Čo uvariť na obed?
Ahojte, už neviem , že čo mam variť . Nejaké tipy?
Nič nemám, plánujem ísť do obchodu
V tescu je akcia na karfiol. Budem vyprazat a zemiaky k tomu
Tak je 11 hodín. Ak máš v pláne ešte len ísť do obchodu tak predpokladám že chceš variť niečo jednoduché a rýchle. Ja dnes robím hŕstkovú polievku a buchty na pare, takže to ti neodporúčam keďže časovo sú buchty náročnejšie. Keď potrebujem rýchlo navariť tak väčšinou prvá voľba je buď kuracie stehno s ryžou, broskyňový kompót alebo kuracie soté s hráškom a ryža.
Manžel zrovna varí a ja ležím 😆
Robí varené zemiaky, kuracie mäso na prírodno a k tomu orestovanú zeleninku.
Ja už mám upečené lasagne.
už mam kapustnicu a idem urobiť fašírky.
ked sa mi nechce variť resp. nestíham,tak varím paradajkovu polievku z domacich zavaraných paradajok a vždy mám v mrazničke pirohy.
Chystám robiť fašírky a k tomu ryžu alebo kritharaki podľa toho čo si parnter zažela
Dobra koprovka domaca knedla jeleni gulas pica, alebo aj palacinky
A kedy chcete obedovať? Teraz by som len niečo vytiahla z mrazničky, chladničky a skombinovala.
Náhodou nejaký dobrý osvedčený recept na palacinky? V poslednej dobe sa mi nedaria 🤣🙈
Už robim cesnakovú krémovú polievku. Zachvilu bude. Ale dala by som si ešte niečo k tomu. No neviem. Ale aspoň vidim nápady, na ďalšie dni 😁
Tak ja som dnes chcela tekvicove pyre s tekvicovym olejom a tempeh. No hokkaido je po upeceni a urobeni pyre taka horka, ze letela do kosa 🙈 To sa mi este nestalo… tak peciem bataty a uvidime, co z toho bude.
@anonymes fakt? Ja ze je len jeden.
300 ml mlieka ( ja pouzivam iba plnotucne)
200 ml vody
100 ml oleja
200 g hladkej muky
2 vajcia
stipka soli
Olej uz na panvicu nedavas. Mozes pod prvu trosku streknut z rozprasovaca, viac netreba. Su fakt skvele.
A daju sa plnit aj na slano, sunka, niva, huby...
Dnes nic.objedname si nieco...ale vcera som varila placky zemiakove a kuracie sote..predtym den kacica pecena a ryza s hraskom plus vyvar...zajtra bude gulas s haluskami
mne už vykysli buchty... idem robiť a už len pariť. s kakaom alebo makom.
polievka - fazuľa s kapustou - od včera.
Mala som cely týždeň chuť na nivovu omáčku, takže len také rýchle varenie a špagety k tomu😊.
Piekla som karfiol so syrom + zemiaková kaša.
Ja mam navarene...
Polievka... KULAJDA
HL. jedlo... ČINU S RYŽOU
Dezert... JABLKOVÁ ŠTRÚDĽA
Spenatove halušky 😀

Podľa toho čo máš k dispozícií.