Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zienky-pekarky potrebovala by som poradit nejaku lahsiu tortu na narodeninovu party, slecna ma o mesiac 2 roky a chcela by som jej upiect nejaku chutnu tortu. Upozornenie - vela nepeciem, takze nejake extremy by som zrejme nezvladla. Uprednostnujem nieco lahke, ovocno - tvarohovo- pudingovo - smotanove 😀 Dakujem za kazdy tip! 😉
dnes máme segedínsky guláš s knedľou samozrejme domácou 😀
@bronia13 úplne super sa podarili.. len nabudúce musím robiť dvojnásobok cesta 😀
fazuľová polievka a cesnakový posúch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33304 fantastikuš 🙂
Kelová polievka a dusené kuracie pečienky s tarhoňou a kyslou uhorkou.
brokolicove rezne so sunkou a syrom,, slepacia polievka
samozrejme nie z krabice ale domacu som myslela
halusky s kyslou kapustou a mrkvova polievka
my dnes dojedame gulas s chlebikom,zajtra brokolicova polievka a tvarohove domace rezance... 🙂 v sobotu nic lebo ideme k svokre na obed ma narodeniny..tak hadam nieco dobre uvari a napecie..🙂 a v nedelu hovädzia polievka s pecenovymi knedlickami a kuracie stehna s kyslou kapustou a zemiakmi... 😀 dezert mozno bublaninu s jahodami,cernicami???
@katkas1 prosim posli mi receptik na ten 3bit aj na krtka 😕 ja robievam len toho z krabice 😀 😀 😀
idem pohladat a potom ti napisem 😀
@martinkatinka to som rada, a raz dva no nie?
dnes....roláda z br.krkovičky plnená zmesou cibuľka,šampiňóny,kukurica,cesnak a k tomu ryža.Polievka nebola bo máme palacinky zo včera 🙂
@veronika1417 3bit
3 vajcia, 10 deko praskovy cukor, 30 deko hladka muka, 2PL kakao, 1 prasok do peciva, 1 deci olej, 2.5 deci mlieko / urobime piskotu, pecieme pri 225 stupnov
Vanilkovy krem / 0.5 litra mlieko, 2 zlate klasy, 10 deko cukor, 2 vanilkove cukre / uvarime klasicky krem, ked vychladne vymiesame s 15 deko malom
Salkovy krem/ salko varime v konzerve 3 h, ked vychladne vymiesame s herou celou
na piskotu natrieme vanilkovy krem, poukladame bb keksy a potom potrieme salkovy krem a nakoniec zalejeme cokoladou....je naozaj mnnnaaaaaaaaaaaaaaam, a idem hladat krtka, ktory je asi najlepsi na svete
@veronika1417 krtko
320 g hladka muka, 180. g cukor, 3 vajcia, 3 PL kakao, 200 ml mlieko, 1 prasok do peciva, urobime piskotu a peciem pri 160 stupnoch cca 20 min
Stracatelovy krem/ 250 g tvaroh, najlepsie rajo hrudkovity, 2 kysle smotany celkom 400 g, 250 ml smotany na slahanie, 100 g cokolady na varenie, tvaroh vymiesame rucne s nastruhanou cokoladou smotanami a pudingom ktory si uvarime z 250 ml mlieka a 1.5 balicka vanilkoveho pudingu a 4 PL cukru, nehcame vychladnut, ked je zamiesany aj tvaroh pridame vyslahanu smotanu bez stuzovaca. Cokoladu si struhaj na take vacsie kusky
ked je piskota vychladnuta obkrajaj si krajiky, na piskotu poukladame na kolieska pokrajane banany, potrieme kremom a tie krajiky si pomrvime a dame na krem a uz len sup sup zachladit a papat.
Original by sa mala ta piskota vydlabat a to namrvit na vrch ale takto je to ovela jednoduchsie a lespsie a musim povedat ze u nas sa zje rekordne rychlo, dobre ze sa nebijeme komu sa ujde viac 😀
@veronika1417 dufam ze som to napisala dost zrozumitelne, ale naozaj odporucam tieto kolaciky 😀
@katkas1 prosim Ta pri 3bit je co toto : ... vymiesame s 15 deko malom a este na ako velky plech to robievas??? 🙂
s maslom , zabudla som tam s napisat, normalne ked vychladne krem tak to zmiesaj s maslom...to je klasicka vanilkova plnka, plech mam klasicky co je hned k rure, taky velky, rozmer neviem ale kludne si to mozes aj na menskom ak mate radi vacsiu vrstvu plnky 😀
my dnes spenatova polievka a lasagne
zeleninova polievka, zapecena brokolica so zemiakmi a syrom
viete mi poradiť ako mám odšťaviť 1 kus repy? lebo kvôli 1-2 ks sa mi neoplatí vyberať velký osťavovač,to by sa mi tam asi stratilo
bola som s deťúrencami dnes na celý deň u švagrinej,takže som dnes variť nemusela....konečne po dlhšom čase,lebo inak musím variť denne..........a na večeru si dáme hocičo studené,čo ľadnička ponúkne
dnes hrášková polievka a palacinky... kvôli prázdninujúcim deťom... zajtra hovädzí vývar, upečené kuracie stehienka a ryža s kukuricou... 😉

u nas dnes kysla hribova polievka od svokry a super paliva, takze nevhodna pre vsetkych clenov 😀 Preto som urobila este vecer kremovu brokolicovu a varila som spagety bolognese 😉