Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
segedinsky gulas a akurat som dopiekla taky rychly ovocny kolac s visnami a pre obmenu som nan pohadzala este aj malinovy puding na to zelatinu a potom este slahacku si dam, nech to ma aj nejake kalorie 😀
hmmm, že čo dnes, mám tam kuracie maso, ryžu, zemiaky, mraz. zeleninu, pór, mrkvu, ale variť sa mi nechcééééé vôbec, ale vôbec ☹
Plnený kapustný list na kyslej kapuste, varené zemiaky 🙂
my dnes mame hovädzinku na sposob diviny s knedlou....a to bude aj na zajtra 🙂
bravčové na horčici a uhorkách, zemiaková kaša
ja si dnes spravim vysmazany syr bez smazenia+zemiacky a tatarka - mnam 😀 no a na vecer idem nieco vycarit z listoveho cesta- cakame navstevu a do obchodu sa kvoli pocasiu nedostanem...
paradajková polievka a parené buchty
tak my dnes máme na obedík guláš a najmenšia má paradajkovú polievku ešte zo včera...dnes sme spolu boli na karneval tak sa mi nechce vyvárať 🙂
u nás dnes asi zapekané zemiaky so syrom.
svokruša mi nabalila 2 hlávky brokolice a neviem čo budem s toľkou robiť... tak idem vyskúšať tento recept http://recepty.vareni.cz/syrovy-brokolicovy-kolac/
a idem este urobit sisky s malinovym dzemikom,manzelik sa potesiii...
dnes som upiekla slávnostný koláč - 2 vrstvový , tvarohovo - makový - pre manžela . Našla som ho na internete ako 5 hviezdičkový koláč , je naozaj perfektný chuťovo , ale je s tým prplačka poriadna .
no, ja dnes nevarím. prišla som z práce a v rúre sa pečie kačka, na sporáku rozvoniava kapustička 😵 😵 😵
sladký to manžel 😵
spenatove halusky so syrovou omackou 😵 😵 😵 😵
@raza mnaaaam,to je moje najoblubenejsie papanicko 😝
@katkas1
mam dva recepty
1. celu hlavku cesnaku ocistim /moze byt aj viac ako hlavka/,nakrajam nadrobno, orestujem na masle+olej/len trosku/, posypem kminom/u nas drveny/,poprazim, zalejem vodou, ked sa vari pridam hov. bujon, vegetu, ml.korenie, ak treba aj sol., nakoniec trosku petrzl.vnate /aj susenej/, nakoniec na tanieriku posypem struhany syr alebo oprazeny chlebik na kocky. niekedy aj oboje 😉
2. dam varit nakrajane zemiaky/nie vela, tak asi 4-5/+sol, potom neskor,ked su uvarene pridam 1-2 dcl mlieka, odstavim nabok. dam do nej jeden zltok a hned rozmixujem takym rucnym mixerom-ponornym /ale da sa aj v beznom mixeri/. potom tam dam nakrajany cesnak, tiez 1-2 hlavy, varim uz len mierne, nakoniec pridam lyzicu ramy, petrzl. vnat, dosolim, pripadne stipku korenia,,,na tanieri pridam opecene kocky chleba, ale skusila som tie toustiky zo stroja/ nenapadne ma teraz ako sa vola/,proste tie vyskakovacie tousty 😀 , nakrajam ich nadrobno a sup do tanierika.
ak vyskusas, daj vediet. nam obidve velmi chutia. varime ich hlavne v case chorob, ved cesnak je lepsi nez antibiotika,,, 😉
ak sa ti bude zdat hustejsia, tak pred dovrenim dolej trosku vody,,,
hrášková polievka,granadir
fazulová s udeným 🙂
a zajtra fašírky a zemiakový privarok
Ja dnes zas nevarim 😀 Svokrovci nas pozvali na obedik 😝 bola sosovicova polievka, vyprazane kuracie pecienky a zeleninkova ryza 😝 Na veceru bude len zapecena bagetka 😀
ani my dnes nic nevarime dojedame zo vcera akurat polievku sme urobili karfiolovu..a zajtra nic ideme na obed k nasim a odviest malu na prazdniny a tato sa sam o seba hadam postara 😀 v nedelu fasirky a pecene zemiacky a polievka hovädzia 🙂
Dnes bola hrachova polievka a pecena krvovicka s ryzou
lečo 😅 a dojedame kremovu hribovu polievku s krutonmi
@kibuk @akika @adelaida33 kocky urobila som velku chybu ked som do toho Orgazmu dala kupovane pudingy so slahackou nie bez nej?
baby pomooooc :
prosím o nejaky recept na take tie jednoduche guličky nejake čo sa davaju do košičkou no nemusia z detskych piškot....dakujem.

my dnes dojedame zeleninovu polievku a druhe mame bravcove so zeleninou v zemiakovej placke tak snad to bude ok 🙂