icon

Finančne nenáročné pohostenie na oslavu

3. okt 2023

Viete mi poradiť nejaké finančne nenáročné pohostenie na oslavu? Cca 25 dospelých a 5 detí. Budeme mat slanú aj sladkú tortu.
Doteraz sme vždy mali catering, ale je to dosť drahé a aj tak kopa jedla vždy zostala. Teraz by sme chceli niečo lacnejšie a kľudne aj také, že by sme to sami pripravili.
Neviem ci chlebíčky, obložené misy, rezne, prípadne nejaký napr cestovinový šalát.
Co robievate vy? Kľudne aj nejakú kombináciu z toho co som napísala, prípadne niečo úplne iné.
Za každú pomoc a radu ďakujem

stanka562
3. okt 2023

U nás oslava cca 30ludi vyzerá takto nejak: polievka vývar a druhé rezne (kuracie, bravčové) kuracie stehná pečené, bôčik pečený k tomu príloha zemiakový šalát, mrkvový šalát, zelerový šalát, prípadne pikantný šalát alebo cestovinový šalát a na stôl ešte koláče, torta, korbáče, uzlíky údené, syr. Chlebíčky, očká (cesnaková, tuniaková a hermelínová nátierka) prípadne pre deti tyčinky, chipsy. 😊

stvura
Odpoveď bola odstránená
catherinah
3. okt 2023

Guláš
Rebrá
Majonezovy šalát
Jaternice
Rezne

To by som ostala hladná. Ved to su ťažké mastne jedlá. Nie každý také môže a ma rad.

nafka0483
3. okt 2023

@catherinah Kritika "super" a nejakou radou prispejes ze co by si teda servitovala ty?

catherinah
3. okt 2023

@nafka0483 nemyslela som to v zlom, niekto to ma ozaj rad, OK😉
Mne sa páči také, kde je viac veci na vyber. Napriklad ak si dam aj rezenik, mozem si dat s pecivom alebo zemiaky/zelenina.

catherinah
3. okt 2023

Alebo taketo nieco.

catherinah
3. okt 2023
stanka562
3. okt 2023

@stvura no samozrejme máme veľký dom plus je podpivničený a dole mám "letnú" kuchynku kde sa môžem rozložiť a robiť všetko toto, a hore mám pekne čisto keď prídu všetci na oslavu, šaláty robím deň dopredu aj chlebíky, a keď je možné príde mi pomôcť švagriná plus veľkou výhodou sú chafingy, máme dva a jedlo v nich dlho vydrží teplé 🧡

matkahelka
3. okt 2023

@stvura rezne sa predsa daju robit aj v rure, nie je nutne ich vysmazat. ja mam jednu pivnicu urobenu ako kuchynu, v "normalnej" kuchyni takmer vobec nevarim a aj napriek tomu rezne na plyne nevysmazam. bud ich robim v rure, alebo- ak v oleji, tak mam fritezu, dalsiu si poziciam od susedy alebo svokry, zapnem na terasu a nemam ani smrad, ani nic oprskane. ked clovek ide varit pre tolko ludi a nechce ich odbit len "na sucho" oblozenymi misami, tak musi hadam ratat s tym, ze to chce aj trochu logistiky, aj trochu sikovnosti, aj nejake kuchynske vybavenie. autorka pise, ze to chceli robit doma v altanku, takze tiez zrejme byva v dome. tych moznosti je o poznanie viac ako v 2i byte.

1fifinka1
3. okt 2023

Inak aj tie jedla ako na švédske stoly vyzerajú krásne. Ale po 5 ľuďoch to naberie veľmi nechutný vzhľad. Každý do toho prispeje svojou trochou, rozbrble to, nevraviac, že kopu ľudí to naberá rukami. Ja tam už potom nejdem. Mne už to nechuti. Všetko sa to tam zmieša a vyzerá to všelijako len nie chutné. Ešte keď je tak menej a jeden druh jedna nádoba, max dva druhy. Ale milión druhov všeličo ho, ach. Ja by som šla naozaj pri takom množstve do restiky a kultúrne sa najedla s obsluhou. Nevravím 10/12 ľudí, ale 35 je malá svadba. Lenže to je jasne ze môj názor. Ja to tak mam.

