icon

Čo robiť, aby bábovka nepraskla?

avatar
janusik7
13. máj 2012

ahojte zienky, vzdy ked peciem babovku, tak chutovo je vynikajuca ale praskne mi. Mate nejake triky ako sa da tomu predist? Budem vdacna za radu 🙂 Zelam peknu nedelu 😅

avatar
lucka1987
13. máj 2012

mozno to bude receptom, moze byt aj ze davas vela prasku do peciva .. ja robim tuto babovklu a ani raz mi nepraskla http://receptar.zena.atlas.sk/babovka-jemna/sla... .
cesto praska vtedy, ak pecies prudko, alebo mas prilis vysoku teplotu alebo je huste cesto. skus pridat do cesta trosku vlazneho mlieka naviac . pripadne pocula som aj to, ze ak potries skor ako das babovku do rury mliekom, tiez nepraskne

avatar
amadora
13. máj 2012

tiež si myslím že to môže byť receptom, ja mám jeden overený a nepraskla mi ani raz. a pečiem na 150° pomaličky. potom keď dopečiem opatrne nožom oddelím okraje od formy (formu vytieram olejom a vysýpam strúhankou) a trochu ju ponatriasam, keď začne vo forme nadskakovať znamená že sa oddelila celá. a nechám ju vo forme až kým úplne vychladne

avatar
vulka
13. máj 2012

Zmeň recept. Mne jakživ nepraskla a to niesom ktovieaká kuchárka.

avatar
didiana333
13. máj 2012

myslíš asi hore,na vrchu??? aj mne sa to niekedy stava a to mám super recept...treba ju piecť POMALY,na nízkej teplote a radšej dlhšie,aby nepraskla...mne sa bábovka pečie na 120-130max a skoro 45min...vtedy nepraskne... 😉

avatar
vefi89
13. máj 2012

možno aj ak rýchlo pečieš, nemusí to byť len receptom

avatar
junovka
13. máj 2012

ja robim tuto a nikdy mi nepraskla: http://www.minibazar.sk/Babovka-PRIMA-rc118 😉

avatar
stanislavao
14. máj 2012

mne tiez nikdy babovka nepraska. recept mam od mamicky a ta hadam este od babicky a je fantasticka a nikdy mi nepraskla.

avatar
zuzkalenka
14. máj 2012

je to tým že sa pečie pri vyššej teplote. Najlepšie je pri 150 C a asi 50min. až hodinu. Treba ju piecť veľmi pomali.

avatar
ivett1
15. máj 2012

ahoj, ja tiež pečiem pri 150°C asi cca 30-40 min (mám strednú formu) a vždy asi tak po 20 min, keď je už navrchu "kôrka" popichám sem-tam špajdlou (nie skôr, aby mi nesfúkla😀...) ..ak je dobrý a osvedčený recept, načo meniť😉

avatar
hajanka
15. máj 2012

@lucka1987 dakujem krasne za receptik, vynikajuca babovecka, prave kostujem 😀
robila som ju presne podla receptu, akurat som nedavala kakao ale pomlete orechy do cesta, piekla som pomaly 40minut a nepopraskala 🙂

avatar
wewe22
15. máj 2012

na zaciatok pec max na 120ked je uz takmer hore mozes pridat na 150 a potom na 180 potom zarucene nepraskne

avatar
natal12
5. aug 2012

na začiatku daj nižšiu teplotu pečenia a pri konci zvyš 🙂 ty si asi dala hned na začiatku moc vysoku teplotu tak preto ti praskla :D

avatar
lavyrle
9. nov 2012

ja babovku peciem aj hodinu. Najprv na 160st, ku koncu trosku pridam. Este nikdy mi nepraskla