icon

Čo varíte na Vianoce?

avatar
janulka453
24. nov 2025

Ahojte premýšľam čo navariť na Vianoce. Chcem sa vyhnúť vyprážaným veciam a zemiakovému šalátu, ale kapustnicu tu si nenechám ujsť. Čo varievate vy?

Strana
z4
avatar
lindous
24. nov 2025

Rezne a filé so zemiakovým šalátom, takže presne to čo nechceš 😅 ale keby som sa tomu chcela vyhnúť, tak by som asi spravila lososa a buď šmykľavý zemiakový šalát alebo nejakú inú variáciu bez majonézy 🙂

anonym_7f3450
24. nov 2025

@janulka453 kapor len na masle a zemiakoch a kapustnicu, nič nevyprážame, nechuti nám to

avatar
babababka
24. nov 2025

My mávame šošovicovú polievku ,vyprážané filé,pečený losos a zemiakovo,cibuľový šalát.Po polnoci kapustnica extra nezdravá a štiplavá.Dcéra so zaťom a vnučkami upečú nejaký pocherajt.A tešíme sa.

anonym_177d00
24. nov 2025

Kapustnicu, bobalky a šalát s reznami xD bratovej milovanej ešte udene varene maso

avatar
226lenka
24. nov 2025

Okrem klasiky zemiakového šalátu a vyprážaných rezňov urobím aj ryby pečené na masle, zemiakovú kašu. A urobíme aj kapustnicu a vývar.

avatar
petamich
24. nov 2025

Kedze majonezovy salat mame tak 1-2x do roka presne v case Vianoc a Silvestra, tak my ho robime ako v tych vtipoch, do vane 🙂 tak vela....no a k nemu file/rezen (kedze ja ryby nejem) a sosovicovu polievku. Presne to co nechces :D a na Silvestra kapustnica.

avatar
13uzivatelka11
24. nov 2025

Svokrovci majú napríklad lososa, klasického pečeného. A zemiakový šalát nechceš kvôli majonéze? Da sa urobiť aj ľahšia jogurtova verzia napríklad.

avatar
bessie12
24. nov 2025

Kapustnicu, rezne, filé a zemiakový šalát. Toto u nás nesmie na Vianoce chýbať 🙂

anonym_991814
24. nov 2025

Niektori chaluju rozok s treskou😆, viackrat som uz pocula..

avatar
komplikovana
24. nov 2025

My mame rybu / losos, tuniak, treska/ dusenu zeleninu a zemiakovu kasu. Mame to tak radi.

avatar
nelca84
24. nov 2025

Kapustnicu, šalát, vyprážame ryby a pre muža rezne.
Keďže šalát robím len raz za rok, tak neriešim majonézu a dám jej tam veľa, žiaden jogurt, smotanu a neviem aké odlahcujuce variácie. Načo, raz za rok si snáď môžem dať poriadne tučný majonézovy šalát. A vyprážam tiež len párkrat do roka, takže sa nezbláznim ani z vyprážanej ryby.

avatar
birika
24. nov 2025

@janulka453 robim ro co nechces, ale teda volila by som lososa a vajickovy salat s domacou majonezou z varenych vajec

anonym_7a5f25
24. nov 2025

Kapustnica, zemiakový šalát a vyprážaný kapor, inak by to ani neboli Vianoce ,po zvyšok roka vyprážané nejdem ale celý rok sa na to tesim

avatar
enmery
24. nov 2025

Zemiakový viedenský šalát. Je bez majonézy a podobných veci. Pražmu na masle /dorada/. Kapustnica byť musí, aspoň závan Slovenska.

avatar
laskonkaa1
24. nov 2025

Losos a pyré z batatov.

avatar
rachel36a
24. nov 2025

@janulka453 ja by som niečo iné, ale doma ma moji chlapi vždy donútia šalát, rezne a ja rybu

anonym_fac23d
24. nov 2025

@janulka453 kapustnicu s hríbami a klobásou, varím ju len na Vianoce, vysmážanú rybu, rezne a majonézový šaláť, to robím tiež len raz do roka na Vianoce, tak neriešim, že je to vysmážané a šalát s majonézou. Nepečem desať druhov koláčov, ale maximálne dva a vianočku, na 1. sviatok dojedáme zo štedrého dňa a na druhý sviatok máme s partiou kamarátov tradičný turnaj, takže športujeme, tak sa varí guláš. Keďže nesedíme tri dni pred TV s tanierom koláčov v ruke, kľudne si to vysmážané bez výčitiek dám a 27.12. sa už znovu stravujeme zdravo.

