icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rastulka
7. mar 2012

Tak dnesne kokosove jeze robil mm 😀

tosomja
7. mar 2012

Dnes sme nevarili, boli sme v reštaurácii 🙂
Na zajtra som vybrala prsia, budú s brokolicou, kukuricou, ryža k tomu
Ako dezert ovocná želatína s ovocím a šľahačkou 🙂

janusa_
7. mar 2012

Iba prazene huby, a zajtra moje tradicne zeleninove rizoto- som leniva sama doma co uz 🙂

gilmorka
7. mar 2012

Dnes cesnacka a kuraci perkelt

katulka74
7. mar 2012

dnes brokolicova polievka,kuracie sote,ryza a zelerovo-jablckova pomazanka na veceru.

lussy23
7. mar 2012

@zuul odpadnem - nádherná tortička. Dcérke všetko najlepšie, veľa zdravíčka

btw my dnes kuracia polievka a placky a ja som mala kašu zemiakovú. Zajtra bude to isté .

nanulik
7. mar 2012

u nás dnes bramboračka a bude aj na zajtra, teraz večer som buchtičky urobila, zajtra urobím krém a trochu na slanú chuť vyprážaný hermelín a zemiaky

lyongirl
7. mar 2012

Dobrý večer kuchárky, ja vás posledne vôbec nestíham sledovať, ani písať, chalanov má už 3 týždeň doma soplavých a čokoľvek navarím, tak sa im nepáči, jediné, čo mi zjedli bola špenátová polievka. Už neviem, čím by som sa im zavďačila, idú im len forneti, pizza, párok v rožku a takéto kadejaké debiliny. Dnes bola výborná polievka z červenej šošovice + koreňová zelenina, ja som si dokonca naložila 2x a chaloši len pobrblali. Zajtra bude granadír, už sa naňho teším, mňam 🙂

lyongirl
7. mar 2012

@danielaj už som sa nechcela vracať k tomu osúchu, čo sa mi nevydaril, ale vrátim sa 😀. Už viem presne, kde bola chyba - babka ako dôchodkyňa dostala múku/podpora z EU/ a presne v nej je tá chyba. Ani by mi to netrklo, ale sestra mi hovorila, že sa jej z nej nič nedarí, ani zahustiť jedlo a robila palacinky a cesto bolo čudné, musela dolievať mlieko, potom pridať múku a nakoniec zostalo aj tak totálne riedke, ale pritom ťažké, bola som tam, keď ich robila, presne ako moje cesto, riedke, ale ťažké, takže chyba je v "úžasnej" múke, veď čo by sme chceli zadarmo. Mám pár kg a neviem čo s ňou, lebo sa jej bojím...

happy8051
7. mar 2012

dnes Ikea obed: hovadzia polievka so zeleninou, masove gulicky s omcakou, zemiaky, puding, pomarancova stava 🙂 mnam

adulikka
7. mar 2012

kurací perkelt

danielaj
8. mar 2012

@lyongirl no ja som ten posúch robila práve z tejto múky 😀 😀 tiež mi babka nadelila, tak ju míňam, dávam ju do všetkého a mne sa zatiaľ nestalo, že by sa mi niečo nevydarilo, aj včera som robila z nej palacinky aj koláče, zákusky robím, zahusťujem, lebo chcem ju pomíňať 😉 a zatiaľ v pohode, tak neviem, ☹ ale zase čo mi babka dala tie cestoviny, tak tie sú otrasné, tvrdé vo vnútri a zvrchu také lepkavé, tak ich budeme variť asi sliepkam alebo psovi 😠

danielaj
8. mar 2012

@rastulka no aký šikovný tatino 😉

kibuk
8. mar 2012

ahojte takze aj dnes varim :-P vsetko pojedli 😅
takze dnes za plny hrniec karfiolove zemiaky a uz teraz viem ze na zajtra neostanu... 😉

happy8051
8. mar 2012

@kibuk hodis receptna tie zemiaky?

irsina83
8. mar 2012

mame zo vcera kolozvarsku kapustu a malej dnes uvarim hraskovu kasu s vajickom a recept si vymyslim tak aby tam nebola vobec zasmazka 😉 dam tam zemiaky a ovsene vlocky 😉

nat_marcipanova
8. mar 2012

... Hovädzia polievocka a bravcove kare s parmezanom a sampionmi ... 🙂

katka3012
8. mar 2012

zo vcera zeleninova polievka, a dnes madarsky gulas s knedlou

erni
8. mar 2012

@zuul neviem kto je krajsi ci torta alebo malinka 😉
@danielaj @lyongirl tak baby musim aj ja volaco z tej muky vykuzlit a potom Vam poviem kto ma pravdu 🙂,ale tych cestovin sa bojim aj ja,lebo bezvajecne to ani nekupujem ,lebo to je fakt kasa :P ale co snimi ?

