Čo varíte na Silvestra?
Ahojte.čo sa chystáte variť na Silvestra? Nejaké inšpirácie?
Fazulovicu a chlebicky
@sialenaveronika dobrú chuť

Ja chlebičky domácu pizzu nekysnutu, a pudingové poháre zo šľahačkou.
U nás na Silvestra klasická večera ako na Šterý večer, len s tým rozdielom že namiesto šalátu je zemiaková kaša, už sme ho objedení. Takže opekance s makom, kapustnica, ryba alebo rezeň so zemiakovou kašou. Potom k telke pagáče, syrové nite a pod. Koláče máme ešte z Vianoc.
Ja sa divím tým čo píšu že varia až na Nový rok. Ja zas radšej navarím na Silvestra a na Nový rok chcem dlho spať 😀
@1ryba Tiež mi to príde divné, my sa normálne naobedujeme a hotovo. Ale zase my Silvester a ožranpárty neriešime, pozeráme TV, normálne fungujeme ako v bežný deň.
To ako dlho bude u vas trvat Silvester, ked toto vsetko chcete pojest? Ved bezne som do 23, 30 hod pri telke a po suchej veceri uz len dobnem cokoladu, ci banan. Ak budem o 1-2 hod dlhsie, zjem o 1 banan viac 😃 A po Novom roku diskusie, ze ako mam schudnut 🙉
vino a ako priloha cola 😀
@1ryba veru aky dovod na oslavy...posledne roky su...
@oli18 a či možu zamrazit chlebicky lebo maju vela 😅
Vývar,a druhé bude ryža, hranolky , bravčové mäso pečené a kompót,deti si pýtali už skôr tak urobím.Plus jednohubky, chlebíčky,a puncovy koláč
Zemiakový šalát a plnenú pečenú brav. rolku, jednohubky a muž so susedmi kotlíkovú silvestrovskú kapustnicu 🤤🤤🤤🤤
My budeme mat bravčové plátky na prírodno s volskym okom k tomu ryža/opekané zemiaky. Večer budú chlebiky, očká s cesnakovou natierkou, bagetky s hermelinovou natierkou, pizza slimaky, syrova rolada a dezert tvarohový koláč a ak budem stíhať tak este mascarpone poháriky s lesným ovocím. 😊
Ja kapustnicu nejdem variť,aby sme neboli po celý rok kyslý a taktiež nič z vtákov,aby nám šťastie neuletelo.Uz len rozmyslieť čo
@mon777 obrateny rezen zdaleka ked je dobre urobeny, nie je suchy 🙂 ale nesmie sa v trube pripiect a byt dlho.
@cubo2 na Nový rok by sa nemalo jesť nič z peria, lebo ti odletí šťastie 😉
@mon777 ja napriklad rezen alebo hocijake maso len s ryzou, zemiaky mi tam vobec nepasuju 😀 a teda dolu krkom mi to ide uplne lahko
A na silvestra u nas sa vzdy varilo udene, chren, s bola oblozena misa. Kolace od vianoc suche. Kedze mame virozu bude suchy chleba, mrkova polievka a na pripitok caj 🙂
@zuzanockamt niektorí ľudia majú normálnych priateľov, radi sa stretnú a nemusia sa ani ožrat.
A kvôli nim ľudia radi pripravia pohostenie
@nyusika Áno, bežne sa počas roka stretávame, nemusí to byť akurát Silvester.
Fazuľovú polievku a pagáčiky na obed. Večer zostanú pagáče, dorobím chlebíčky a upečiem krémeš. Budeme iba dvaja a žiadne party a nič, ale chlebíčky proste musia byť 😂

Šošovicová polievka so smotanou, klobásou, sušenými slivkami.
Domáca kysnutá knedľa, červená kapusta na karameli, pečené morčacie stehno.