Čo zvyknete variť týždeň pred výplatou?
Dobre ranko , čo zvyknete variť týždeň pred výplatou ?😁 alebo keď proste nechcete nechať v obchode za jeden obed 10€? Lacné a rychle (okrem špagiet) tie môj muž nemá rad. Dakujemky🙂
Nič si z toho nerob. Každá normálna pochopila. Možno sa tu inšpirujú také, ktoré to naozaj pred výplatou potrebujú a chcú ušetrit, alebo také ako ja co neznášajú kaviár 🤣🤣🤣 a tie čo sa takto okato vychvaľujú jedia väčšinou spekacky a pasteky celý mesiac a keď si raz daju niečo lepšie, musia to dať na všetky sociálne siete. Tie, ktoré tak jedávajú bežne sa tým nechvália, nie je to pre ne výnimočné ako pre tieto matohy.
Ešte ma napadlo...je tu skupina tuším "jedlá do 5,-€" alebo tak nejak sa volá. Tam nájdeš kopec inšpirácií 😉
@nikyball samozrejme , išlo len o to že mi došli nápady naozaj už neviem čo variť a nemusím mat každý deň drahé jedla veď nehrajme sa tu na Beyoncé. Je to bežná normálna vec že nebudem variť každý deň panenku alebo steaky a chcela som poradiť čo lacné navarit nejaké recepty. A oni tu začali vypisovať že majú dosť peňazí na ucte aj týždeň pred výplatou a koho to zaujíma kto sa nato pýtal?😂😂😂 nonsens niektoré fakt 😁
@vejapa76 ďakujem 🙂
Mleté hovädzie+bravčové (mix) mäso osmažené na cibuľke a zaliať konzervou chili con carne (v lidli tuším stále majú jedno aj druhé). S chlebíkom. Rýchle a chutné.
.
Baby, nechapem, ako sa to tu miestami zvrhlo na osocovanie, kto je aky povysenecky, namysleny atd. Ved prva otazka prispevku znela - co zvyknete varit tyzden pred vyplatou? Co je zle na tom, ze niekto odpise to, co aj den po nej alebo ako ja, ze to, co aj tyzden po nej? Nie je to normalna odpoved? My si kludne urobime den po nej granadir a den pred nou lososa. Ci tu mala kazda sucitne napisat, ze jedavaju suche rozky so sosovicou?
Autorka, jedina povysenecka si tu ty aj so svojimi dotknutymi komentarmi. Ked napises "co jete tyzden pred vyplatou?" tak z toho 95% ludi pochopi, ze si tym chcela povedat, ze uz nemas peniaze. Stacilo sa spytat, ake "lacne a dobre jedla mate radi?" a nikto by neriesil tvoju financnu situaciu. Tak sa neurazaj, ked napises nieco, co priamo implikuje, ze peniaze nemas, lebo je tyzden pred vyplatou. Akoze..wtf
Musim sa « pochvalit « uz to je davno bola som s chrbticou v nemocnici prisiel manzel s 3 detmi ma navsfivit bola nedela ja uz po obede nevarili zle nikdy som nebola narocna teraz uz ex mi vydeloval peniaze mal narocny konicek lietadla modely ja som ucila konicek som si nemohla dovolit . Pytam sa co ste obedovali dvaja mladsi rehot najstarsia
cela cervena vybrala hrniec z tasky toto sme Mali . Nedela a on nakrmil deti vyprazanym kalerabom gigantom prilohy nic varila starsia dcera mala vtedy 12 polievka nic . Potajomky som jej suchla do texaiek par korun aby si nieco dole v bufete kupili . Ked ma pustili domov objimala ma stastna ze som doma a ze mami najhirsie bolo to ze otec nas poslal skoro rano ked este ludia spali na pole pri nas bolo druzstvo kradnut tie kaleraby .
Straznik nam vyfucal bicykle a povedal ze este raz a pusti na nas psa. Otec nam nadaval ze sme sa Mali schovat bol veduci vypoctoveho streduska a mal dobry plat takto ponizil svoju rodinu hanbila som sa a najstastnejsi den bol ked zdrhol z domu bajprv ma vytrieskal a nasla som odkaz ze podnikovy byt v jtorom sme byvali a byty sa odkupovali odkupovat nebude dal mi to aj svrazitkom pravnika a ja uz 23 r mam svaty pokoj .
Ja som si diskusiu citala, lebo ma zaujimali tipy na nenarocne recepty. Som uprimne prekvapena, ked kocky pisu ze zelenina. Ja ked si robim napr grilovanu zeleninu ako prilohu, je to ta najdrahsia cat jedla ( svoju vypestovanu nemam). Naopak, pre mna je maso jedna z najlacnejsich surovin. Ved kilo masa stoji 3e v akcii ( teras som kupovala kare ). Podla mna su lacne mucne jedla ( halusky, langose, palacinky) a zemiakove ( placky, franc,zemiaky, pecene s bryndzou a cibulkou). A strukoviny ...ja neviem ja robim s udenym masom a to ma ta polievka vyjde dost aj ked teda jej je vela. Mna vzdy najviac vyjdu ryby a ta zelenina. Lacna je akurat mrazena, na rizoto a pod. Ked uz ze uplne by som chcela lacne, urobim hamandeggs, chleba vo vajci ( vecera), zemlovka ( ak mas starsie pecivo). Ja mam rada obycajne jedla, nie kvoli cene, ale vacsinou je tam len par ingrediencii a po kbzerskom vikende mam chut n nieco jednoduche. Este napr mi napadlo, u nas v pekarni robia parene buchty a 6ks vyjde 1e daco. Uz lacnejsie neviem
palacinky, parajkova polievka z pretlaku, granadir, pecene zemiaky s kapustou, pecene zemiaky s roznymi dipmi, strukoviny na rozne sposoby (aj fasirky zo strukovin su dobre), zemiakove placky, zemiaky na kyslo, privarky, rozne mliecne jedla, ak mate radi.