icon

Čo na raňajky?

bastilly
7. máj 2012

Ahojte co davate detom na ranajky, maly chce stale prazenicu, alebo parky, sem-tam zje chlieb so syrom.....

nice202
8. máj 2012

@bastilly otazka je uplne normalna. raz ked si nevies rady, je dobre sa opytat. urcite si tu nasla aj vela dobrych rad od mam, ktore sa snazili pomoct a nie sa hned vysmievat

aliza
8. máj 2012

@lenusiknr ja ta nejdem kamenovat, neboj 😉, ale nesuhlasim 😝. tvoje dieta nie je masovy typ, je taky, ako ste ho naucili. Uz tu bola jedna mamina, ktora zase tvrdila, ze jej dieta je na sladke po nej 😀, chapes, co som tym chcela povedat? ANo, tvoj syn je zdravy teraz, ale ved ma len 2 roky. Ale si si ista, ze ho take stravovanie, ako opisujes, udrzi zdravym aj v neskorsom veku? lebo vacsina chorob sa prejavi az neskor a potom ich len nazveme 'civilizacnymi' 😀 . Vies, ja osobne si myslim, ze davat dietatu 'skoro' kazdy den parky alebo prazenicu lebo mu to chuti je len pohodlnost matky. Naco sa trapit vymyslanim a zavadzanim zdravych potravin a bojovanim s dietatom, ked staci obarit parky, nakrajat chleba a splechnut kecup k tomu, ze? To, ze su parky zdrave, ma nepresvedci nikto, sorry, mojim detom ich nedavam, ani davat nebudem, nejeme ich ani my, svoje zdravie si totiz vazim a nebudem ho vedome ohrozovat takym sajrajtom.
A trosku si nepochopila to, o com sa tu pisalo. Tu nejde o to, aby dieta v ziadnom pripade ani len neochutnalo nieco 'zakazane', ale ide o to, aby si najprv vybudovalo zdrave stravovacie navyky a samozrejme, postupne a hlavne v malom mnozstve jedlo aj tie 'nezdrave' jedla. A naozaj to funguje. Dcera nejedla sladkosti vobec, hadam aj vyse 18 mesiacov, potom sem tam, ale ak jej niekto ponukol, nikdy som nerobila cirkus. Nikdy nepila sladke vody, dzusy, caje a predstav si, ked jej niekto ponukol, zobrala si, odpila a nechala tak, vzdy si radsej vypytala vodu. Syn to iste, ponukla som mu v zime caj a vyplul. Teraz uz dcera vie, ze vela sladkeho je nezdrave a pekne sa s nou da dohodnut a ked poviem, ze dnes uz sladke nie lebo uz mala, tak to v pohode prijme. Vie, co je dobre pre zdravie a co nie, vie, ze musi papat aspon '5 a day' cize pat porcii ovocia alebo zeleniny za den a nema s tym ziaden problem. Nie je nijak obmedzovana, nikdy som jej nezakazovala jest na party, na navsteve. Ona sama uz nad tym rozmysla a chape to. Proste sa takto uci zodpovednosti za svoje zdravie.

bobocka
Odpoveď bola odstránená
lussy23
8. máj 2012

@digysa jasne ako vždy ironický a rypavý názor..☹
samozrejme, jedlálniček autorkinho dieťaťa je prahnaný, ale načo odsudzovať? Infafarkt či iné choroby môže človek dostať hocikedy, a môže ho dostať aj ten, čo sa stravuje zdravo. Dnes škodí všetko, a nič by sa nemalo preháňať mala by sa upredňostˇnovať zlatý stredná cesa, všetko s mierou.

No párky to je humus, blee, ja si dám párku raz za pol roka. čo takto jogurt alebo natierky? alebo avokadový puding.

aaddeelliinnaa
Odpoveď bola odstránená
lussy23
8. máj 2012

inak je zvlašne že niekto sa bojí dať tvaroh, ktorý je zdravý, ale párky dáva neviem odkedy. 😔

bobocka
Odpoveď bola odstránená
tea333
8. máj 2012

@hajanka mlieko sa celkom da nahradit, ovseny napoj chuti celkom podobne, mozno trochu sladsie nez mlieko. a potom je este ine mlieko - kozie napriklad 😅 urcite by si maly rychlo zvykol 🙂

aaddeelliinnaa
Odpoveď bola odstránená
tea333
Odpoveď bola odstránená
bobocka
Odpoveď bola odstránená
lussy23
8. máj 2012

@anjelicek26 ako sa dajú urobiť wafle? z waflového cesta si nie, však? 😀

nice202
8. máj 2012

@bastilly este ma napadlo k tym parkam, ja obcas davam mojej na ranajky sojove parky. je to zdravsia alternativa. su tak po 4 balene.

aaddeelliinnaa
Odpoveď bola odstránená
aaddeelliinnaa
Odpoveď bola odstránená
irsina83
8. máj 2012

@bastilly ahojte moja dlho jedla len obycajne maslo, detska sunka, platkovy syr a akakolvek snaha o zmenu skoncila neuspesne ale teraz mala 2 rocky a skusila som jej dat tvarohovu a potom bryndzovu natierku - aj ked ta sunka tam musela byt ale tesim sa, ze aspon nejaky pokrok 😉 Nasa parky na ranajky nechce ale na veceru zje aj dva velke 🙂 ale tak ja ju zas nenutim do experimentov a davam jej co jej chuti, vsak postupne objavi aj ine jedla na ranajky 😉 a ked nechce chlebik tak spapa jedneho velkeho milacika a jeden maly zvolensky tvarohovy jogurtik - ine jogurty ani nezje...

tea333
Odpoveď bola odstránená
digysa
Odpoveď bola odstránená
aaddeelliinnaa
Odpoveď bola odstránená
digysa
Odpoveď bola odstránená
aaddeelliinnaa
Odpoveď bola odstránená
tea333
Odpoveď bola odstránená
aaddeelliinnaa
Odpoveď bola odstránená
tea333
Odpoveď bola odstránená
digysa
Odpoveď bola odstránená
tea333
Odpoveď bola odstránená
aaddeelliinnaa
Odpoveď bola odstránená
aaddeelliinnaa
Odpoveď bola odstránená
katecameron
8. máj 2012

necitala som celu diskusiu ale baby mate tip na nejake dobre natierky ja viem robit len rybaciu natrierku a vajíckovu skusala som aj cesnakovu no asi som dala vela cesnaku tak stípala musím skusit nabuduce menej

anjelicek26
8. máj 2012

@lussy23 - xixi my mame vaflovac 🙂 Tak vafle normalne na nete je kopu receptov, ale od palaciniek sa to velmi nelisi 🙂 a polejem ich mixovanymi jahodami a malinami, trocha cerstveho tvarohu alebo kyslu smotanu ponad to, oni sa idu utlct...