Čo varíte na Vianoce?
Ahojte premýšľam čo navariť na Vianoce. Chcem sa vyhnúť vyprážaným veciam a zemiakovému šalátu, ale kapustnicu tu si nenechám ujsť. Čo varievate vy?
@janulka453 kapor len na masle a zemiakoch a kapustnicu, nič nevyprážame, nechuti nám to
My mávame šošovicovú polievku ,vyprážané filé,pečený losos a zemiakovo,cibuľový šalát.Po polnoci kapustnica extra nezdravá a štiplavá.Dcéra so zaťom a vnučkami upečú nejaký pocherajt.A tešíme sa.
Kapustnicu, bobalky a šalát s reznami xD bratovej milovanej ešte udene varene maso
Okrem klasiky zemiakového šalátu a vyprážaných rezňov urobím aj ryby pečené na masle, zemiakovú kašu. A urobíme aj kapustnicu a vývar.
Kedze majonezovy salat mame tak 1-2x do roka presne v case Vianoc a Silvestra, tak my ho robime ako v tych vtipoch, do vane 🙂 tak vela....no a k nemu file/rezen (kedze ja ryby nejem) a sosovicovu polievku. Presne to co nechces :D a na Silvestra kapustnica.
Svokrovci majú napríklad lososa, klasického pečeného. A zemiakový šalát nechceš kvôli majonéze? Da sa urobiť aj ľahšia jogurtova verzia napríklad.
Kapustnicu, rezne, filé a zemiakový šalát. Toto u nás nesmie na Vianoce chýbať 🙂
Niektori chaluju rozok s treskou😆, viackrat som uz pocula..
My mame rybu / losos, tuniak, treska/ dusenu zeleninu a zemiakovu kasu. Mame to tak radi.
Kapustnicu, šalát, vyprážame ryby a pre muža rezne.
Keďže šalát robím len raz za rok, tak neriešim majonézu a dám jej tam veľa, žiaden jogurt, smotanu a neviem aké odlahcujuce variácie. Načo, raz za rok si snáď môžem dať poriadne tučný majonézovy šalát. A vyprážam tiež len párkrat do roka, takže sa nezbláznim ani z vyprážanej ryby.
@janulka453 robim ro co nechces, ale teda volila by som lososa a vajickovy salat s domacou majonezou z varenych vajec
Kapustnica, zemiakový šalát a vyprážaný kapor, inak by to ani neboli Vianoce ,po zvyšok roka vyprážané nejdem ale celý rok sa na to tesim
Zemiakový viedenský šalát. Je bez majonézy a podobných veci. Pražmu na masle /dorada/. Kapustnica byť musí, aspoň závan Slovenska.
Losos a pyré z batatov.
@janulka453 ja by som niečo iné, ale doma ma moji chlapi vždy donútia šalát, rezne a ja rybu
@janulka453 kapustnicu s hríbami a klobásou, varím ju len na Vianoce, vysmážanú rybu, rezne a majonézový šaláť, to robím tiež len raz do roka na Vianoce, tak neriešim, že je to vysmážané a šalát s majonézou. Nepečem desať druhov koláčov, ale maximálne dva a vianočku, na 1. sviatok dojedáme zo štedrého dňa a na druhý sviatok máme s partiou kamarátov tradičný turnaj, takže športujeme, tak sa varí guláš. Keďže nesedíme tri dni pred TV s tanierom koláčov v ruke, kľudne si to vysmážané bez výčitiek dám a 27.12. sa už znovu stravujeme zdravo.
teplý zemiakový šalat +kapary , grilovany losos
deti klasicky majnezovy proste nechcu a už ani mne dlhšie neberie ani lahšie jogurtove alebo ine
ak chcem mame rezne , alebo tzv. holladnsku zapečenu rybu s omačkou zo syra a bešamelu
Svokrovci majú napríklad lososa, klasického pečeného. A zemiakový šalát nechceš kvôli majonéze? Da sa urobiť aj ľahšia jogurtova verzia napríklad.
@13uzivatelka11 to je velmi dobrý nápad s tým jogurtom, ďakujem.
Ja robím zemiakove pyré, grilovaný losos a zelenina
@13uzivatelka11 to je velmi dobrý nápad s tým jogurtom, ďakujem.
@janulka453 ale vyskúšaj si to na troche v malej miske a kúp pre istotu aj majonézu, nám to vôbec nechutilo, išiel do koša, aj som skúšala dať majonézu a jogurt 50:50, išlo to do koša. Možno vám bude chutiť, u nás nikomu
Mam kuraci rezen na prirodno, pecene zemiaky a zeleny listovy salat.
Vyprazance nejem vobec ani cez rok, mne to nechuti, ale Slovaci by vyprazili vsetko. Zemiakovy salat detto, vadi mi ta konzistencia, pre mna to vyzera ako uz raz zjedene 🙃
https://www.apetitonline.cz/recept/vidensky-bra...
toto mne viac sadlo ako s jogurtom alebo odlahčenou verziou
Kapra dávam do rúry - len postriekam olejom v spreji a zemiakovy šalát robím “light” dám tam polovičnú dávku majonezy a zvyšok pochúťková smotana. 🙂
Prd makový
Ja varím kapustnicu len na Vianoce,a to len pre manžela,ja osobne ju nemám vôbec rada a nechápem, čo na nej ľudia vidia 😁
Okrem toho robím hustú hubovú "mačanku", zemiakový šalát, filé,to je tiež jedlo "iba na Vianoce"
No a klasika oblátky,med,cesnak,potom medovníky, orechová a maková štrúdľa, kokosové ježe. Keďže na 1.sviatok vianočný vzdy ideme ku svokre,beriem koláče tam.
Kyslu šošovicovu polievku, kuracie rezne, lososa na masle a zemiakovy šalat. Ale posledne 2 roky si urobím trošku šalátu s bielym jogurtom a chutí mi to. Zvyšok riadne s majonezou. Kapustnicu máme na Novy rok.
My sme teda nase menu upgrejdovali na zdravsie verzie,
Ale teda vyprazany kapor musi byt.
Salat nerobievam,len zemiaky.
A este zemiakovy trhanec-to som si zadelila z muzovych zvxkov,k rybe sa to hodi.
Ale dietne to nie je ....
Ved urob pstruha podla mlynark,/alebo aj file/
Lososa na bylinkovom masle
Ja cez rok pekavam pstruhov v rure,na grile...
A uz som varila rybu aj na pare,zemiaky ci zeleninu v pare robim bezne..

Rezne a filé so zemiakovým šalátom, takže presne to čo nechceš 😅 ale keby som sa tomu chcela vyhnúť, tak by som asi spravila lososa a buď šmykľavý zemiakový šalát alebo nejakú inú variáciu bez majonézy 🙂