Je bezpečné zohriať po dvoch dňoch bryndzové halušky?
Ahojte baby, mám takú otázku - robila som v sobotu bryndzové halušky, zmiešala som aj s bryndzou a smotanou, avšak nakoniec nám dvaja členovia rodiny odriekli účasť na obede na poslednú chvíľu a mne zostala jedna porcia navyše. Dala som ju do chladničky a rozmýšľam, či sa to dá ešte nejako skonzumovať takto po 2 dňoch, alebo už radšje vyhodiť. Ďakujem vopred za rady!
@kristi1122 da sa aj mikrovlnka alebo na panvici a trosku ich pripiext do zlata. Ja si vacsinou odhldaˇ halusky bez bryndze a davam si az na zohriate. 3 alebo 4 dni su ok
da sa.
halušky nezohriate voňajú dobre, bojím sa skôr toho postupu zohrievania bryndze 🙂
@kristi1122 ja bryndzovr halusky zohrievam bezne
@kristi1122 ja bryndzovr halusky zohrievam bezne
@mane01 aj s bryndzou na nich? 🙂 ja som to zatiaľ nikdy nerobila, len za to sa pýtam
@mane01 aj s bryndzou na nich? 🙂 ja som to zatiaľ nikdy nerobila, len za to sa pýtam
@kristi1122 ja halušky nezmiešavam s bryndzou ani pri servírovaní, ale ja by som to riskla zohriať, ak ti to nebude chutiť, tak tú jednu poricu jednoducho vyhodíš.
@kristi1122 je, len ta bryndza z nich zohrievanych akoby zmizne. Chutovo sa zjest daju, kto ma rad.
Kľudne by som si dala, nič im nebude 😉 V horšom stave som jedla potraviny 😂
vyhodiť.
bryndzu a smotanu rozhodne nezohrievat. porcie vyhodit a do buducna nemiesat ale servirovat osve...
2 dni sú v pohode, ale najprv skús či to nesmrdi a keď na tom nie je žiadna pleseň, tak dá sa konzumovať, normálne zohrej v mikrovlnke. O takom týždňovom už by som mala pochybnosti ale bežne človek navarí na viac dní a jedlo je ok.
Normálne ti z toho nič nebude len to nebude tak chutiť... Bežne ich zohrievam akože nie som ochotná všetko hneď vyhadzovať... Poniektorí by sa mohli trošku zamyslieť aj nad plytvaním...
Ja mám rada zohrievané halušky, podlievam si ich troškou mlieka a stále miešam a na záver dám znova bryndzu, príp. kyslú smotanu, podľa konzistencie. Ale ja mám rada také mazľavé halušky 🙂
nič im nebude akurát sa uvarí aj tá bryndza - je to syr tak sa trochu rozpustí ...
Jasné kľudne zohrej
tým, čo píšu vyhodiť a bryndza a smotana sa nezohrieva - čo by sa im malo stať, keď sa zohrejú? Zmenia molekulárnu štruktúru a z jedlého sa stane otrava?
@kristi1122 zohrievam bezne ale vraj by sa bryndza nemala. Ked su take suchsie uz dam si na vrch kyslú smotanu este..ja vzdy miesam halusky z bryndzou aj slaninou uz ked ich uvarim vsetky v miske a tak jeme potom. Vzdy sme tak robili aj mama tak robila aj starka
bryndzaxsa bezne vari sj smotana, kludne ich ohrej pridaj trochu struhaneho syra-mnam
ak sa bojis ohrej vo vodnom kupeli
@kristi1122 Omg. Samozrejme, ze je to ok. Vari sa demikat-bryndzova polievka. Neviem odkial ste zobrali tu haluz, ze sa bryndza nezohrieva. Normalne na panvici, len tam pridaj lyzicu mlieka, nech sa ma co odparit.
@mane01 aj s bryndzou na nich? 🙂 ja som to zatiaľ nikdy nerobila, len za to sa pýtam
@kristi1122 ano, ja miesam bryndzu do halusiek hned ako ich vyberam z hrnca. A teda nemiesam ju so smotanou vobec. A co sa nezje, ohrejeme na druhy den.
Ja mám rada zohrievané halušky, podlievam si ich troškou mlieka a stále miešam a na záver dám znova bryndzu, príp. kyslú smotanu, podľa konzistencie. Ale ja mám rada také mazľavé halušky 🙂
@april171 presne tiež takto zohrievam.Neviem co mate proti zohrievani bryndze ale bežné nou plním aj mäso a dám piect
halušky nezohriate voňajú dobre, bojím sa skôr toho postupu zohrievania bryndze 🙂
@kristi1122 nič sa ti nestane mne keď zostanú halušky a sú v chladničke nikdy sa mi ZŠ 2 dni nepokazili
Bryndzové halušky nezohrievam ani na večeru, nieto po 2.dňoch. Bryndza sa bude ťahať. Ak sa rozhodneš zohriať, vlej 1/2 dl mlieka, aby sa bryndza rozriedila.
@kristi1122 Bože toto sú témy...ľudia už dočista strácajú sedliacky rozum.
Mne už zohrievane prídu bez chuti
Zjedla by som,ale my nikdy nemiesame bryndzu do vsetkych halusiek,len tolko,kolko sa zje.

Ovoňaj, skús na lyžičku a rozhodni sa.