icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bubo1104
28. mar 2012

dnes : mliečna polievka s fazuľových ľuskou , druhé : ryža + kuracie krutónky obaľované v syre a cesnaku , kompót . A už som si piekla čajové pečivko 2 druhy rožkou vanilkové a čokoládové . Včera som robila oblátkovú salámu , ktorá sa krája ako chlieb.

vodnarky
28. mar 2012

my sme mali gulas...a ako dezert som robila trasenu tortu..🙂

kawasaki17
28. mar 2012

dnes len rychlovka takze budu na veceru spagety a obed sme dojedali od vcera

danielaj
28. mar 2012

@rastulka nech sa páči, to som si len tak kedysi vymyslela a odvtedy to robím dosť často a je to mňam

Syrovo-šunková omáčka na cestovinky

N aoleji si osmažím do sklovita jednu cibuľku, na to vytlačím jedno bambíno, nechám rozpustiť, pridám šunku nakrájanú na malé kocky, môže byť aj mäkká saláma, pridám kukuričku, prípadne šampióny z konzervy, 2-3 lyžice kečupu a koreniny podľa chuti, ja dávam trošku čierneho korenia, málinko vegety, a oregano alebo zmes korenia na pizzu, zjemním sladkou smotanou alebo smotanou na varenie. Môžeš si to obmieňať podľa toho, čo doma máš /hrášok, Niva, mrazená zelenina...../. Dám na cestoviny a hotovo, je to rýchle a dobré. 😉

danielaj
28. mar 2012

@erni no vyskúšaj, cesto je naozaj super, škoricovníky robím tak, že si rozpustím maslo alebo heru, ponatieram rozgúľané cesto, nasypem škoricový cukor, robievam aj kakaovníky, vtedy dám kakao, cukor, zviniem do rolády, nakrájam na kolieska a upečiem 😉
@michaella7 my plnenú papriku jedávame s chlebom 😀 , tiež mi tam nejak k tomu knedľa nepasuje 😒

petkave
28. mar 2012

Dnes mám celkovo pozitívnu "variacu" náladu, tak sem skopírujem moje dnešné recepty:

Smotanová pórová polievka:

Na 4 porcie potrebujeme: 1 stredne veľký pór - 3-4 stredné zemiaky - 250 ml smotany na varenie (ja som dala 33%) - kocka bujónu - soľ, čierne korenie - 50 g masla - pertžlenová vňať.

Zemiaky a pór očistíme a pokrájame na menšie kúsky.
Maslo rozpustíme a upražíme na ňom pór do zmäknutia. Potom pridáme aj zemiaky, osolíme a poriadne premiešame. Chvíľku ešte pražíme.
Zalejeme 0,5 l vriacej vody, pridáme kocku bujónu a varíme cca 15 minút, resp. kým zelenina úplne nezmäkne a nerozvarí sa.
Potom prilejeme smotanu a necháme prevrieť. Rozmixujeme - ja na to používam tyčový mixér. Ak sa polievka zdá príliš hustá, dolejeme vodou.
Podávame okorenené čiernym korením a ozdobené petržlenovou vňaťou. Ak chcete ľahký obed, odporúčam tomu bielu bagetu a už nič viac.

Ako hlavný chod sme mali Mexiko 😀 :

Potrebujeme: 750 g kuracích pŕs, 1 konzerva sladkej kukurice, 2 konzervy fazulí v rajčinovej omáčke (ja som nedala, fazuľu až tak nemusíme), 1 pór, 2 papriky, 2 väčšie cibule, 3 strúčiky cesnaku, chilli zmes, soľ, plnotučná horčica, kečup, sójová omáčka, worchesterová omáčka, ako príloha zemiakové placky (kúpila som kukuričné v Jednote)

Ako na to:
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pór a papriku. Zeleninu osolíme a mierne podusíme. Pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, trochu sójovej a worchesterovej omáčky. Dusíme asi pätnásť minút, potom pridáme fazuľu, kukuricu, pretlačený cesnak a znovu dusíme. Na záver primiešame kečup a horčicu. Podávame so zemiakovými plackami.

madonnka
28. mar 2012

Ahojte.

Tak vám napísem sem receptík na jogurtovú torticku,a kazdy si ju moze skopirovat kto chce 🙂

Ingrediencie:4 dl bieleho jogurtu,50dkg tvaroh,1 vanilkovy cukor,15dkg cukru,10dkg palmarin,1 sácok zelatíny,ovocie podla chuti,1,5dl stavy z kompótu,detské piskoty

Postup:Tvaroh zmiesame s jogurtom a vanilkovym cukrom.Cukor vymiesame s palamarinom a primiesame k jogurtovo tvarohovej zmesi.V stave z kompótu rozmiesame zelatinu a pri stálom miesaní varíme pár minút-nesmie vriet lebo potom nám to nestuhne!Zelatinu dáme vychladnut,este vlaznú pridáme k zmesi,dobre premiesame,pridáme ovocie podla chuti,zlahka zamiesame , a nalejeme do vopred pripravenej formy,navrch dáme tesne vedla seba piskoty a formu uzatvoríme,necháme stuhnút najlepsie cez noc a na dalsí den podáváme.

