icon

Čo sa dá navariť na pár dní dopredu?

avatar
marianka1122
10. aug 2009

ahoj chystam sa na par dni prec, a potrebovala by som navarit nieco co sa da navarit na par dni dopredu a ked bude treba tak si to muz len vytiahne a ohreje. nejake polievky alebo hoci co co vydrzi a mate s tym skusenost. dakujem za radu

Strana
z2
avatar
bambusko
10. aug 2009

hrstkova polievka, gulas, lasagne, ryzovy nakyp

avatar
matima100
10. aug 2009

plnene parika 😀 alebo plnena kapusta

avatar
matima100
10. aug 2009

paprika to mala byt 😉

avatar
monika131
10. aug 2009

hocijaká zeleninová polievka. A polievku môžeš dať kľudne aj zamraziť. A ako druhé jedlo, napr: koložvarská kapusta, všetky druhy mäska s nejakou šťavou, 🙂

avatar
marianka1122
autor
10. aug 2009

aha a vydrzi to tak pat dni nepokazi sa to?

avatar
martina46
10. aug 2009

no, pat dni je tochu moc, my sme zvykli uvarit niekedy vecer a potom na druhy a este dalsi den sme jedli a dost. bala by som sa dlhsie. ale naozaj sa da pekne do nejakych nadob zamrazit aj gulas, maso akekolvek varene, potom ohriat a privarit prilohu.

avatar
jalao
10. aug 2009

marianka, vsetko sa casom pokazi... Ale tieto jedla typu gulas, segedin, plnena paprika, aj husta fazulova polievka, to par dni v chladnicke dobre vydrzi. Ja mam dobru skusenost aj s ryzou, ta je aj po 4 dnoch uplne dobra aj vonava (ak nejakou nahodou zostane tak dlho 🙂 )

avatar
marianka1122
autor
10. aug 2009

tak to je pravda, ak to nestihnu zjest. co je celkom mozne u nas

avatar
mamutka
10. aug 2009

no segedin snad prezije vsetko, samozrejme v chladnicke 😉

avatar
parvitas
10. aug 2009

ahoj, tak s gulášom mám praktickú skúsenosť 5 dní presne 🙂. a podobne ako kapustnica, po odstátí bol lepší a lepší 😀
príloha (napr. uvarené zemiaky) ti vydrží aj 3 dni v chladničke.
mäso na akýkoľvek spôsob tiež.
ale fakt dobré je spraviť aj nejaký vývar, slepačí alebo zeleninový a strčiť ho do mrazničky. vlastne každá polievka je vhodná na zmrazenie, teda okrem tých mliečnych. a podobne aj mäso na šťave.

avatar
marianka1122
autor
10. aug 2009

no tak ten segedinsky by tych 5 dni nevydrzal ale nie ze by sa pokazil,

avatar
mima1
10. aug 2009

co tak manzela naucit varit? 🙂 nieco lahke a rychle. hm... uaris mu na dva dni a tri prezije. objedna si pizzu pojde na obed k mame svokre a mas to 🙂

avatar
ikatarina
10. aug 2009

Ja to robím takto: polievky, guláš, perkelt, mäso na šťave a pod. jedlá hneď ako dovarím dám do umytých šrobovacích zaváraninových pohárov, horúce zavriem a nechám pomaly vychladnúť. Viečko ti chytí a jedlo potom vydrží v ladničke aj 2-3 týždne.

avatar
marianka1122
autor
10. aug 2009

tak zazraky robit neviem 😅 a pizzu moc nie 😠

avatar
monika131
10. aug 2009

marianka - tak skús uvariť 2 jedlá, keď jedno by u vás 5 dní nevydržalo. Urob napr. segedin a potom nejaké mäsko na štave a to daj do mrazničky. A máš to vybavené. A aj polievky urob viac, a polovicu mu daj do mrazničky. 🙂
Alebo riešením je aj to, že mu uvaríš iba na 2-3 dni a tie ďalšie dni, tak jeden deň by si napríklad mohol uvariť špagety a ten ďalší deň íst niekam do reštiky. a hotovo. 🙂

avatar
marianka1122
autor
10. aug 2009

no tak nejak to asi urobim len som nevedela aku polievku a tak som chcela poradit

avatar
monika131
10. aug 2009

polievku - iba nejaký vývar, najlepšie slepačí, alebo nejakú zeleninkovú aj tú môžeš dať do mrazničky. 😅

avatar
marianka1122
autor
10. aug 2009

diky za tip

avatar
monika131
10. aug 2009

papa marianka - a príjemné varenie 🙂

avatar
leishmania
10. aug 2009

perkelt, do chladnicky alebo aj zamrazit, halusky sa daju spravit na 2 dni k tomu...alebo odvarit cestoviny

ja robievam na 2-3 dni ruske pilmene, mlete masko v ceste a uvarene ako tortelini podobne, skladujem v chladnicke, a ohrievam na panvici na torche oleja, ohriate na panvici su este lepsie...

avatar
duska1122
10. aug 2009

to znie dobre.

avatar
leishmania
10. aug 2009

kto chce kludne poslem recept

avatar
ikatarina
10. aug 2009

leishmania - pošli mi prosím recept. Dík

avatar
duska1122
10. aug 2009

tak ho napis ja uz som ho chcela hladat na nete aby som ta neotravovala

avatar
ikatarina
10. aug 2009

Dík - to to sa papá len tak, alebo s niečím?

avatar
leishmania
10. aug 2009

s hocijakymi omackami, kecupom, oni to typicky jedia s octom, ze si to namacaju do octa....

avatar
janinah
10. aug 2009

to fakt existuje chlap,ktorý nevie celkom nič uvariť? 😀
mäso môžeš okrem mrazenia aj sterilizovať, potrebuješ to navarenie aj pre deti?

avatar
marianka1122
autor
10. aug 2009

ano aj pre ne

avatar
titkovamiriam
10. aug 2009

čo sa neda?ja bezne varim na dva tri dni!

avatar
leishmania
10. aug 2009

ved v chladnicke vydrzi vsetko 1-2 dni....skor treba vedet co sa da co neda mrazit

Strana
z2