avatar
sara07
24. nov 2025

teplý zemiakový šalat +kapary , grilovany losos
deti klasicky majnezovy proste nechcu a už ani mne dlhšie neberie ani lahšie jogurtove alebo ine
ak chcem mame rezne , alebo tzv. holladnsku zapečenu rybu s omačkou zo syra a bešamelu

avatar
janulka453
autor
24. nov 2025
@13uzivatelka11

Svokrovci majú napríklad lososa, klasického pečeného. A zemiakový šalát nechceš kvôli majonéze? Da sa urobiť aj ľahšia jogurtova verzia napríklad.

@13uzivatelka11 to je velmi dobrý nápad s tým jogurtom, ďakujem.

avatar
ria1985
24. nov 2025

Ja robím zemiakove pyré, grilovaný losos a zelenina

anonym_fac23d
24. nov 2025
@janulka453

@13uzivatelka11 to je velmi dobrý nápad s tým jogurtom, ďakujem.

@janulka453 ale vyskúšaj si to na troche v malej miske a kúp pre istotu aj majonézu, nám to vôbec nechutilo, išiel do koša, aj som skúšala dať majonézu a jogurt 50:50, išlo to do koša. Možno vám bude chutiť, u nás nikomu

avatar
maranta_leuconeura
24. nov 2025

Mam kuraci rezen na prirodno, pecene zemiaky a zeleny listovy salat.
Vyprazance nejem vobec ani cez rok, mne to nechuti, ale Slovaci by vyprazili vsetko. Zemiakovy salat detto, vadi mi ta konzistencia, pre mna to vyzera ako uz raz zjedene 🙃

avatar
sara07
24. nov 2025

https://www.apetitonline.cz/recept/vidensky-bra...
toto mne viac sadlo ako s jogurtom alebo odlahčenou verziou

avatar
a0
24. nov 2025

Kapra dávam do rúry - len postriekam olejom v spreji a zemiakovy šalát robím “light” dám tam polovičnú dávku majonezy a zvyšok pochúťková smotana. 🙂

anonym_4a5abd
24. nov 2025

Prd makový

avatar
ria1985
24. nov 2025
@anonym_4a5abd

Prd makový

@anonym_4a5abd poprosime recept

anonym_4a5abd
24. nov 2025
@ria1985

@anonym_4a5abd poprosime recept

avatar
jaskolka
24. nov 2025

Ja varím kapustnicu len na Vianoce,a to len pre manžela,ja osobne ju nemám vôbec rada a nechápem, čo na nej ľudia vidia 😁
Okrem toho robím hustú hubovú "mačanku", zemiakový šalát, filé,to je tiež jedlo "iba na Vianoce"
No a klasika oblátky,med,cesnak,potom medovníky, orechová a maková štrúdľa, kokosové ježe. Keďže na 1.sviatok vianočný vzdy ideme ku svokre,beriem koláče tam.

avatar
stankadu
24. nov 2025

Kyslu šošovicovu polievku, kuracie rezne, lososa na masle a zemiakovy šalat. Ale posledne 2 roky si urobím trošku šalátu s bielym jogurtom a chutí mi to. Zvyšok riadne s majonezou. Kapustnicu máme na Novy rok.

avatar
osky
24. nov 2025

My sme teda nase menu upgrejdovali na zdravsie verzie,

Ale teda vyprazany kapor musi byt.
Salat nerobievam,len zemiaky.
A este zemiakovy trhanec-to som si zadelila z muzovych zvxkov,k rybe sa to hodi.
Ale dietne to nie je ....

Ved urob pstruha podla mlynark,/alebo aj file/
Lososa na bylinkovom masle
Ja cez rok pekavam pstruhov v rure,na grile...
A uz som varila rybu aj na pare,zemiaky ci zeleninu v pare robim bezne..

Strana
z4