zklimekova
8. mar 2012

paradajková polievka zo včera, a pizza, jedna šunkovo - syrová a druhá so šampiónmi a syrom, zaliata s kyslou smotanou zmiešanou s vajíčkom a pizza korením 🙂

lyongirl
8. mar 2012

@danielaj tak teraz si ma dostala 😀, my sme si mysleli, že keď je zadarmo, že nie je asi moc kvalitná, alebo, že by ste mali inú??? No nechápem...tie cestoviny som dnes chcela dať do granadíru, takže asi si to rozmyslím ☹

Baby a ako vykúzlim fazuľovú polievku z fazule z konzervy? Ja viem, asi čudná otázka, ale ja som fazuľovú mliečnu vždy varila a keď DáM KONZERVOVú, TAK TO ASI nebude moc chutiť, bude to o ničom, alebo...to mi manžel kúpil namiesto suchej konzervovú ☹

amstelka
8. mar 2012

tak zas sa vsetko zjedlo...dnes hovadzia polievka a asi palacinky, alebo zem.placka?

ukana
8. mar 2012

@lyongirl aku mas fazulu? v paradajkovom naleve? ja som minule z nej urobila polievku a sli sa zadrhnut:
opiekla som klobasku na cibulke, pridala par nadrobno nakrajanych zemiakov, prevarila a nakoniec tam sli dve konzervy fazule a trochu pretlaku, ochutila som chilli korenim....

Mliecnu sprav podobne, uvar zemiaky, sol, bobkovy list, pridaj zatrepku a nakoniec len prehriat fazulu..ak mas taku v bielom naleve teda 🙂 bude trochu ina urcite, ale budete mat zmenu...:D

kibuk
8. mar 2012

@happy8051 jasne tu je 🙂
cibulu nadrobno spenit na oleji,posypat malou lyzickou popripade dvomi sladkej cerven.papriky,premiesat pridat na kocky nakrajane zemiaky,hned umyty,rozobraty karfiol na ruzicky,popripade brokolicu-s nou som este neskusala... osolime,ovegetime a podlejeme trochou vody a dusime pod uzavretou pokrievkou na slabsom ohni do makka.Ku koncu pridame za plechovku kukurice alebo pol na pol s hraskom,este nechame pobublat.Ak by nahodou boli zemiackuy este tvrdkave tak znova podlejeme troskou vody a dodusime.Nakoniec mozme pridat petrzlenovu vnat.Je to rychle,lahke a fajnucke papanicko z jedneho hrnca 🙂

u nas snad asi najlepsie mnam mozme podavat s uhorkou 🙂

kibuk
8. mar 2012

@erni no aj ja som mala od svokry EU muku aj cestoviny aa mozem tiez povedat ze muka bola ok a cestovinky viac menej sa rozvarili ale dali sa zjest 🙂

zuul
8. mar 2012

dakujeme pekne za pochvaly 😀 dnes idem robit krtka tak potom odfotim.

u nas vcera polievka zo sladkych zemiakov hviezdila, moj maly si dal aj na vecer po prechadzke. wwwwwwwwwwwau.
vecer som im uvarila bravcovu panenku na zeleninkovej omacke a pyre.
zajtra to iste a luskova polievka
v sobotu ta falosna divina z hovadziny + knedla a hovadzi vyvar
v nedelu segedin + vyvar a prckom asi uvarim perkelt kuraci.

dievcata aj vy varite zvlast drobcom a zvlast vam? moji mali nemaju radi suche jedla, tak im skor omackove.
@lyongirl polievocku tak ako ti radi ukana, isto bude dobra.
@rastulka pozdravujem manzela. keby som mohla zadrhla by som sa. ale kedze som bez vajca, kvasnic, ryze - zdravotne, tak sa len pokocham. 😅

kibuk
8. mar 2012

@ukana ja som este do zakladu dala aj troska slaninky pre chut a mnam mnam 🙂
@rastulka prezradis ako na tie jeze? 😉 dakujem 🙂

nanulik
8. mar 2012

@zuul ja už dávno nevarím zvlášť.papá všetko čo my. a aj Gabriel má rád "mokrejšie" jedlá ale nepohrdne ani granadírom. vždy má aj polievku takže tekutú zložku obeda má zastúpenú 😀
ale niektoré jedlá, ako napr. guláš mu doložím a nám dochucujem až potom do štiplava

veronika1417
8. mar 2012

@rastulka krasne a mnazel sikula! 🙂

dida84
8. mar 2012

Ahojte kočky... prajem všetkým krásny sviatok MDŽ... 😉
zo včera nám ostala zeleninková polievka a rizoto a aj veľa suchej ryže, čo sa mi zdalo do rizota už moc, tak dnes k nej upečiem kuracie stehienka a spravím uhorkový šalátik... 🙂