icon

Čo variť zajtra na obed?

sara_1
27. apr 2020

ahojte poradíte mi čo variť na zajtra? už som asi všetky jedlá sveta urobila a nič ma nenapadá 🙂

Strana
z2
nika1971
30. apr 2020

ja varim skoro kazdy den, ked pridem z prace domov. mam doma troch chlapov...a mam co robit, aby mali co jest...po praci sa stavim v lidli a co maju prave v akcii...napr,. nejake masko, z toho urobim obed na dalsi den

vikusjk
7. máj 2020

Ahojte babulky, tiez som prave uvazovala, co varit pocas predlzeneho vikendu, lebo uz sme kadeco mali, ved nikdy sme neboli tolko doma, ako teraz 🙂 Mojich par tipov, co som si spisala a z toho si moji budu vyberat:
- zapekane cestoviny s kuracim masom
- losos, alebo ryby na masle a varene zemiaky + salat
- bryndzove halusky
- kuracie v pivovom cesticku s opekanými zemiakmi
- zivanska na plechu
- bacovske rezne (bravcove kare s lecom, kukuricou, sampinonmi a udenym ostiepkom)
- fasirky
- kuracie zapekane na nejaky sposob (broskyna syr, sunka syr...)
- telacie na stave (pivo, vino)
- sisky, alebo buchty na pare
- svieckova na smotane
- hamburger, cevabcici

Snad pomoze, je to len par tipov na najblzsie dni 🙂 Tiez sa rada necham inspirovat niecim, co sa chystate kuchtit 🙂

eliska13
7. máj 2020

@vikusjk tiež mám v pláne zivansku, alebo sviečkovú😀dnes bolognske spagety, ale ja by som si dala taký dobrý kelovy prívarok a volské oko.Inac to maju dobrý výber jedál snáď sa na niečom zhodnete👍včera sme mali rizoto hríby kukurica, hrášok, parmezán.
@nika1971 klobúk dole, že to všetko stíhaš a baví Ťa to.Ja som teraz veľa jedál robila len na jeden deň či minútky a už potrebujem niečo čo sa zohreje a bude na 2 dni ja takto varím už 13 r mám toho plné zuby😂

eliska13
7. máj 2020

@vikusjk fašírku sme mali, lososa tiež, halušky tiež...ešte mám v zálohe španielsky vtáčik, ryžový nákyp, kapustne strapacky, bravčové na horčici tarhoňa, kurací kebab

vikusjk
7. máj 2020

@eliska13 tiez dobre tipy, hlavne tie kapustove strapacky, mnam! Len moja krpata je vyberava, tak to niekedy varim aj dve jedla, jedno jej a druhe nam 🙈

eliska13
7. máj 2020

@vikusjk to poznám my sme len 3, ale veľmi málokedy ulahodim každému a jedlo typu špenát, hlivovu omáčku, luskovu omáčku čo by som si ja dala nikto nechce a samej sa mi to nechce variť.mne by stačili aj pečené zemiaky s pažítkou a dipom

123369
12. máj 2020

@mirage a kde berieš inšpirácie? Ja veru tiež striedam stále to isté a už ma to nebaví.

mirage
12. máj 2020

@123369 všade.. cestovanie, reštaurácie, časopisy, programy v TV.

ivussa24
12. júl 2020

@sara_1 naši milujú omacky
Tak z hovadzinky robim:
Roštenka, koprovu, sviečkovú, španielske vtáčiky a maďarský guláš
Z bravcoviny:
Bratislavsku omáčku, omáčku so slaninkou a fazulovymi strukmi, na prírodno
Z kuraciny napríklad: perkelt, horcicovo smotanovu omáčku, Azu....
Z mletého mäsa: syrový rezeň, roľnícke zemiaky, plnený kapustny list, rolády mäsové ...
😋

stelka14
17. mar 2021

@pa_tricia19 Ako prosím vás robíte ten šalát s ananásom?

pa_tricia19
18. mar 2021

@stelka14 presne tak ako som napísala 😀 nakrájam pór, k nemu dám konzervu ananásu bez šťavy a pridám pár lyžičiek majonézy...premesiam a dám do chladničky. A pár hod..je to bombaa 🙂)

stelka14
18. mar 2021

Ďakujem, takže žiadna soľ. asi majonéza ochutená? Super kombinácia, vyskúšam.

floren
18. mar 2021

@sara_1 cesnaková, mexická fazuľová

pa_tricia19
18. mar 2021

@stelka14 vôbec, ja to nijako nekorenim..🙂 obyčajná hellmans majonéza 🙂 tá je podľa mňa najlepšia do všetkého

Strana
z2