icon

Čo varíte na Silvestra?

29. dec 2022

Ahojte.čo sa chystáte variť na Silvestra? Nejaké inšpirácie?

zuzanockamt
29. dec 2022

Šošovicová polievka so smotanou, klobásou, sušenými slivkami.
Domáca kysnutá knedľa, červená kapusta na karameli, pečené morčacie stehno.

henka123123
29. dec 2022

Fazulovicu a chlebicky

dilino
29. dec 2022

@sialenaveronika dobrú chuť

sticker
dilino
29. dec 2022

Ja chlebičky domácu pizzu nekysnutu, a pudingové poháre zo šľahačkou.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
janka1011
29. dec 2022

U nás na Silvestra klasická večera ako na Šterý večer, len s tým rozdielom že namiesto šalátu je zemiaková kaša, už sme ho objedení. Takže opekance s makom, kapustnica, ryba alebo rezeň so zemiakovou kašou. Potom k telke pagáče, syrové nite a pod. Koláče máme ešte z Vianoc.
Ja sa divím tým čo píšu že varia až na Nový rok. Ja zas radšej navarím na Silvestra a na Nový rok chcem dlho spať 😀

zuzanockamt
29. dec 2022

@1ryba Tiež mi to príde divné, my sa normálne naobedujeme a hotovo. Ale zase my Silvester a ožranpárty neriešime, pozeráme TV, normálne fungujeme ako v bežný deň.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
oli18
29. dec 2022

To ako dlho bude u vas trvat Silvester, ked toto vsetko chcete pojest? Ved bezne som do 23, 30 hod pri telke a po suchej veceri uz len dobnem cokoladu, ci banan. Ak budem o 1-2 hod dlhsie, zjem o 1 banan viac 😃 A po Novom roku diskusie, ze ako mam schudnut 🙉

syslik81
29. dec 2022

vino a ako priloha cola 😀

bublinka1426
29. dec 2022

@1ryba veru aky dovod na oslavy...posledne roky su...

jaga61
Autor odpoveď zmazal
zemiakovysalat
29. dec 2022

@oli18 a či možu zamrazit chlebicky lebo maju vela 😅

nella156
29. dec 2022

Vývar,a druhé bude ryža, hranolky , bravčové mäso pečené a kompót,deti si pýtali už skôr tak urobím.Plus jednohubky, chlebíčky,a puncovy koláč

mon777
29. dec 2022

Zemiakový šalát a plnenú pečenú brav. rolku, jednohubky a muž so susedmi kotlíkovú silvestrovskú kapustnicu 🤤🤤🤤🤤

stanka562
29. dec 2022

My budeme mat bravčové plátky na prírodno s volskym okom k tomu ryža/opekané zemiaky. Večer budú chlebiky, očká s cesnakovou natierkou, bagetky s hermelinovou natierkou, pizza slimaky, syrova rolada a dezert tvarohový koláč a ak budem stíhať tak este mascarpone poháriky s lesným ovocím. 😊

kvietocek87
29. dec 2022

Ja kapustnicu nejdem variť,aby sme neboli po celý rok kyslý a taktiež nič z vtákov,aby nám šťastie neuletelo.Uz len rozmyslieť čo

mon777
29. dec 2022

@jaga61 nikdy som nepochopila kombináciu suchého rezňa so suchou ryžou 🤔😅 aj k tomu dávaš nejaký šalát aspoň? Ako ja nerýpem, len mi tak padol tvoj koment do oka, reku opýtam sa 😁😁😁😁

bublinka1426
29. dec 2022

@mon777 obrateny rezen zdaleka ked je dobre urobeny, nie je suchy 🙂 ale nesmie sa v trube pripiect a byt dlho.

elizabeth170
29. dec 2022

@cubo2 na Nový rok by sa nemalo jesť nič z peria, lebo ti odletí šťastie 😉

sandrasstini
29. dec 2022

@mon777 ja napriklad rezen alebo hocijake maso len s ryzou, zemiaky mi tam vobec nepasuju 😀 a teda dolu krkom mi to ide uplne lahko

A na silvestra u nas sa vzdy varilo udene, chren, s bola oblozena misa. Kolace od vianoc suche. Kedze mame virozu bude suchy chleba, mrkova polievka a na pripitok caj 🙂

nyusika
29. dec 2022

@zuzanockamt niektorí ľudia majú normálnych priateľov, radi sa stretnú a nemusia sa ani ožrat.
A kvôli nim ľudia radi pripravia pohostenie

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lienka175
29. dec 2022

@mon777 obrátený rezeň je so šťavou, aspoň my tak robíme, veľa šťavy musí byť 😉

zuzanockamt
29. dec 2022

@nyusika Áno, bežne sa počas roka stretávame, nemusí to byť akurát Silvester.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
queen_el
29. dec 2022

Fazuľovú polievku a pagáčiky na obed. Večer zostanú pagáče, dorobím chlebíčky a upečiem krémeš. Budeme iba dvaja a žiadne party a nič, ale chlebíčky proste musia byť 😂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zoeeoz
29. dec 2022

@ivik4 omg zivanska, to mi nenapadlo🤩