Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes sme nevarili, boli sme v reštaurácii 🙂
Na zajtra som vybrala prsia, budú s brokolicou, kukuricou, ryža k tomu
Ako dezert ovocná želatína s ovocím a šľahačkou 🙂
Iba prazene huby, a zajtra moje tradicne zeleninove rizoto- som leniva sama doma co uz 🙂
Dnes cesnacka a kuraci perkelt
dnes brokolicova polievka,kuracie sote,ryza a zelerovo-jablckova pomazanka na veceru.
u nás dnes bramboračka a bude aj na zajtra, teraz večer som buchtičky urobila, zajtra urobím krém a trochu na slanú chuť vyprážaný hermelín a zemiaky
Dobrý večer kuchárky, ja vás posledne vôbec nestíham sledovať, ani písať, chalanov má už 3 týždeň doma soplavých a čokoľvek navarím, tak sa im nepáči, jediné, čo mi zjedli bola špenátová polievka. Už neviem, čím by som sa im zavďačila, idú im len forneti, pizza, párok v rožku a takéto kadejaké debiliny. Dnes bola výborná polievka z červenej šošovice + koreňová zelenina, ja som si dokonca naložila 2x a chaloši len pobrblali. Zajtra bude granadír, už sa naňho teším, mňam 🙂
@danielaj už som sa nechcela vracať k tomu osúchu, čo sa mi nevydaril, ale vrátim sa 😀. Už viem presne, kde bola chyba - babka ako dôchodkyňa dostala múku/podpora z EU/ a presne v nej je tá chyba. Ani by mi to netrklo, ale sestra mi hovorila, že sa jej z nej nič nedarí, ani zahustiť jedlo a robila palacinky a cesto bolo čudné, musela dolievať mlieko, potom pridať múku a nakoniec zostalo aj tak totálne riedke, ale pritom ťažké, bola som tam, keď ich robila, presne ako moje cesto, riedke, ale ťažké, takže chyba je v "úžasnej" múke, veď čo by sme chceli zadarmo. Mám pár kg a neviem čo s ňou, lebo sa jej bojím...
dnes Ikea obed: hovadzia polievka so zeleninou, masove gulicky s omcakou, zemiaky, puding, pomarancova stava 🙂 mnam
kurací perkelt
@lyongirl no ja som ten posúch robila práve z tejto múky 😀 😀 tiež mi babka nadelila, tak ju míňam, dávam ju do všetkého a mne sa zatiaľ nestalo, že by sa mi niečo nevydarilo, aj včera som robila z nej palacinky aj koláče, zákusky robím, zahusťujem, lebo chcem ju pomíňať 😉 a zatiaľ v pohode, tak neviem, ☹ ale zase čo mi babka dala tie cestoviny, tak tie sú otrasné, tvrdé vo vnútri a zvrchu také lepkavé, tak ich budeme variť asi sliepkam alebo psovi 😠
ahojte takze aj dnes varim :-P vsetko pojedli 😅
takze dnes za plny hrniec karfiolove zemiaky a uz teraz viem ze na zajtra neostanu... 😉
mame zo vcera kolozvarsku kapustu a malej dnes uvarim hraskovu kasu s vajickom a recept si vymyslim tak aby tam nebola vobec zasmazka 😉 dam tam zemiaky a ovsene vlocky 😉
... Hovädzia polievocka a bravcove kare s parmezanom a sampionmi ... 🙂
zo vcera zeleninova polievka, a dnes madarsky gulas s knedlou
paradajková polievka zo včera, a pizza, jedna šunkovo - syrová a druhá so šampiónmi a syrom, zaliata s kyslou smotanou zmiešanou s vajíčkom a pizza korením 🙂
@danielaj tak teraz si ma dostala 😀, my sme si mysleli, že keď je zadarmo, že nie je asi moc kvalitná, alebo, že by ste mali inú??? No nechápem...tie cestoviny som dnes chcela dať do granadíru, takže asi si to rozmyslím ☹
Baby a ako vykúzlim fazuľovú polievku z fazule z konzervy? Ja viem, asi čudná otázka, ale ja som fazuľovú mliečnu vždy varila a keď DáM KONZERVOVú, TAK TO ASI nebude moc chutiť, bude to o ničom, alebo...to mi manžel kúpil namiesto suchej konzervovú ☹
tak zas sa vsetko zjedlo...dnes hovadzia polievka a asi palacinky, alebo zem.placka?
@lyongirl aku mas fazulu? v paradajkovom naleve? ja som minule z nej urobila polievku a sli sa zadrhnut:
opiekla som klobasku na cibulke, pridala par nadrobno nakrajanych zemiakov, prevarila a nakoniec tam sli dve konzervy fazule a trochu pretlaku, ochutila som chilli korenim....
Mliecnu sprav podobne, uvar zemiaky, sol, bobkovy list, pridaj zatrepku a nakoniec len prehriat fazulu..ak mas taku v bielom naleve teda 🙂 bude trochu ina urcite, ale budete mat zmenu...:D
@happy8051 jasne tu je 🙂
cibulu nadrobno spenit na oleji,posypat malou lyzickou popripade dvomi sladkej cerven.papriky,premiesat pridat na kocky nakrajane zemiaky,hned umyty,rozobraty karfiol na ruzicky,popripade brokolicu-s nou som este neskusala... osolime,ovegetime a podlejeme trochou vody a dusime pod uzavretou pokrievkou na slabsom ohni do makka.Ku koncu pridame za plechovku kukurice alebo pol na pol s hraskom,este nechame pobublat.Ak by nahodou boli zemiackuy este tvrdkave tak znova podlejeme troskou vody a dodusime.Nakoniec mozme pridat petrzlenovu vnat.Je to rychle,lahke a fajnucke papanicko z jedneho hrnca 🙂
u nas snad asi najlepsie mnam mozme podavat s uhorkou 🙂
dakujeme pekne za pochvaly 😀 dnes idem robit krtka tak potom odfotim.
u nas vcera polievka zo sladkych zemiakov hviezdila, moj maly si dal aj na vecer po prechadzke. wwwwwwwwwwwau.
vecer som im uvarila bravcovu panenku na zeleninkovej omacke a pyre.
zajtra to iste a luskova polievka
v sobotu ta falosna divina z hovadziny + knedla a hovadzi vyvar
v nedelu segedin + vyvar a prckom asi uvarim perkelt kuraci.
dievcata aj vy varite zvlast drobcom a zvlast vam? moji mali nemaju radi suche jedla, tak im skor omackove.
@lyongirl polievocku tak ako ti radi ukana, isto bude dobra.
@rastulka pozdravujem manzela. keby som mohla zadrhla by som sa. ale kedze som bez vajca, kvasnic, ryze - zdravotne, tak sa len pokocham. 😅
@rastulka krasne a mnazel sikula! 🙂
Ahojte kočky... prajem všetkým krásny sviatok MDŽ... 😉
zo včera nám ostala zeleninková polievka a rizoto a aj veľa suchej ryže, čo sa mi zdalo do rizota už moc, tak dnes k nej upečiem kuracie stehienka a spravím uhorkový šalátik... 🙂

Tak dnesne kokosove jeze robil mm 😀