a kukuricu ( v recepte je uvadzana z konzervy ) a povarime este zhruba 5 minut. Kto chce moze pridat kusok chilli papricky. Cast polievky rozmixujeme, pridame kyslu smotanu ( ja som dala pol teglika, je to naozaj len na zjemnenie ) - doporucujem to vymixovat este aj s tou smotanou a pridame ku zvysku polievky. Dobru chut

tatianka.g
16. feb 2012

@haslerka31, @lyongirl ja som robila tiez podla tohto receptu a boli uzasne a odvtedy ich robim skoro kazdy tyzden. urcite sa podaria

haslerka31
16. feb 2012

@daniz Ano??,Super,ze si napisala🙂)tak potom ako to mam urobit??Vsetko zmiesat a tAK nechat vykysnut?

pinkypinkus
16. feb 2012

cibuľová polievka s opraženým chlebíkom, hrachový prívarok s vareným vajíčkom
mňam 🙂
Paťko to miluje a ja jeho 😉

tatianka.g
16. feb 2012

@haslerka31, @lyongirl mne z jednej varky vyjde 40 buchticiek

mirellka
16. feb 2012

my mame guláš zo včera a dnes robím makové šúľance po veľmi dlhej dobe mňam 🙂

danielaj
16. feb 2012

@teddynko aj ja ho robievam a je veru nie 100 ale 100x lepší ako normálny 😉
@lencyca jasné, že s uvareným pudingom je to lepšie, ja tie kupované nemusím, mne to príde také strašne umelé a želeatinové 😖 a daj na klasický plech
😉 na oslavu bude parádny 😉 my dnes tiež oslavujeme, ale diétou, 😒 malá má meniny, ale chvalabohu že vracala iba v noci, od rána už nič a lieta ako šarkan 🙂
@haslerka31 daj v pohode sušené droždie, ja ho tiež používam hlavne do pekárničky, ale keď nemám práve čerstvé, tak dávam sušené 😉

mimikett
16. feb 2012

@eridia myslela som to tak, ze neviem ci mam dat tu pokrievku az ked to vrie alebo este predtym a pockat kym to zovriet, potom vypustit paru, dat na slabo a nechat dusit .... Lebo ja mam pocit, ze cas pripravy maska sa mi neskracuje.. Navod nemame, hrnce som dostala a akosi sme sa este neskamaratili 😅

kikatko
16. feb 2012

dneska riadna kalorická bomba- vianočný zemiakový šalat a vyprážaný syr. a polievka je hrášková so zemiakovými haluštičkami

daniz
16. feb 2012

@haslerka31 všetko do misy, len asi viac tekutiny dať, ale to uvidíš na ceste, či nie je husté, zmiešať a nechať vykysnúť. Ja mám sušené doma stále, a pečieme s ním aj chlebík a v poho, keď zabudnem kúpiť čerstvé, alebo dojde.

danielaj
16. feb 2012

dievčataá, ja odporúčam tieto šišky zo zemiakového cesta, neskutočne ľahučké a mäkučké http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31094 😉 odkedy som objavila tento recept, tak iné už ani nerobievam 😉 a práve som ich dojedla so slivkovou nutelou, mňam 😉