Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zklimekova ahoj vyzera super,ako z obchodu,ja robievam na plech,kakaovu 🙂 😎
polievka od vcera, kysla zemiakova a zapekane penne s brokolicou a nivovou omackou, prave som chutnala, su vyborneeee 😵 a peciem jablkovo-bananove muffiny s ovsenej muky, mnam
@zklimekova vyzerá krásne 😉 si mi chute narobila, asi ju budem musieť po dlhšej dobe aj ja urobiť 😉
my dnes zeleninova polevka s krupicovymi knedlickami a granadir...🙂
@zklimekova a ked bude dobrá , dáš nám aj recept ? prosím 🙂 moj muž má velmi rád marlenku
rybka pangasius a zemiakova kaša
Dojedame veci z predoslych dni tak dnes len na vwceru a manzelovi na vikend do roboty cestovinovy salat (cestoviny, krabie tycinky, vajicko, kukurica a rajcinyvplus tatarska) a zatra budeme varit zeleninovu polievku a bolongske lazane🙂
dnes máme rizoto a včera sme mali šošovicovú a fašírky so zemiakmi
cibuľová polievka s opraženým chlebíkom, bravčové slížiky na hrášku so strúhaným syrom s ryžou
@papuka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41992...r... som podľa toho vraj je ok..no uvidím keď ju rozkrojíme...potom dám info 🙂
@keira rybku ( mne sa osvedcili tie kocky tresky z Lidlu ) si nakrajam na kocky a osmahnem na oleji, osolim, okorenim. Rybku odlozim nabok a do vypeku potom dam zeleninku. Robim tri varianty: 1.) klasika mrazena zelenina, pridam sol, korenie, mletu cervenu papriku a vegetku, 2.) cinsky variant, dam mrazenu cinsku zeleninovu zmes, pridam sol, korenie, kari, zazvor, cili, 3.) letny variant, cuketka, baklazan, paradajky, paparika, sampiony - co je doma, pridam sol, korenie, bazalka, oregano, cesnak. Ked je zelenina hotova pridam tam urobenu rybu a zlvast pripravenu ryzu. Zamiesam a mnamka je na svete.
Dnes dojedame cervenu zemiakovu polievocku a palacinky
taak dnes máme šošovicovú polievočku a tiež palacinky 🙂
my mame nejaky dojedaci tyzden co mraznicka dala . { ked varim a ostane nieco este aspon na jeden obed tak to zamrazim ] takze sme mali vianocnu kapustnicu , vcera sme mali spanielke vtacky so zemiakmi zo dna predtym tiez co ostali , a dnes sme dojedli spagetky , a manzel bude mat gulas s akurat 4 ks knedle co ostala tiez.. ale aby sa nepovedalo tak som spravivla aspon Ninke aj cerstvu polievocku .. heheheh
fazulova polievka a spagety s masovou omackou
mame dnes ten fazulovy privarok a masovi fasirku.. ,, baby mne tento krat ten ORGAZMUS neak nechuti, neviem ci som dala vela cukru do plnky.. manzelovi chuti,, mozno sa mi menia chute :D ,, a citam ze to fici zas MARLENKA, ja som ju robila úred pol rokom 😀 bola super,ale povedala somze nikdy viac a polku som dala do mrazaka a este je tam.. setrim 😀 ja ju strasne lubim ale teda 6 platov cesta.. uf to bol horor pre mna 😀
kuracinka zapečená s tatrkou (recept z mmb) k tomu zemiaky a polievka zo včera hrášková mlieková
a zajtra budeme obed dojedať len polievku urobím. mám v pláne kalerábovú
my zajtra gulasova polievka a langose...a v nedelu slepacia polievka a mäso na stave s hraskom a cestovinami...-)
dnes perkelt zo zajaca, kt. zostal aj na zajtra... len už neviem aké mám variť polievky... chcelo by to nejakú zmenu... len keď moji najbližší hocičo nezjedia... ☹
ja som dnes varila zeleninou poliecku s cervenou sosovickou a pismenkami a bolonske spagety...malej stasne chutia cestoviny v poslednej dobe 😀
@irsina83 polievky majú najradšej cesnakovú, kapustovú, vývary, zeleninovú (ale nesmie obsahovať ružičkový kel, špenát, brokolicu)... malá zje aj fazuľovú al. šošovicovú... a manžel čo sa týka jedál, to je hrúza... takže v nedeľu sa snažím uvariť tak, aby zjedli všetci a v týždni varím nám zvlášť a pre neho zvlášť... 😕
@nikita308 ja robim jednu takuto a doteraz kazdemu chutila, je fakt uzasnaaaa 😉 staci akykolvek kusok hovadzieho, korenova zelenina - mrkva, petrzlen,zeler -tato polievka znesie viac zeleru, robi tam uzasnu chut, kalerab a cibula, bobkovy list, cierne korenie, sol a vegeta a cervena paprika a este majoranka. nasekas na drombo cibulu, posmazis, pridas do nej posmazit aj korenie aj bobkovy list a pridas na drobno zeleninu, poriadne porestujes, zasypes cervehou paprikou, mozes pred tym aj osolit, pridas masko na malinke kococky a zalejes vodoua ked je zelenina polomakka pridas na kocky nakrajane zemiaky a po dovareni pidas majoranku. Ta polievka je uzasnaaaaa, vyskusaj - moja babicka ju robievala - volali sme ju gulasova zelenina... nejde tam ziadna muka nic...a je uzasna a este aj maskom 😉 ked nieje hovadzie kludne mozes dat aj bravcove 😉 vyskusaj, uvidis ze sa im bude pacit 😉
My sme mali dnes zeleninkovu polievocku so struhankou- neviem ako sa to oficialne vola, a bryndzaky so slaninkou. Zajtra budem robit bud cernohorske rezne, alebo plnene rezne so syrom a sunkou...maju prist svokrovci... 😀

zeleninova kremova polievka, zemlovka