icon

Čo zvyknete variť týždeň pred výplatou?

22. máj 2021

Dobre ranko , čo zvyknete variť týždeň pred výplatou ?😁 alebo keď proste nechcete nechať v obchode za jeden obed 10€? Lacné a rychle (okrem špagiet) tie môj muž nemá rad. Dakujemky🙂

lesana25
23. máj 2021

Skontroluj špajzu, komoru, pivnicu, skrinky, chladničku, všetko čo ti tam stojí a bolo by dobre spotrebovať a skús improvizovať.

dianka318
23. máj 2021

Stale sa divim , co za zeny, su na MK ..tie trapne , zbytocne, povysenecke komentare si strcte do svojich namyslenych zadkov.. MUSITE sa pochvalit a povysovat, lebo by ste asi v noci nezaspali... taky Covid je slaba facka pre niektorych ludi..pred kazdym prihlasenim sa asi najprv poklonim panickam z Beverly Hills , ktore mame na MK 👏👏👏

red_cat
23. máj 2021

Ake viete byt niektore protivne a zlomyselne. Nepoznate autorkin zivot.. neviete ci nie je slobodna matka, ako zije, o koho sa musi starat a koho vsetkeho zivit.
A aj keby cely mesiac zili larom farom s tym, ze tyzden pred vyplatou uvaria trosku lacnejsie jedla, tak vas do toho nic.
Ona tu nepyta vase rozumy, ani 2 eura na jedlo, ale len recepty🤨
Ak by sa sprostost zlatom vyvazovala tak poniektore by ste boli velmi bohate👌

margitaf
23. máj 2021

Restovana pečeň na cibuli a ryža, zemiakový prívarok a sekačky, alebo pečené kura ryža, to keď vykostím, trup ide do polievky a prsia na rizoto, špenát zemiak vajko,

sunrise99
23. máj 2021

Vajickova polievka, zeleninová ( aj z mrazenej sa da) zemiaková, sosovicova, fazuľova s mrkvou, langoše, buchty -pečene parené, krupova kasa, rizoto.... je vela jedál ktoré sa dajú lacno uvariť 🙂 ja napríklad vzdy sa snažím navarit na dva dni 🙂 muž chodí každý den na obed domov maly je v skolke a malej este varím zvlášť. Myslim ze obed u nás je menšia položka ako napríklad čerstvé ovocie, čerstvá zelenina, jogurtiky, parky šunka....

elkakk
23. máj 2021

Keď som bola na materskej zvykla som to robiť tak že cez týždeň polievka bola vždy na 2-3 dni raz mliekova potom zeleninová krémová a potom na dva dni bezmäsité dva dni mäsité potom sladké a zas bezmäsité Z nedelí vždy na pondelok ostalo často aj zo soboty tak sa dojedalo. Ako píšu baby nakupujem si dopredu mäso celé 2 kurence to rozporcujem a mám na dlho. Napr aj z vyvaru pooberam masko a je z toho rizoto. Alebo na kyslo. Najlepšie je si to napísať naplánovať po výplate urobiť veľký nákup a už potom len pečivo ovocie zeleninu dokúpiť

elementissa
23. máj 2021

Vsetky zeleninove jedla su lacne, vsetky strukovinove jedla su lacne... Ak si ale jedna z tych, co sa ozvu na darovanie veci a 18. v mesiaci mi napisu, ze nech jej to podrzim do 10.v dalsom mesiaci, lebo nema na ucte 2€ na postovne, tak rob daco so svojou financnou situaciou a so svojim planovanim rozpoctu.

zuzinapipina
23. máj 2021

@snowflake07 ja som veru na slabikari nesedela, ucila som sa do 9 ročníka na same jednotky, potom ďalej sem tam dvojka. Spravila som par chyb, a ostala slobodna matka a veru, začiatky boli veľmi ťažké, ked som nastúpila do prace. Nájsť prácu, aby mi casovo vyhovovala kvôli škôlke a to byvam na dedine, tu nie su take vymoženosti ako v meste napríklad, nájsť lepšiu prácu, alebo dve atd A tiež posledný týždeň pred výplatou byval ťažký, mne našťastie pomahali veľmi rodičia, takže som to tak nepocitovala. Zaraza ma ako lahko mozes odsúdiť, lebo každý človek, čo nema dobrr platenú prácu, nevychádza mu to s peniazmi dobre, je podla teba automaticky hlúpy, lebo sedel na slabikari... Nie všetci mame všetko v živote jednoduché, a musíme zabojovať 2x viac ako napríklad ostatni... Ja len vidím ten rozdiel, ze ti co to mali ťažšie, alebo majú - neposmievaju sa a nesudia. Nikoho! Pekný den 😉

vejapa76
23. máj 2021

Neviem pre koľko ľudí chceš navariť. Ak pre dvoch kúp jedno kurča. Stehná a krídelká upeč, k tomu napr. ryžu. Prsia - rezne + zemiaky. Alebo perkelt + kolienka a máš na dva dni. Karoséria z kuraťa - vývar - tiež máš na dva dni.