nafka0483
3. okt 2023

@1fifinka1 Fiha ja som este nikdy nezazila ze by ludia rozbabrali svedske stoly, pomiesali jedla alebo ich naberali rukami. To je fakt nechutne 😣 Ak je v kazdej nadobe prislusna naberacka, tak nevidim problem.

tiezjedna
3. okt 2023

@1fifinka1 rukami? To v akej spoločnosti sa pohybuješ?🫣to som fakt nikdy nikde nevidela, a že som toho už videla veľa po celom svete…

1fifinka1
3. okt 2023

@nafka0483 ja veľakrát. Navyše to nemusia celkom ani ľudia, jedlo sa posúva prirodzene, odtiaľ vezmem, to sa posunie, ďalšie, atď. Ako vravím, keď je to rozdelené po menej ôk. Keď je tam 20 druhov je to masaker. Ved aj to ovocie, každé pusti svoju stavu, hrozno si určite naberackou nikto neberie, dávajú tam ruky všetci. Ja neviem, oslavy sa plánujú týždne možno mesiace dopredu. Ved keď viem, že bude oslava, odložím si na ňu. Ak na to nemám, nerobím ju, alebo malú spravím. Oslava = asi donesú aj dary. Jubileum. Ak by som niekomu doniesla dar, na oslavu a dostanem guláš, už viac neprídem. Príde mi to taká neucta voči hosťom. Iné je rodinná grilovacka. Iné je oslava jubilea niekde. Ospravedlňujem sa.

majlo1234
3. okt 2023

U nas boli hitom vazene salaty(take tie zo studenych pultov) nikto to uz bezne nejedava-teda aspon v nasom okoli, ale je to total retro a spomienka na detstvo. Nakupila som to na kila rozne, k tomu cerstve pecivo a zelenina.
Ale na taku oslavu by sa mozno hodilo grilovane prasiatko, pripadne low cost grilovane kura v rure

1fifinka1
3. okt 2023

@tiezjedna v akej asi s prasatami.

1fifinka1
3. okt 2023

@tiezjedna už logicky po hodine to nevyzerá lákavo keď je to s prepáčením vyzrate. Ze si pochodila je v poriadku, aj iní chodia, nielen ty.

1fifinka1
3. okt 2023

@tiezjedna veľakrát som videla na raňajkách v hoteli ráno ľudia rukami nabrali salámu, šunku, syry klasika rukami. Úplne nechutne to je

tiezjedna
3. okt 2023

@1fifinka1 tak asi som mala šťastie na lepšie cateringy, doplňované priebežne. Fakt neviem o ziadnom, ktorý by nebol refreshnutý po viac než 20 minutach.

luccija
3. okt 2023

@deti95060810 guláš je najlepší na druhý, tretí den.Gulas, pár rezňov, panenku na hriboch, či to trhane mäso to sa robí same, pečené kura?stehná?.Ja by som pomazánky nerobila max jednu,
Cestovinový šalát bude suchý, možno pár chlebickov pekne spravenych

lenka.25
3. okt 2023

Nikomu jeho názor neberiem , ale ešte aby som si vyberala čím ma kto pohosti a ohŕňať nad tým nos , mi príde maximálne primitívne . A hostitelka vyslovene pýta radu, aby ju to vyslo lacnejšie . Nie všetci prehrmame eurá doma hrabľami

number19
3. okt 2023

Ja som mala podobny pocet:
- 2x cestovinovy salat (1 vegetariansky, 1 s kuracim masom) priprava den vopred.
- Caprese salat: nakrajas paradajky, mozarellu , olivac , balzamiko, bazalka - efektne naservirujes.
- Rukolovy salat: rukola, susene paradajky, orechy, olivac, balsamiko.
- Zeleninovy salat: cokolvek co mas doma....s citronovym dressingom...
To uz mas 4 pekne velke misky "niecoho".
- Tycinky z listkoveho cesta: syrove, pizzove, olivove (tiez sa da den vopred pripravit)...
- Chlieb, pagace, briosky....
Polka stola je uz hotova.

