Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@abriela hej mám dvojo plátov kúpených
🙂
my dnes zeleninovú polievku s haluškami a skúsila som karfiolové zemiaky 😝 super recept taká rýchlovka a chutili aj detom , zajtra brokolicová polievka a druhé ešte neviem 😖 poradte čo plánujete 🙂 😉
200dkg cukru spraz na karamel, pomalicky prilievaj mlieko - karamel nestvrdne a nebudes musiet potom roztapat.
Potrebujes celkovo 0,6l mlieka, 2 karamelove pudingy v prasku - uvaris klasicky karamelovi puding (moze byt aj vanilkovy). Do tepleho pridaj 200g masla a to je vsetko. Teple mozes natriet na platy.
Ked do tepleho pudingu pridas maslo, plnka nieje az taka maslova, ako ked pridas do masla, studeny puding.
Ja som robila zapečené cestoviny s mletým mäsom a bešamelovou omáčkou, super jedlo, moj syn sa toho nevie dojesť.
na veľkú noc idem robiť takýto likérik...pila som ho u kamošky a je super,lepší ako originál
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4596
no robí sa to ako lasagne, ale potom to dáš zapiecť do rúry a spravíš bešamel na vrch /to je múka, maslo a smotana/ je to úplne dobré.
u nas dnes bolo na vereru risoto frutti di mare a na zajtra na obed varim hovadzie recanceky s kyslou uhorkou na paprike a s ryzou
@zuzu_la ja robievam už pár rokov túto griláž bez Salka a je výborná http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10251 😉
@rastulka som ti písala, že je výborná, asi už budem robiť len takto prípadne ešte tú s pudingom, aj tá je suprová 😉
@katinkaaa7 ja tento likér robievam pravidelne každý rok na Vianoce a robievam aj s karamelovým alebo kokosovým pudingom a je vždy úžasný 😉 ja totiž na tých vaječných likéroch neznášam tie surové vajíčka ☹
@adelaida33 prosim ta ako pripravujes steaky z tuniaka ? a mas nejaku dobru skusenost ktory je dobry - kde sa da kupit ? dakujem 🙂
dobré ránko 😉 dnes varím zemiakovú polievku zo syrom, pečené kura na kapuste a zemiakoch 😉
dnes nevarim,dojedame 😉 🙂
dnes na ranajky sunkova natierka, na obed francuzske zemiaky, ako dezert kakaove gule obalovane v kokose (pride navsteva) tak preto...Vcera sme mali fajnu mnamku: Spenatove placky s postruhanym syrom, k tomu zeleninovy salat s bielym jogurtom. Zajtra sa chystam robit baklazanovu natierku (2-krat v zivote, tak dufam ze sa opat vydari).
brokolicová krémová polievka, granadír, uhorka
@zuul to som si ja tak nejak vymyslela 😀 oprazit na masle karfiol ( davam mrazeny) zaliat vodou, pridat zo dve hrste mrazenej kukurice, bujon ( davam naturu slepaciu), pripadne sol ci vegetu. Povarit kym je to makke. potom to rozmixujem tycovym mixerom, nemusi to byt huste ako kasa, normalna polievkova konzistencia, pridam dalsie zo dve hrste kukurice ( mnozstvo samozrejme podla toho, kolko polievky sa vari a podla vlastnej chuti) a povarim, aby bola kukurica makka. A este to zvyknem zahustit bud tarhonou, slovenskou ryzou alebo inou malickou cestovinou. Varim ju rovno v polievke, len pozor aby sa nechytila na spodku hrnca. Potom pripadne este dochutit podla seba 😉
dnes mame rajcinovu polievocku s haluskami a zapekane cestoviny so zeleninkou posypane syrom
bre ranko, dnes mame dalsi krasny den,, tak sme sa rozhodli ist do prirody na prechadzku,, a k vode opekat spekacky a slaninku,cerstvy chlebik a zeleninka 😀 idem balit,, pekny den prajem
karfiolová polievka a filé so zemiakmi
zeleninova polievka a jaternicka a klobaska 😀
Macacia svadba. Poznate? Uvarene krupy opecene s cibulkou, mrkvou, kto chce slaninkou, petrzlenom a zelerom. Vyborne so zavaranou cviklou, kyslou uhorkou alebo calamadou.
u nas dnes: zeleninova polievka, parene buchty s grankom a makom a cestoviny s mletym mäsom v paradajkovej omacke (pre manzela aj zapecene so syrom)
dnešné menu,kapustnica 🙂
zapekana brokolica so syrom 😎
polievočka zo včerajška rajčinová a špagety s mletím mäsko 😀
kuracie soté s bambusovými výhonkami / mali v akcii za 0,79 v lidli 😀 / a k tomu ryža a nejaký kompotik ako dezert.. malý má od včera rybku a zemiakovú kašu
Dnes varí môj manžel 🙂
Máme nachystané kuracie prsia a hlivu, tak som zvedavá čo vykúzli 😉

@katinkaaa7 karamelovou plnkou 😀 . Mas len kupene platy? Pytam sa aby som ti vedela napisat pomer surovin na plnku.