icon

Čo na raňajky?

bastilly
7. máj 2012

Ahojte co davate detom na ranajky, maly chce stale prazenicu, alebo parky, sem-tam zje chlieb so syrom.....

tea333
8. máj 2012

@bastilly kedze ti vsetky baby chceli poradit aby si synovi dala nieco zdravsie, popriala si nam za to aby sme
prisli na nieco zle 😒 to je smutne. Tak teda dobru chut k parkam, ale aspon si na internete precitaj a pozri ako sa vyrabaju, aby si vedela co davas malemu dietatu. Inak nekupujem a nedavam malemu ani tu detsku sunku co si tu spomenula. Chlapske ranajky mozu byt aj zdrave, tipov si dostala milion

@norwayka ja si nemyslim, ze su vajicka nezdrave ale sama na sebe viem, ze vajicko samotne na ranajky ta nenastartuje, skor ti zatazi zaludok (je to uplne iny pocit ako ked si das celozrny chlieb so zeleninou) zvlast ked je to prazenica, robena na tuku a solena

31majka12
8. máj 2012

@kaja73 no ale niekto nema na take fajnovky...a popravde ja osobne by som to nezjedla ,tak by som to ani svojmu dietatu nedala.
Ale nic v zlom... 🙂
Ak to vy doma jedavate,len vsetko vzdy bude o financiach... 🙂

happy8051
8. máj 2012

u nas na ranajky byva cerealna kasa s ovocim, pecivo s maslom a domacim dzemom, jogurt, alebo zemla so syrom, sunkou a zeleninou... ako kedy, ale viac ovocia a zeleniny

norwayka
8. máj 2012

@tea333 Ahoj, ahoj! Ja som nereagovala na nikoho. Len konkretne o tom vajicku je mytus to, ze je nezdrave, u nas je aj dost reklam na zdrave stravovanie ako take. Plati to ministerstvo zdravotnictva a akurat vajicko v poslednej dobe byva tema. A ako hovorim najdolezitejsia je vyvazena strava. Sol celkovo moc nemusim a ani nejak nesolim. Myslim, ze vsetci, co tu pisali maju v niecom pravdu. Ta je aj tak vzdy niekde v strede. Najdolezitejsie je, aby sme jej povedali, co davame kazda z nas konkretne jest (ved to sa aj pytala) a ona nech si uz sama vyberie.

janinah
8. máj 2012

syn má 6 r. a párky ešte v ústach nemal,známy pracoval tam,kde ich vyrábajú 😒

cikyta
8. máj 2012

Najlepšie sa radí maminkám, ktorým deti zjedia všetko komplet, ako na páse rad radom... 😒

papuka
8. máj 2012

prečítala som si celú temu, viem že toto možno bude prispevok odveci ale pridám sa. moj muž aj s mojím synom /12r./ by párky jedli aj každý druhý den, ja ich fakt kupujem na balenia nie na kusy, samozrejme, že nie tie lacné ale dá sa povedat že najdrahšie, a myslím si že aj najkvalitnejšie, ja si s nimi občas dám tiež, nie pravidelne.do mojoho muža by ste cerealie ani musli nevopchali 🙂 takže nech si každý ranajkuje to čo mu chutí 😉

hajanka
8. máj 2012

@papuka len je rozdiel jedalnicek 40tnika a maleho babetka 😉 treba prihiadat na vek, nie?
tato diskusia nerozobera jedalnicek a ranajky dospeleho 😉

papuka
8. máj 2012

@hajanka ale jasnacka, ved ja nič

adrioska
8. máj 2012

@papuka 😀 😀 moj MM je tiez klobaskovy, slaninkovy, maskovy, ale uz zje aj musli vecer, lebo kilecka pribudaju, tak si musi davat pozor... 😀 Ale suhlasim s Tebou, hlavne, nech sme zdravi! Ja som jeho pravy opak, ale zas musim priznat, ze bojujem s ovocim, radsej by som jedla sladke... ☹ 😅

papuka
8. máj 2012

ja som svojim prispevkom iba chcela poukázat že ani tí čo jedia parky nemusia byt nezdraví, moje dieta od malička je zdravý ako buk, nebol poriadne chorý

luciferova
8. máj 2012

@bastilly tvaroh zatazuje oblicky? Ano, mozno do roka. A vies ako zatazuju oblicky soly, ktore obsahuju parky? Omnoho viac! A to ti nevadi? Ja ked si dam parku, liter caju musim vypit, co ma tak smadi a to nekupujem nejake lacne smejdy...