Prajem dobrú chut.

michaella7
28. mar 2012

@danielaj tak s chlebom som ju ešte nejedla ale určite skúsim 🙂 môže to byť dobre 🙂

tortelinka
28. mar 2012

@janulkan ja davam k masku, indickej kuchyne..

janusa_
28. mar 2012

siroke rezance s nivovou omackou 😉

madonnka
28. mar 2012

Posielam aj receptík na keksíkovú pochútku

Ingrediencie:2 balicky keksíkov Petibör alebo aj iné trvanlivé pecivo,2 cokoládové pudingové prásky,2 lyzice kakaa,25 dkg palmarinu ,25dkg pr.cukor,0,5l mlieka a kokosová múcka na posypku.

Postup:V hrnci zmiesame cukor,kakao,pudin.prások a mlieko,pridáme na plátky pokrájané maslo a uvaríme husty krém.Keksy natierame teplym krémom a zliepame,z tohto mnozstva budu 2 mensie rolady,krémom potrieme celu roládu,posypeme kokosovou múckou dáme stuhnút do chladnicky najlepsie cez noc.Na druhy den sikmo krájáme keksy,dostaneme také pekné pásikavé tvary zebry🙂

zuul
28. mar 2012

@e.l.i.e.n.k.a prepac ze az teraz.
cicer namocit na noc do vody. zliat, dat varit so zemiackami, mrkvou, kusok zelenej cibulky, cesnacik. zaliat vodou, osolit okorenit. ja som varila v tlakovom hrnci. potom rozmixovat, zaliat kusok sladkej smotanou. a mnam. nasim velllllllllllllllllllmi chutila. 😵

zuul
28. mar 2012

maminky my sme mali dnes polievocku zo sladkych zemiakov, rizotko s cviklou, mala len ciste kysle uhorky papala 😀 chlapi mali ryzu a pecienku na cibulke
na zajtra som napacovala krkovicku na cigansku pre chlapov a pecene zemiacky, deticky budu mat pyrecko s rybkou a kompot.

e.l.i.e.n.k.a
28. mar 2012

@zuul vobec sa neospravedlnuj, ja dakujem za receptik a urcite vyskusam, myslim, ze cicer patri do kuchyne a tesim sa z receptu 🙂

lussy23
28. mar 2012

včera a dnes sme mali tie jogurtové rezne s kašou. Zajtra budeme mať zemiakovú kašu a kyslé mlieko.

anavila
28. mar 2012

my zajtra po dlhoom case palacinky a kremovu brokolicovu polievku
a v piatok filé s kašou a polievku este neviem, mozno sa zvysi zo stvrtka 😀

kibuk
29. mar 2012

pekne ranko 🙂
dnes franfurtska polievka,deti-spagety so syrom a tatikovi leco s cerstvym chlebikom 🙂

danielaj
29. mar 2012

@zuzin78 moje super cesto na pizzu som písala pár strán dozadu, vyskúšaj 😉

bubu040777
29. mar 2012

ahojte este len som sa zobudila a uz neviem co mam varit.. myslela som si ze zostane zo vcerajsku ale pojedle sa vsetko.. uz vobec neviem a nemam ani napady... vcera boli zapekane zemiaky a dnes bude asi nieco sladke .. kapusnica mi este zostala a druhe spravim asi dolky tie vsetci miluju.. ale pri tom sporaku stat to nieje bohvie co. 😉

brmbolcek
29. mar 2012

ahojte kucharocky , nemate nejaky dobry receptik na slivkove gule ? 🙂 dakujem 🙂

lencyca
29. mar 2012

@petkave dobry obedik 😉

lencyca
29. mar 2012

dobre ranko 🙂 dnes sosovicova kysla so zemiakmi a pizza

sisanka
29. mar 2012

vcera sme mali paradajkovu polievku so syrom, palacinky a cestovinovy salat a dnes to bude zeleninova polievka a bravcovy perkelt,bud s cestovinou alebo tarhonou 🙂

snu
29. mar 2012

dobre ranko, dnes nevarim,, ideme na vylet 😉 ale mala sa v plane zapekanu cestovinku s mrkvou,brokolicou,sunkou a goudou.

liana111
29. mar 2012

my dnes zapekane cestovinky,, uz sa na ne chystam tyzden, su mnaaaaaamkove 😀

rosannar
29. mar 2012

vyprážaný syr, hranolky a tatárka...samé zdravé jedláá 😀

titkovamiriam
29. mar 2012

paradajkova polievka,morčacie sote,ryža,uhorkový šalat 🙂

tortelinka
29. mar 2012

asi bude rizoto, polievka je hraskova