Čo jesť pri pečeňovej diéte?
Ahojte pani Dr nám len dala letáčik s vhodnými a nevhodnými potravinami. Už týždeň nejeme nič iné len mrkvovo hráškové ci zemiakové polievky ryžu so zeleninou cestoviny s tvarohom a dookola každý deň to isté. Na raňajky nie čerstvý chlebík s džemom a úplne mini vrstvou masla. Čistá voda lebo ze čaj by sa nemal. Diétu mame mat aj naďalej, lenže už mi ide hore krkom toto jedlo. Jeme ho všetci aby sme podporili dieťa po hepatitíde ktoré nič nesmie. Nejdem dookola vysvetľovať ze nemôže čokoládu nemôže špagety s kečupom nemôže kakao nemôže puding atď. Tak jeme to co aj to dieťa. Lenže už by to chcelo zmenu. Lekár nevie ze mam si nájsť na internete. Čo ešte môžeme jest? Ma sa vyhýbať tukom takže vývar asi nie však? Môže okrem banánov nejaké ovocie? Poprosím nejaké rady
pečeňová dieta je prísna, a áno, všetko som robila bez oleja a len varené ... ale že by som nemohla nič jesť, to by som nepovedala ... tak ako píše hore @anonym_34293f - je toho kopec ...
ale chápem, dieťaťu je ťažšie vysvetliť že niečo nemôže 😒
Vývar zo zajaca alebo slepačí, rezeň na prirodno na olivovom oleji, tak isto zajačie mäsko z vývaru varené zemiaky bez masla, ryža
Bezvajecne cestoviny s tvarohom
Šunky také diétne, s nízkym obsahom soli, paradajky, syrokrem v crievku
Male množstva aj kakao podľa mňa môže s mliekom v kaufe kupujeme 0,5 perc tuku ma
Lekvár marhuľový
Grécky jogurt/Skyr s medom
@anonym_34293f sunku by som neodporucala. vysokosprocesovane jedla vylucit. ale chapem ze detia zas nezje kilo sunky na posedenie 🙂.... ovocie by som dala kludne aj ine, ale bez supky a nie ziaden ananas ci iny trop...a ako dlho to musi drzat? prajem skore uzdravenie
@anonym_34293f sunku by som neodporucala. vysokosprocesovane jedla vylucit. ale chapem ze detia zas nezje kilo sunky na posedenie 🙂.... ovocie by som dala kludne aj ine, ale bez supky a nie ziaden ananas ci iny trop...a ako dlho to musi drzat? prajem skore uzdravenie
@balerina2025 no to este nevieme ako dlho. Spýtam sa keďže dnes ideme po výsledky. Týždeň bola dcéra v nemocnici týždeň doma a nepovedali ako dlho len ze ešte treba
@balerina2025 no to este nevieme ako dlho. Spýtam sa keďže dnes ideme po výsledky. Týždeň bola dcéra v nemocnici týždeň doma a nepovedali ako dlho len ze ešte treba
@anonym_autor mozes vsetko chude maso, ale pripravovane bez tuku, na pare, opecene na suchej panvici a dodusene s vodou a zeleninou. Mozes odtucnene tvarohy na vsetky sposoby, na sladko aj na slano aj s cestovinami. Nizkotucne syry. Neviem ci hrasok je vhodny, ale napriklad spenat ano,len hotreba vhodne upravit. Aj ta sunka moze byt, ale treba ju uvazene vybrat. Ale mozes jej spravit domacu "sunku" z morcacich prs. Zviazat nitou morcacie prsia do "balicka" aby drzali tvar a uvarit v slanej vode. Mozno by sa dali zabalit aj do potravinovej folie do nejakeho valca a tak uvarit. Nechat vo vyvare vychladnut a potom mozes krajat "sunku". Mas istotu, ze vies co tam je. Ciste chude maso.
@anonym_autor po hepatitide je dieta aj rok, prisna minimalne mesiac, dva, zavisi od toho ako rychlo sa pecen regeneruje
Kralik urcite. Tiez mozes ryzu k tomu.
@anonym_autor nechcem ťa strašiť zlým scenárom, ale spolužiak mal žltačku a po prekonaní musel diétovať pol roka. Drž sa nech to zvládnete!
Berie Lagosu? Možno by bolo po dohode s dr.nasadiť.

Vývar zo zajaca alebo slepačí, rezeň na prirodno na olivovom oleji, tak isto zajačie mäsko z vývaru varené zemiaky bez masla, ryža
Bezvajecne cestoviny s tvarohom
Šunky také diétne, s nízkym obsahom soli, paradajky, syrokrem v crievku
Male množstva aj kakao podľa mňa môže s mliekom v kaufe kupujeme 0,5 perc tuku ma
Lekvár marhuľový
Grécky jogurt/Skyr s medom