Mna by zaujimalo, kde si vobec dosla na to, ze parky od roka davat dietatu (a tvaroh nie 😕 kvoli oblickam!) ked je niekde 95% masa, nepredstavuj si prvotriedne biomaso, ale odpad 😉 dala si skvely zaklad, tak sa necuduj, ze teda zhruba od tej doby, co mu davas konzumovat tieto lahodky ti odmieta jogurt 😉

bambola
8. máj 2012

@cikyta aj keby moje dieta nejedlo tak ver mi, ze jej parky neponuknem. deti niesu hlupe, nenechaju sa vyhladovat 🙂

mia258
8. máj 2012

Dnes som mala banánový milkshake na raňajky. Vlastne to už bola desiata, ale nevadí 😀

lucka1987
8. máj 2012

😕 o moj bože 😕
tak ako poniektory davaju detom gulas zo psa a povazju to za riadny obed pre riadne deti. tak im niekto dava na ranajky tie muckove parocky, a slaninky a masiska kopec. sak sa treba najest sťa by do hory drevo rubat siel vsak ? 😀 😀 😀 😀

a este sa tu praje aj otvorene zle ?

@bastilly kolko mas rokov, ze nevies prestriedat ranajky ? To ozaj nepoznas ine jedla ? tvoj neche nic ine jesta preto mu das, len to co chce?
pokial mas trosku v hlave tak otvoris chladnicku a das mu napr pecivo s nejakou domacou dobrou pomazankou a k tomu rajcinku napr... alebo cosi ine.. toto je tak absurdna otazka, ze ozaj sa niekedy zamyslam nad tym aky chod domacnosti maju zavedene niektore mamicky

kaja73
8. máj 2012

@31majka12 co z toho je fajnovka? karob ti vydrzi aj viac mesiacov ,javorak mu tiez dlho vydrzi a avokado maly miluje takze nie je o com-niekdy zje aj 2 za den.
Ostatne su podla mna uplne bezne jedla-kasa ,chlebik vo vajicku ci natierky.
My zas neminame na mliecne vyrobky,prbinaciky .....Maly mliecne nemoze-ma alergiu na mlieko.
A ten avokadovy puding-tak to volame- chuti u nas celej rodine 😉

lucka1987
8. máj 2012

@kaja73 mam pocit ze fajnovkou tu volaju ludia to, co nepoznaju.. pretoze aj pruhluply pribinak stoji 60 centov a za to sa da kupit aj nejake to ovocicko ci zeleninka...

a moj chlap je chlap jak hora.. a tiez ma rad taketo " fajnovky" a nie je hladny a ide napr do hory na drevo 😉

cikyta
8. máj 2012

@bambola ale nechaju 😉 Ešte ti asi dieťa neplakalo od hladu, že ho bolí bruško 😉

lucka1987
8. máj 2012

som zabudla.. uvarit parok ci otvorit kazde rano pribinaka je pohodlnejsie 😉

minewka
8. máj 2012

@bastilly keby tu bol objímajúci smajl, tak ťa objímem 🙂

Asi si nevedela, čo takou otázkou spôsobíš, však? 😀

Zamávala si medovou rukavičkou, roj ihneď priletel a skúša, kto má ostrejšie žihadielko.. 😝

že tu tebe prorokujú kde čo - to neva, ale ak im to oplatíš len 1x - fuj fuj fuj, zle je.. 🙄

Praženica sa dá robiť tiež zdravo...výborná je na cibuľke, nejaké mladé huby - kuriatka (ak je dieťa väčšie), ak menšie, tak pórik, posypať čerstvou pažítkou...nejaká čerstvá zeleninka k tomu...cereálny chlebík...a dobrotka je na svete...

Ak už musí párky - tak asi vieš, že sú rôznej kvality...ale tiež sa dajú podávať s kopcom zeleniny, cereálnym chlebíkom...

Dá sa robiť omeletka, párok prihodiť do nejakého prívarku....zapečená brokolica, so syrom, čerstvá zeleninka k tomu...

Možno by som skúsila mu robiť nejaké mäsko, alebo by som aspoň šunku takto zrolovala...ktoré by som vytvarovala do tvaru párku.. 🙂...napríklad...

Inak - decká sú veľmi múdre a ak vidia, že mamka v niečom povolí,využijú to... 😀

Inak naše raňajky sú rôzne...vianočka s maslom, chlebík s maslom a syrom, či s džemom, malá má veľmi rada ryžu s mliekom....alebo ryžu s ovocím - napr. s banánom, hruškou...uvarím ryžu, hodím do toho lyžičku mlieka, trošku podusím hrušku, alebo jabko, nech zmäkne..a zmiešam dokopy...Ak robím na raňajky niečo varené, pripravím si to večer predtým...alebo jogurt (kupujem Sabi jogurty) - tam je tisíc variant..

Mäso a podobné veci robím na obed...na večeru má väčšinou nejakú kašu...

Inak ak sa chceš inšpirovať - Bukovský vydal knižku s receptami pre deti (veľmi ho nemusím), ale niektoré recepty sú fajn, je to fajn inšpirácia...

bambola
8. máj 2012

@minewka neviem ci si si vsimla ale vsetci jej poradili a na to dostali odpoved, v style "to sa neda lebo toto, hento nejde lebo tamto..."
nevidela som nikde, ze by autorka napisala, "to je dobry napad, to vyskusame, to som este neskusala"
@lucka1987 ja rano otvaram jogurt lebo som leniva 😀

minewka
8. máj 2012

@bambola skôr ste ju hneď sprdli pod čiernu zem 😎

bambola
8. máj 2012

@minewka samozrejme, lebo si pytala radu, poradili sme jej a "neda sa, nejde, nechce" kde nie je vola.....
ci ty si nevidela kopu tych receptov co tu baby napisali?
ja ano, a odnasam si z tejto diskusie plno dobrych napadov 🙂

minewka
8. máj 2012

@bambola čítala som všetko...a neradili ste, ako využiť vajká, keĎ ich má malý rád...
Aké recepty z nich..ako nahradiť párky - ale zachovať teda to mäsko...