etelkatelka
23. máj 2021

@diewcatqoo nechápem prečo to píšeš, že ty nemáš taký problém, čo nebolo môže byť.
Ja som žila sama s dieťaťom s hypotékou na krku, s dieťaťom čo rástlo ako z vody. A sama s jedným platom. Tak ja viem čo je žiť od výplaty do výplaty
Našťastie mám teraz dobrého muža, tak už sa máme oveľa lepšie finančné. Ale tu nejde o to, tu ide o to, že autorka prosí o recepty a radu nie o tom či ty máš dosť peňazí na účte 🥴🥴🥴🥴

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
brendaa
23. máj 2021

Ahoj z tych menej nakladnych jedal mozes rizoto z kuracich pŕs- kukurica, hrášok, mrkva obmena rizoto z tarhone. Placky s restovanou kuracou pecienkou alebo tarhonou,ryzou. Kuracie sote, perkelt s nokami, privarok s fasirkou v celku, špenát s varenym vajickom a údeným. Halusky s bryndzou, tvarohom, kapustou. Fliacky s hlavkovou kapustou, granadir. Palacinky, lievance, buchty k tomu polievka hutnejsia. Zemlovka, ryzovy nakyp.

diewcatqoo
23. máj 2021

@etelkatelka nie som jedina, kto tu napisal, ze nemusi tyzden pred vyplatou riesit takyto problem. V ziadnom pripade sa autorke nevysmievam, ani neodsudzujem, ani nic podobne. V zivote by som si nedovolila na zaklade tohto prispevku cloveka odsudit alebo sa mu nebodaj vysmievat z toho, ze mu pred vyplatou nevychadzaju peniaze. Dala som aj tip na recept.
Ak ti prekaza, ze som reagovala takto na slovo "dakujemky", tak pardon.

ella282
23. máj 2021

@snowflake07 trápna si až to človeka zabolí...

martaturi
23. máj 2021

Aj krúpy vyjdo lacno a sú chutné ešte aj zdravé. Do polievky alebo krupoto 🙂

deniska08
23. máj 2021

@diewcatqoo mne odpalilo dekel s tvojho prihlasovacieho mena... Hm.. Nevidim na nom tiez nic spisovne.... 🤔

ruzicka603
Odpoveď bola odstránená
monika494
23. máj 2021

To co cely tyzden. Urcite po vyplate neminieme vsetky peniaze, aby sme pak pred dalsou vyplatou jedli suchy chlieb s vodou. Treba vediet hospodarit.

peony13
23. máj 2021

A nemas njc zamrazene ?? Zasoby zrobeme nemas ? My chodime do mesiaca na velky nakup tak 2x a mam stale.co varit hociiiico ved v mrazaku v spajzi mam stsle nieco na vyber
Neviem si predstavit ze nemam tyzden pred vyplatou dat detom normalny obed ale len to co vyjde ak teda by ste mali deti....a stale si mrazim.odkladam do spajzi hocico a da sa za ten mesiac ajjj kupot hocico v akcii

magnetka
23. máj 2021

Cez týždeň nevarím. Stravujeme sa v práci a v škole. A varené večere vôbec nerobím. Varím len cez víkend. Slovenské jedlá. Žiadne sushi, quinoa a iné exotické vymýšľaniny, ktoré sú teraz "in".

marcella6
23. máj 2021

Vy ste tu také roztomilé baby 😁 ja sa tu niekedy veľmi rada prídem pobaviť nad tým ako sa jedná pred druhou predbehujete, povyšujete. Typický slovenský národ🤭

snowflake07
23. máj 2021

@zuzinapipina takze najprv bolo treba milovat studovanie a potom studovat milovanie.Najprv skolske vysvedcenie,potom v chlapcoch zalubenie.

snowflake07
23. máj 2021

@ella282 Daj si Ibalgin ked ta nieco zabolelo.A vlastne ked ta nieco dokaze rozboliet z citania,tak radsej necitaj..

