icon

Hanbím sa ponúknuť mnou robené jedlo

24. máj 2025

Ahojte chcela by som sa spýtať či to niekto máte podobne. Nikto mi vyslovene nepovedal ze neviem variť aj keď áno stane sa jedlo sa pripali presoli zle dochuti. Ex manžel sa nikdy nesťažoval ze varím ze dokonca si vždy pochutil a to až v spoločnom živote s nim som sa naučila variť bez hocijakých predchádzajúcich skúseností. Takisto aj mojej mame to chuti aj moje deti zjedia takmer všetko. Len mam ten problém s pohostenim keď príde návšteva. Mám priateľa asi 3/4 roka a ponúkla som ho len 2x vareným jedlom odo mňa, pochválil síce a všetko zjedol ale nakoľko on veľmi miluje jedlo a potrpí si naň cítim sa nedostatočná s mojou kuchyňou. Viem to naservirovat tak normálne väčšinou pridám aj zeleninu nech je tanier farebný.. Ale odkedy ku mne chodieva radšej to vsadim na suchú kuchyňu a niečo čo nie je robené mnou. V kuchyni si veľmi neverím aj keď naozaj nikdy nikto nemal blbé poznámky, sama sa hodnotím asi tak ze priemer. Nemám síce úplne štandardné postupy ako sú v recepte a aj čo sa týka zahusťovania používam alternatívy (hraska alebo neaktívne droždie) takže moje jedlo máva aj špecifickú chuť, nestretla som sa s niekym kto by to používal, väčšinu jedál co sa dá pripravujem na masle miesto oleja sem tam urobím nejaký experiment. Ale také jedla ako halušky alebo plnená kapusta to absolútne nezvládam ani na viac pokusov takže som to vzdala aj keď som sa držala receptu nedalo sa. Vždy dačo teda odo mňa priateľ opýta ale fakt mam nejaký blok ak mám takto prezentovať svoje jedlo. Neviem zmení sa to niekedy? Stretli ste sa s tým?

Strana
z2
lienka.7
30. máj 2025

@autorka tak nevylepsuj recepty a var presne podľa nich. Mas na nete aj video recepty, kde varis zároveň s kuchárom. A inak sorry, ale "dostala" si ma tým, ze nevieš uvariť obycajne halušky???? Co na tom nevieš? Uvariť halušky? Roztopiť slaninu? Zamiešať bryndzu so smotanou? Btw, hlavne tam netrep maslo a droždie, to je fakt🤦‍♀️

anos18
30. máj 2025
@lienka.7

@autorka tak nevylepsuj recepty a var presne podľa nich. Mas na nete aj video recepty, kde varis zároveň s kuchárom. A inak sorry, ale "dostala" si ma tým, ze nevieš uvariť obycajne halušky???? Co na tom nevieš? Uvariť halušky? Roztopiť slaninu? Zamiešať bryndzu so smotanou? Btw, hlavne tam netrep maslo a droždie, to je fakt🤦‍♀️

@lienka.7 ja som začala variť v 7 ročníku ZŠ a halušky som začala robiť až po 30-ke a kysnuté cesto až po 40-ke. Prišlo mi to ťažké 😁

autor
30. máj 2025
@lienka.7

@lienka.7 nie sú takej konzistencie akej majú byť. Čo je na tom? Ty snáď vieš urobiť každé jedlo ze? A keď už hľadám zdravšie alternatívy než všade pchať múku a umeliny tak sem tam zájdem do bio obchodu a nechám si poradiť. Halušky mi ani netreba vedieť variť čo to vôbec je za jedlo? Len zbytočne veľa múky a žiadna výživova hodnota. Bol to viac menej len príklad aké jedla mi nejdu.

ismarela
30. máj 2025

Zdravšie alternatívy do klasických receptov ako halusky nepatria, to nikdy nebude dobre.

Strana
z2