Ale je to skôr o tom, aká je nenormálna, aký je to humus, aké alergie bude mať..atď...samozrejme, nie všetci, ale drvivá väčšina...či ide drevo rúbať a podobné kecy 😉

pimpulienka
8. máj 2012

Nečitala so prispevky no my raňajkujeme takto: Cerealie s mliečkom, biely jogurt s ovsenymi vločkami a nastruhanym ovocim, cerealny chlebik, rožtek s masielkom, lučinou a pod. so syrčekom a zeleninou, sem tam vianočka a džemik, ovocny mix...Snažim sa vždy striedať, aby ich mala zdrave a pestre ;)

digysa
8. máj 2012

@norwayka Nie je "parok" ako "parok"..... bohuzial.....
Ja som videla parky za 2E 10 kusov, a videla som parky za 8E 4 kusy.

Tu sa tiez griluje..... a poriadne

Vajicka- kto by ich nemal rada...tiez ich robim, aj prazenicu, aj volske oka, aj na tvrdo..... Ale striedat ich s parkami a slaninou..... bohuzial, to mi ako vyvazene ranajky nepripada....

@dadica mas urcitu pravdu.... Ale dievcata je na prvych stranach radili, co ma ponuknut ako ALTERNATIVU namiesto parok....a ona sa ohrnula nosom napisala hned prvy prispevok: " ale ked moj maly je maskovy"

Tak co potom chce vlastne poradit???? Mam je napisat, ze namiesto parky a slaniny si ma dat rano grilovane kura, ci steak???

Mozno tvoja svagrina prehana so stravou....ale pravda je uz odveka, ze zdravie sa odraza od toho, co jeme....co prijmame do naseho tela... a v tom ma svagrina pravdu... ( akurat ten biely rozok to ozaj nemusi byt- ja ho davam tiez, aj ked som citala, ze biela muka je velmi, velmi nezdrava...takze tabulkova mama ozaj nie som)

@karinka2105 Nikto sa na hrdinky nehra.......... dala som tam asi 7 alternativ na ranajky.... A poviem ti asi tak...moj muz ma uz cez 40 rokov, ma 185cm a 97kg - ked nema maso, tak ako keby nejedol......kazde jedlo musi u neho byt protein, ale slaninu jedava asi tak 4 krat do roka....lebo aj debil vie, ze pre cloveka to nie je vobec zdrave jedlo...nehovoriac o dietati.
A moja mladsia tiez obilniny vobec nezje.....ale parky a slaninu jej koli tomu davat urcite nebudem..... a ona teda parky lubi (tie, co kupujem ja....aj hranolky, aj vyprazane.....) Ale treba to regulovat...

Cize.... v pondelok daj parku ale v utorok daj ovocie s jogurtom....v stredu daj slaninu.....ale vo stvrtok chlieb s maslom a dzemom a bananom.....

hajanka
8. máj 2012

@minewka ty si lekarka vsak? mam taky pocit, ze som to od teba niekde citala....
a co ta slaninka? mas aj na nu nejaky zdravy recept, ak ano sem s nim, moj mm ti podakuje. A co taky gulas alebo vyprazany rezen s hranolkami, ved ked k nemu prihodi jednu paradajku, pre niekolko mesacne dieta aj to bude zdrave, vsak?

nicky182
8. máj 2012

@bastilly a mliecko nepije ? moja dcerka ma rok a pol a "ranajkuje" len plnu flasku mliecka ...potom o hodinku nejake ovocie, alebo pol rozka ....dooeda zje malo ....a nedal by sa nahovorit na cerealie v mlieku alebo v jogurte ?

bambola
8. máj 2012

@minewka zachovat masko 😅
kedze s inymi nemam skusenosti, z toho dovodu lebo si myslim, ze je to nezdrave, tak poradim to co davame my. vajka davam, aj som poradila, na tvrdo, akurat, ze u nas su vacsinou k obedu, nie na ranajky, a asi tak raz tyzdenne (v priemere).

llia
8. máj 2012

@bastilly ja malému dávam chlebík /väčšinou z tmavého pečiva/ s natierkou /buď do masla postrúhaná mrkva, alebo paprika, dokonca aj šalát zelený mi zje/, alebo na ten chlebík šunku, syr ale len tvrdý, syrokrém, že nemá moc výživovej hodnoty som čítala. Tiež aj praženičku robím. Alebo jogurt prípadne tvaroh s ovocím. Džem a pod. som ešte nedávala. Môj má malý má 14m.