Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zapekane cestoviny
my to co vcera a svokra este doniesla rezne tak mozem zajedat maso masom 😀
dnes bez varenia, tak ako každý pondelok 😉 môžme sa s malou hrať do sýtosti 😉
cestoviny+špenat+syr 😵
@briketa recept na tie pagače:
375 g v šupke uvarených a prepasírovaných zemiakov, 660 g polohrubej múky, 380 g masla, 4 žltky, 22 g soli, 42 g droždia, 2O g kryštáľového cukru, 1 vajce
dnes nevarím dojedame co nabalila babka 🙂
kuracie prsia na prirodno,a vyvar ...
biela zemiaková polievka, možno k tomu spravím aj smotanový osúch. A ako druhé máme od včera guláš (s chlebíkom) a aj uvarené cestoviny
my tiez dojedame zo vcera a to morcacie zavitky plnene sunkou,syrom, mrkvou,brokolicou so zemiakovym pyre a brokolicovou omackou - velka mnamka 🙂
No my tiež dojedáme, včera som musela na obed vybrať z mraziaka kur.prsia- bola čína na opekaných cestovinách a na večeru mali deti rybku na zemiakoch a masle v alobale.
skušala som pizzu z listkoveho cesta...celkom fajn 😉
@babulka123 neviem,ja tu mrkvu používam a necítim veru rozdiel,že by mala na to nejaký účinok🙂
rezne ryza varene zemiaky a mrkvovy salat
dnes sme nevarili , dojedali sme nedeľný obed...konečne som nestála pri peci 🙂
dnes sme nevarili dojedame zo vcera..kuraciu polievku a mäso na sampionoch s ryzou... 🙂
parené buchty so slivkovým lekvárom, preliate jemne spraženým maslom a posypané grankom 😉
@kibuk daj recept na tu babovecku z mikracu 🙂
@mimikett môžem poprosiť receptík?🙂
Jedálniček na tento týždeň. Snáď sa nám to už podarí dodržať 😒
Pondelok - utorok - kurča na mede + zemiaková kaša(ja by som ju jedla aj každý deň)
Streda - štvrtok - parené buchty a avokádovo cuketová polievka
Piatok - rybie prsty so zemiakovou kašou a kyslím mliekom
Sobota - nedeľa - rezance s tvarohom
dnes spenatova polievka a vajickove halusky 🙂
my sme mali hraskovu polievku a fliacky s kapustou 🙂
dojedáme od včera.a na večeru babka priniesla huspeninu..dáme si 🙂
@veronika1417 nech sa paci 🙂
3vajcia,150g polohruba muka,100g prask.cukor,pol balicka prasku do peciva,1 vanilkovy cukor, deci oleja,deci teplej vody,stipka soli,1 lyzica kakaa,hrozienka,tuk na vymazanie a struhanku na vysypanie formy
Vajcia oddelíme, žĺtky s cukrom vymiešame do peny, primiešame olej, vodu, múku s práškom do pečiva, soľ, z bielkov vyšľahaný tuhý sneh a zľahka premiešame. Do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy vylejeme 2/3 cesta, pridáme hrozienka alebo brusnice a do zvyšného cesta primiešame kakao a rovnomerne vlejeme do formy. Uložíme do mikrovlnky pečieme 12 minút na 800W.
podotykam je to na silikonovu formu 🙂
prosím vás, chcem robit prvy krat stroganov - ale z kuracieho masa - a na nete som nasla nejaké recepty - len tam idu 3 polievkové lyzice horčice, zdá sa mi to vela. má niektorá mamina osvedčeny recept ? dakujem
dnes sme dojedali čínu s kur.prs+ ryžu
my sme dnes dojedli "špízy" (kuracie prsia, mrkva, cibuľa, pór, červená hrubostenná paprika, šampiňóny - len som to nenapichovala ale všetko zmiešala a upiekla v zapekacej misy) s pečenými zemiakmi
no na zajtra netuším čo bude - idem popozerať spätne čo ste varili a snáď sa inšpirujem 😒

Paradajkova polievka, ta je velmi rychlo a zemlovka s jablckami a hrozienkami.