icon

Čo pečiete na Vianoce?

1. dec 2024

Poďme sa inšpirovať! Kľudne pridavajte fotky, recepty… 🎄❤️

Strana
z2
marsmykkok
1. dec 2024

Medvedie labky a kúpim nejaké balené zákusky v obchode 3 druhy, asi Kokosky, Jahodovo-smotanové rezy a tretie uvidím. Pri týchto šialených cenách masla, orechov, čokolády, vajec sa piecť neoplatí a človek z toho zbytočného cukru a tuku nemá nič. Radšej dám peniaze na výlet a lososa ako na predražené sladkosti.

angelous1991
1. dec 2024

Ja som si objednala keďže som Kadernicka a do 21.12 som na 110% vyťažená . Ale moja tradícia sú linecké lebo manžel miluje a pernicky lebo atmosféra … budúcu sobotu mám na to vyhradenú . Inak mám objednané ,,mokré ,, v cukrárni .

petronellla87
1. dec 2024

Linecké, vanilkové rožky, metrový koláč a skúsim prvýkrát uliky. Ak má na ne niekto odskúšaný recept, budem vďačná ak sa podeli🙂

7miriam77
1. dec 2024

Každý rok vanilkové rožky a tento rok chcem k tomu k tomu ešte skúsiť vianočné muffiny

slavkadi
1. dec 2024

Linecké, vanilkové rožky, citrónove hviezdičky (linecké s citrónovou polevou), medovníčky a grilazky. A jeden s plnkou, asi coko-bananovy.

bloger
1. dec 2024

Medovníčky klasika a koláče väčšinou sestra upečie. Napríklad nejaké suché pečivo ale aj rôzne iné koláčiky. Je veľmi šikovná.

osky
1. dec 2024

Podme sa inspirovat????
Tato tema uz je tu xy krat a ty zakladas novu
Inspiruj sa pod lupou.mas tam toho mrte!

bessie12
1. dec 2024

Linecké koláče, medovníčky, perník, vanilkové rožky, pistáciové rožky ( na skúšku ), crinkles, štedrák, medové kolieska, pomarančové košíčky, vianočná štóla s marcipánom, mini pavlovky / pusinky zo zvyšných bielkov a (možno) rumovo-kokosové guľky. Na Silvestra by som chcela urobiť šamrole a možno nejakú nepecenu roládu.

autor
1. dec 2024

@osky tohto ročnú som nenašla, dáš mi Link prosím? 😉

minesasubu
1. dec 2024

Ja budem tento rok skušať niečo nove od dr oetker
nechcem totiž jest stale to iste u každého 🙂 zatial ešte vyberám

lenuska9999
1. dec 2024

Každý rok pečiem s deťmi medovníčky, lebo ich to proste baví. A nesmú chýbať medové guličky a kokosové ježe. Toho roku rozmýšľam to všetko urobiť na nejaký zdravší spôsob. Napr zameniť múku za kokosovú atd. Uvidíme čo z toho bude 😁

kitycat
1. dec 2024

Boze moj, akym sposobom je tato tema chulostiva, ze je davas anonymne?

PS: aby som len nehejtovala... ako sa volaju take roblicky, davaju sa piect do kovovych formiciek a ked sa upecu, tak vnutri je vzdychova bublina

janinah
1. dec 2024

Pokiaľ nepôjde o život anonymnom nebudem odpisovať

kiki68
1. dec 2024

U nas klasika, vanilkove rozky, linecke, labky, suhajdy, puncove mini, medovniky, kokosove rozky, gulicky, dobosove rezy mini, niekedy ischelske torticky, pusinky a snehove veci , taky mix vsetkeho. U nas maslo neni take drahe, ako 2,10 eur za 250g neni take hrozne. U nas by totiz ine ako domace nejedli.

simik22
1. dec 2024

@kitycat ja to poznám ako fúkane rožky 😂od starkej

janettdamian
1. dec 2024

@lenuska9999 kokosová múka sa správa inak ako normálna. Neviem či máš s ňou skúsenosti pri pečení. To len pre info, aby si si ušetrila nervy a suroviny 🙂

doriiis
1. dec 2024

Ja budem asi jediná.
Nepeciem nič.Absolutne nič.To malo sladkého,čo zjeme sa kúpi.

autor
1. dec 2024

@janinah
@kitycat Z jedného jediného dôvodu, a to že presne ženy ako ste vy - v každej diskusii, útočíte na človeka za úplne akúkoľvek otázku čo položí 🙂 MK je poslednou dobou všeličo, len nie príjemne miesto kde si ľudia radi poradia a odpovedajú.

earlgrey
1. dec 2024

@doriiis Nie si jedina, ja tiež absolútne nič nepečiem...

doriiis
1. dec 2024

@earlgrey ...opatrne naslapujme,lebo budeme označené za grincha.Nepeciem,nezdobim a ani veniec nemam.Stromcek a ozdoby ešte na povale a do 23.12.tam aj budu.Pre mňa bola dnes obyčajná nedeľa.

lenuska9999
1. dec 2024

@janettdamian ešte som s ňou nikdy napiekla, toto bude premiéra 😁 nejaké rady alebo typy ?

earlgrey
1. dec 2024

@doriiis to isté 😄 a je mi absolútne jedno, kto si čo myslí...kebyže nemám dieťa, tak ani stromček nie je...15 rokov som bola oslobodená od tejto "tradície" a bolo mi super...ale tak zase kvôli dcére aspoň ten stromček a darček pre ňu...minulý rok tuším ešte pred Silvestrom išiel stromček preč...

doriiis
1. dec 2024

@earlgrey ...konečne niekto ako ja.🤗

kitycat
1. dec 2024

Vyjadrujem nazor nad nezmyselne pouzitym anonymom.

Si myslis, ze by som reagovala rovnako keby si to dala normalne na svoj nick?

earlgrey
1. dec 2024

Dámy, čo vás pohoršuje na tom, že to dala anonymne? 🤔

janettdamian
1. dec 2024

@lenuska9999 nemôžeš nahradiť kokosovou múkou bežnú lepkovú múku v recepte len tak. Táto múka má úplne iné vlastnosti. Je inak "savá". Ak chceš použiť iné múky (bezlepkové napr.) tak urob podľa už odskúšaného receptu. Vlastný dobrý recept vytvoríš iba skúšaním, vyhadzovaní nepodarkov a znova skúšaním iných pomerov. Choď na istotu.

fantaghiro21
1. dec 2024

@kitycat "Oblečenie na vianočný večierok "si tiež komentovala ,a bola to anonymná nezmyselna diskusia...
Z tej srandy som si pozrela ,a veľa ďalších nezmyselných anonymných tém.ale taká nabrusena si nebola....
Niekto ti zjedol večeru?

fantaghiro21
1. dec 2024

Autorka- ja budem piecť
- medovníky,
- linecké
- vanilkové rožky
- medové rezy
- laskonky
- žĺtkove rezy
-medvedie labky
A neviem čo má napadne