Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
no a dnes mame dusene plecko so zeleninkou a zemiakovou kasou,nase oblubene,, a na zajtra uz varim gulasik 🙂
pizzu a zapekane cestoviny ked uz bola tepla rura 😀
@zklimekova ja zvyknem spravit rizoto 🙂 alebo nejaku omacku na cestoviny - pridam pretlak, kukuricu, masko, dochutim a sup na spagety 😉
@martinkatinka je to veľmi ľahké potrebujete iba
200 g hladkej múky
1dcl mlieka (studené)
0,5 dcl oleja
trošku soli
všetko spolu zmiešame a necháme asi 5 minút stáť na pomúčenej doske. Bochník si
rozrežeme na 4 a vyvaľkáme si tenké placky. Pečieme na suchej panvici ale iba
chvíľku to uvidíte keď budu tak ich potom otočíme. Plníme podľa chuti chlebíky
su úžasne a netrvá vám to dlhšie ako 15 minút.
robila som par krat bol super!!!
pekný dník, 🙂 ja už mám navarené 😀 😀 😀 polievku som nevarila, dojedáme od včera kapustovú, urobila som zapekané palacinky plnené karamelovým pudingom, a malej som urobila dusené kuracie prsia s mrkvičkou + ryža, lebo sladké jedlá mi veľmi nechce 😒
dnes som varila mrkvovú polievočku a druhé zemiaky v rúre pečené , okorenené , pridala som veľa cibuľe a točenú klobásku a k tomu bude uhorka na kyslo
syn chce grenadír a mala ho tiež ma rada a tak je dnes rozhodnuté GRENADIR bude
dnes dojedáme zo včera vývar z morčacích krkov a zemiakový paprikáš
@zuul ja si plecko nakrajam na drobno,lebo maly moc nechce masko pozuvat, supnem ho na trosku oleja a podusim, pridam mrkvicku,celer, petrzlen, alebo inu zeleninku,, kukuricku.. a mrkvu este aj nastruham,vsetko spolu dusim uplne do rozpadnutia,ta nastruhana mrkva mi to zahusti,,samozrejme podlievam vodou,, dosolim a robim k tomu zemiakove pyre.. velmi to vsetci lubime..
zo včera šošovicová polievka a dnes robím langošeeee 😀
ahojte dnes mame od vcera granadir a idem este na Kuracie sote s ryzou a VERIM ze zajtra nebudem varirt 😉 😀 😀
@katkas1 ja som len použila Palmarin a z vajíčka dala iba žĺtok. Kysnúť som dala do izby, pod paplon. Za hoĎku bolo krásne vykysnuté. Jedinou chybou bolo, že som dala zlý džem, tak sa mi to blbo balilo. A kedže som robila z polovičnej dávky a taký malý plech som nemala, tak som to robila do okruhlej tortovej formy, takže neboli také pekne hranaté, ale na chuti im to neubralo 😉
ahojte...
zeleninková polievka a rizoto... 🙂
u nás dnes šošovičný prívarok s vajíčkom na tvrdo a k tomu čerstvo upečený domáci chlebík
@zuzka1. otruby mavaju v jednote alebo v obchodoch s bio potravinami
ahojte som tu nova dnes varim cesnakovu polievku z opekanym chlebom a syrom ,vypražane rybie file zemiakova kaša a spravim možno palacinky ak budu posluchat 🙂
dnes bude pstruh na masle a zemiacky 🙂
@fordikford ako robis tu cesnacku?Videla som milion receptov ja robim taku zo zemiakov ale vobec to nechuti tak ako v restike ☹
moja tiež nieje ako v reštauračke klasika popražim cesnak na masle zasypem mukou červena paprika zalejem s vodou alebo vyvar hodim zemiaky osolim ked sa rozpučia tak rozmyxujem ,chalani chcu viac cesnaku tak ku koncu ešte pridam a necham zovriet ,teta robi v reštike a tam robia inu tak sa musim spytat
@fordikford no to by si sa mohla a potom sem hod recept, myslim ze vela zienok by ti bolo veeeelmi vdacnych 😀
u nás špenátový prívarok, zemiaková kaša, vajce a polievka krúpková so zeleninou 🙂
Dukátové buchitčky 😀 Sladký obed 😀 Včera večer som robila vepřo knedlo zelo domáca knedla a jablkovú štrúdlu ešte máme. No teraz ideme dať tie buchtičky a poobede to vepřo.

ja som včera robila cestovinový šalát ale večera bola pizza 😎