ella282
23. máj 2021

@snowflake07 samá perla

adkoalauri
23. máj 2021

Ak sa ti chce a dovolí ti čas,pozri sa do môjho albumu,nájdeš tam podľa mňa dosť veľa jedál...keďže sa manžel stravuje doma a mne je ľúto keď vyhodí 5-6€ na obed a z toho sa len on naje,tak radšej varím

ndrag
23. máj 2021

Rozne strukoviny - ci uz zmes, alebo iba sosovicu, staci uvarit s paradajkovym pretlakom, pridat udenu papriku, opeceny cesnak s cibulou, koreniny podla chuti, parok, alebo vajicko na vrch a je to vynikajuce 🙂.

zuzinapipina
23. máj 2021

@snowflake07 keď som ostala tehotná mala som školu dávno ukončenú, školu milovania dávno prelusknutu, jedine co som neodhadla bol človek, ktorého som veľmi milovala. Stáva sa, ale vďaka tým chybám, som dnes tam kde som a čím som-a vďaka tomu všetkému hlavne! Nesudim ;) lebo súdiť je ľahké, omnoho ťažšie je porozumieť. Porozumenie totiž vyžaduje súcit, trpezlivosť a ochotu veriť, že aj dobre srdcia si niekedy výberu nie zrovna šťastný spôsob. Sudenim sa rozdeľujeme, porozumením rastieme 💜

autor
23. máj 2021

Takze... kde začať milé dámy.. v prvom rade ďakujem pekne ženám ktoré si ma tu zastavali , naozaj vam ďakujem že aspoň niekto sa našiel kto pochopil tento príspevok 🙏🏻 A pre tie “milé” ostatné ja som nenapisala že nemám čo jesť a že nemám žiadne peniaze týždeň pred výplatou. To sa len tak hovorí že týždeň pred výplatou. Konkrétne som myslela recepty ktoré nevyjdu draho. To neznamená že nemám doma ovocie a zeleninu ako tu pisala jedna inteligentná pani. Ako vy môžte vedieť čo ja mám alebo nemám doma? Došli mi proste nápady už neviem čo vymýšľať na obed tak som sa normálne slušne spýtala na nejaké lacné menej nákladné recepty čo je ma tom zle? Mali by ste sa niektoré zamyslieť nad sebou. A predstavte si že aj 5 minút pred výplatou si môžem kúpiť aj ten steak. Ale nie som náročná nepotrebujem jesť stále drahé jedla a preto som chcela od vás lacné recepty ktoré samozrejme nevarim každý deň ale raz za čas. Rozum mi zastane ako ste sa tu všetky potrebovali pochváliť “nenapadne” 😁 vam sa nikdy nestalo že vam došli nápady a už ste naozaj nevedeli čo máte navarit ? Veď to je predsa každodenný problém nás žien. A čo je na tom že som pýtala lacné jedla? Vy každý deň papate doma kaviár a steaky však? 😉
Ale vidím že slusne a inteligentne osoby ešte nevymreli lebo vidím že ma tu viaceré aj pochopili a preto vam tretí krát ďakujem zato. A tie menej inteligentne dúfam že sa vam bude lepšie spat že ste ma tu ponižovali a povychvalovali ste sa🙂 pekný večer a dobrú chuť k vašim luxusným jedlám aj týždeň pred výplatou. Amen

autor
23. máj 2021

A ešte predsa niečo dodám. Radšej nekomentovat a nenapísať nič ako tieto vaše kraviny len aby ste sa vyťahovali a ponižovali. Nie som slobodná matka žijem normálny život som pracujúci človek a mám peniaze na jedlo aj na všetky životne potreby. Ale si zoberte že by toto písala naozaj slobodná matka s tromi deťmi ktorá sa snaží ako vie ale proste to nestačí a pýta recept na lacný obed tak takého človeka by sa tieto vaše trápne komentáre naozaj dotkli. Načo je to dobre prosím vás ? Radšej nepísať nič ako vypustiť blbosti preboha veď ste dospelé ženy rozmýšľajte prosím vás. A hlavne nikdy neviete ako budete žiť vy o 5-10-15 rokov. Neodsudzujte ľudí o ktorých prd viete bud ste mali napísať jedlo alebo nič. Nič okolo toho ma vôbec nezaujímalo že kto čo a koľko má.

autor
23. máj 2021

A som naozaj veľmi rada že predsa sa ešte nájdu tu na MK aj normálne ženy 🙏🏻 A ďakujem vam za všetky jedla čo ste mi tu písali. Ťažšie je už vymýšľať ako samotné varenie. Niekedy 3 hodiny rozmýšľam nad tým čo budem variť 😁 a aspoň ste mi dali nové nápady. A týmto aj končím pekný večer ❤️