(My sme k tomu grilovali).
Ale ty hod do rury:
- 4 kurence (najlepsie rozporcovane na 1/4 (pecu sa same), alebo len kuracie stehna horne dolne separat.
- udus hovadzinu/bravcovinu na hriboch ako hore spomenute (to mozes pripravit den vopred, uz len zohrejes)...
Prilohy:
- ryza,
- pecene zemiaky,
- dusene zelene fazulky so slaninou (da sa tiez pripravit den vopred).
- zapecene velke biele fazule v paradajkove stave so syrom (den vopred, prihrejes),
- karamelizovane karoty (tiez som robila den vopred a len zohriala).
Len tak ako priloha samostatne: kukurica, hrasok, uhorky, papricky, male cibulky v samostatnych miskach....

(Rozne pirohy...tiez sa da predpripravit den vopred (a uz len nahadzat do vody), toto som ale este neskusala)...

- Strudla, bublanina
- Ovocny salat.

Mas plny stol...

stvura
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
4. okt 2023

@stvura ja pre take mnozstvo ludi doma nevarim. nikdy som nevarila. nemam ambiciu hrat sa na otrokynu. oslavy sme vzdy robili v restauraciach, posledny rok, co je mladsia dcera extra ziva, tak som mala 2x objednany catering s clovekom, co mi to naserviroval a potom to aj upratal. v decembri bude mat 2 roky, uz ich mam objednanych znova. z casu na cas k nam vsak pridu na nedelny obed svokrovci a svagrovci s rodinami a je nas cca 15-17 ludi. na jednom plechu mam 10-12 reznov, na 2 plechoch naraz pre vsetkych. otacat to netreba. pecene maso je ok, pre mna ani gulas ani kapustnica nie je slavnostne jedlo hodne jubilea ci nejakej cirkevnej udalosti. ja osobne by som sa hanbila to niekomu na taku prilezitost ponuknut. pozvani donesie dar, alebo € v obalke a ja pred neho postavim gulas s chlebom? pre mna nepredstavitelne. nastastie som na takej oslave este nebola.

stvura
Odpoveď bola odstránená
akvi
4. okt 2023

Guláš možno nie je typické jedlo na oslavu, ale napríklad u nás by sa potešili všetci. Nerobíme ho často, takže obzvlášť mužská časť rodiny by bola celá šťastná. Takže autorka, nedaj sa odradiť, kľudne zrob guláš. Resp. poznáš si svojich príbuzných najlepšie, tak vieš, či by to prijali. No a samozrejme nejaký šalát isto tiež neurazí a dajú si ho tí, čo im guláš nevonia. Pre 25 ľudí by som sa ja ani omylom nes..la s chlebickami a obloženými misami. Z toho sa nikdy nedá dobre odhadnúť, že koľko sa zje, potom buď ostáva obschnute alebo chýba.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
4. okt 2023

@matkahelka Prosim daj mi info ktory catering objednavas a ak mozes aj ako ta to cca vychadza cenovo 🙂 minule som hladala na oslavu, najblizsie by som vyuzila a takto s referenciou je to najlepsie.

matkahelka
4. okt 2023

@nafka0483 Lubenka catering, su zdaleka, tusim z HE, ale v KE robia uplne bezne svadby/oslavy. Ak je pod 50 ludi, uctuju dopravu, tusim 33€ mi uctovali. Vedia ti zapozicat taniere od vymyslu sveta- biele, smotanove, krystalove. Pribory obycajne, strieborne, zlate. A vyzdobu detto- "obycajnu", ci farebnu, ci glamour. Jedlo jedna parada. Som obklopena narocnymi stravnikmi a este sa nikto nestazoval. Vedia pripravit klasiku, aj "moderne" jedla. Ale ak nepotrebujes vyslovene servis, len jedlo, tak odporucam aj letnu zahradku v krasnej. mali sme uz od nich jedlo a pred mesiacom sme boli na oslave, kde tiez mali od nich jedlo a tiez super.

matkahelka
4. okt 2023

@denisah6 bola som uz na mnohych garden party aj na 2 svadbach a na ziadnej nemali ani gulas, ani drzkovu, ani klobasy a jaternice. je to ehm, fakt specificke menu na taku prilezitost. v mojom okoli by sme vsetky zeny boli hladke ako cenkovej deti, lebo taketo veci nejeme. a deti tiez nie. a neviem si ani celkom predstavit zistovat pri takom pocte ludi, ci taketo specificke jedla pozvani oblubuju. ale proti gustu...

nafka0483
4. okt 2023

@matkahelka Dakujem 🙂 🙂