icon

Homemade rastlinné mlieka

ildici12
11. dec 2012

Ahojte maminky, najde sa tu niekto kto doma robi ryzove, ovsene, spaldove atd. mlieko? bola by som rada keby sme sa podelili o recepty, postupy, mozno sa v tom zlepsime 🙂 🙂 tak na zaciatok by som pridavala ja ako robim ryzove a ovsene mlieko:
pol hrnceka naturalnej ryze varim cca 3 hodiny ( alebo v tlakaci 3/4 hodiny ) v 4 hrncekoch vody aby sa to dobre rozvarilo. a nasledne to len tycovym mixerom rozmixujem s pridanou vodou. z tohto mnozstva ryze mi vyjde cca liter mlieka, mozno viac
a ovsene robim tak ze 50 g ovsa dam namocit do vody na noc, na druhy den uvarim do zmaknutia, podla potreby pridam vodu a rozmixujem 🙂 tiez mi to vyjde na cca 1 ll "mlieka" 🙂 🙂

Strana
z4
mariadarina
19. jan 2016

Baby, dostala som Miomat a robila som v nom ovsene mlieko. A teda sklamani sme. Riedke, vodove je...
A pritom som presne dodrzala postup z miomatu. Chutilo to ako prevarena voda. Ak toto ma byt "ovsene mlieko", tak to sa s tym z DM, ktore som kupovala doteraz, neda porovnat. Ako ho spravit, aby sa podobalo na to DM-kove, co sme pili doteraz? Vopred dakujem za rady.

haslerka81
20. jan 2016

@ildici12

AHOJTE, ja som sa tiež dala na zdravú stravu a tiež aj rastlinné mlieka, ktoré si doma vyrábam...ak by mal niekto chuť a čas tak ho pozývam na môj nový blog o zdravej strave, receptoch, fotografií a rôznych článkoch....tu je link http://mojzdravyreceptar.blogspot.sk/
Blog je pár dnový, nie je tam toho ešte dosť ale samozrejme postupne sa bude doplňať...recepty si sama pripravujem a aj fotím 🙂
Budem sa tešiť hocijakej návšteve poprípadne aj komentu... vopred ďakujem 🙂

nika1988
2. feb 2016

ja som si nakoniec kupila nutrigue mixer na smuty a tam som to mixovala tam bol najlepši

alexandra2212
23. feb 2016

@zdenka821 mozem poprosit recept na to makove mlieko? Dakujem

zdenka821
23. feb 2016

@alexandra2212 ahoj,rovnaky AKO na orechove..chceš teda postup?

alexandra2212
24. feb 2016

@zdenka821 jasne,budem rada a na ryzove tiez mas? Ja nemam napr taky mixer,co mi rozdrvi orechy.. ty to melies v com? Dik

lumarque
24. aug 2016

Chcela by som sa spýtať, robíte potom niečo s makoviu, kokosový a inou drťou, čo vám zostane?

petulik23
6. sep 2016

@mariadarina prisla si na to ako vylepsit ovsene mlieko? Lebo presne kvoli tomu sim chcela miomat, aby som si robila rastlinne mlieko a tiez sklamanie oproti DM. Ja som skusala spaldove. Dik🙂

sunset65
Odpoveď bola odstránená
sunset65
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4