Je môj jedálny lístok na týždeň skutočne nevyhovujúci?
Ahojte, na chladnicke mam vycapeny tyzdenny jedalnicek, aby som vedela co dokupit a tak. Jedna osoba co bola u nas si ho precitala a povedala ze je strasny a ako pre socky. Je to ozaj take zle?
Pondelok: zeleninova polievka, kare na hrasku plus tarhona
Utorok: polievka z pondelka, smotanove halusky so slaninkou
Streda: polievka kremova zo zeleniny co mam v mrazaku, nejaka mrkva, karfiol, zemiaky plus ryzovy nakyp
Stvrtok: kuracie na prirodno, pecene bataty
Piatok: husta fazulova polievka, druhe jedlo sa asi podojeda co sa zvys
Sobota :polievka z predchadzajuceho dna, palacinky s jablkami
Nedela: vyvar, svieckova s panenkou, knedlik
Vzdy som si myslela ze mame pestru vyvazenu stravu, ale po tom komentari som ostala uplne zarazena. 🥴 veceru mame vacsinou suchu, popripade sa dojeda obed
Ak ta osoba co bola u vas nebola vyzivova poradkyna, ani by som to neriesila.. ale uz by k nam neprisla, nie je normalne, aby len tak niekoho nazyvala socka
@anonym_autor nepríde mi to ako socka, ale ten ryžový nákyp, palacinky, to je taký sladký dezert a výživová hodnota na hlavné jedlo dňa nič moc, halušky ďalšie múčne jedlo…. Osobne toľko múčnych jedál nevarievam a ani si nemyslím, že je to vyvážená strava.
uplne v pohode, niektore veci my nevarime, ja by som pridala viac bielkovin a surovej zeleniny, a trochu zdravsej prilohy, priklad ja miesto tarhone varim pohanku. Halusky len vynimocne - a ked tak s velkym tvarohom, slanina byt nemusi.
Chvalim, ze 2x do tyzdna mate strukoviny, vela ludi na nich zabuda.
Najradšej mám takých čo sa tvária že jedia kaviár päť krát do týždňa a v skutočnosti sú na chlebe s masťou a cibuľou (moje obľúbené od detstva 🤣).Podľa mňa sú to fajnove jedlá jete predsa to čo vy máte doma radi
Každý nech je, čo mu chutí. Klobúk dole, že toľko vyváraš. Ja cez týždeň tak max. špagety, palacinky, pečene zemiaky a pod. Obedy sú v škole a v práci. By som chcela vidieť jedalniček tej mudrlantky.
Za mňa, ak by si v jeden týždeň nemala nákyp, palacinky a halušky, tak úplne v pohode. U nás by bola panička nadšená obedmi - samé poke, lebo som lenivá variť a nič nie je rýchlejšie ako uvariť ryžu, mäso a ázijské omáčky + pokrájať zeleninu alebo urobit všetky možné spôsoby cestovín s “honosným” názvom 🤣.
@anonym_autor Nie je to uplna tragedia ale nie je to ani jedalnicek cloveka, ktoremu zalezi na tom ako sa stravuje. Strasne vela prazdnych kalorii, malo vlakniny a bielkoviny takmer nijake.
@bludna Ziadna cerstva zelenina a same sacharidy. Taka slovenska kuchyna.
@anonym_autor tak socky sa stravujú celkom fajn...😊👍, klobúk dolu, že v dnešnej dobe vôbec varíš a vieš variť 👍👍👍👍👍👍👍👍
Chyaju mi ryby a cerstva zelenina, kuskus, quinoa. Smootanove halusky so slaninkou je naloz riadna, to by u nas nebolo. Jedno sladke jedlo do tyzdna staci, nie?
@anonym_646b9e no aj mne tam chyba cerstva zelenina a ovocie salaty , slaninu a halusky , knedle to nejedavam vobec je to kaloricka a vyzivova hroza
ja len žasnem ako máte všetky zdravú stravu🙂za mňa halušky so slaninkou a je jedno či bryndzové, strapačky alebo vajcové je normálna strava, žiadna "nálož".....môj tento týždňový jedálniček vyzerá asi takto:pondelok obed : bulgur + pečené kura + mrkvový šalát s ananásom, utorok detto obed z pondelka, streda:kapustová polievka s údenými rebierkami a zemiakmi , štvrtok polievka zo stredy, piatok strapačky, sobota špenát, zemiaky a volské oko(prípadne dve), nedela divina+ryža+ nedelná polievka🙂
Tak u nas by dostala infarkt, my jeme s muzom este morku z nedele, len som uvarila cerstvu ryzu a zajtra bude este z tej morky rizoto 🤣. Mali sme v nedelu navstevu a kedze sme neodhadli mnozstvo, tak to snad nevyhodim. A deti v skole, skolke, tak este deti budu mat na veceru.
Inak, vecere vobec nevarim, mame suche a nepripadam si ako socka, nuz mozno som, co ja viem.
Ale kazda sa tu bude predvadzat, kolko salatikov papaju vsetci, same bielkoviny a mega zdrave jedla.
Vsak nikde nie je napisane, ze tie halusky a palacinky ma kazdy tyzden.
Nie je to jedálníček pre socky. Úbohá je osoba, ktorá sa takto vyjadruje. Oveľa horšie je vyhadzovať jedlo, stravovať sa každý deň v reštauráciach a potom vypisovať na koníka ako dvaja minú stovky eur na jedlo a peniaze im nevychádzajú. Robte, ako to vám vyhovuje. Nikoho iného to trápiť nemusí.
@anonym_646b9e a mas pocit, ze ten salat tam nebude ked nie je napisany? Toto je ramcovy navrh, nie jedalniek v skolskej jedalni
@viestta tiez si myslim. A dalsi tyzden tam namiesto tarhone bude mat pohanku napriklad. 🤷♀️. Ved to sa da obmienat. Ako si pisala, ja rano v sobotu rozcapim oci a spytam sa muza, co mam varit...a podla toho, ci ideme daco viac upratovat alebo robit daco v zahrade, tak podla toho varim, ako to casovo vyjde a ake mam zasoby. A halusky s bryndzou, tak to je mega jedlo, milujeme to vsetci...Ale ked potrebujem daco viac porobit doobeda, tak uvarim spagety 🤣. A najlepsie je, ked nemusim varit kazdy den, staci mi kazdy druhy.
@anonym_autor
Nie je to najzdravšia ani najvyváženejšia strava, ale určite nie je ani najhoršia.
Áno, súhlasím s ostatnými, že mi chýba zelenina k hlavným jedlám. A ryžový nákyp, palacinky či hocičo sladké pre mňa nie sú hlavné jedlá, ale dezert.
Pokiaľ tá tvoja známa nie je nejaká fitness trénerka, výživová poradkyňa alebo nebude variť namiesto teba, ignorovala by som ju. Dalo sa to komentovať aj inak než označením, že je to „jedlo pre sochy“.

@anonym_autor mna by zaujimalo ktora navsteva je tak slusne vychovana ze si dovoli citat veci na chladnicke a este to aj okomentovat takym sposobom. Jedalnicek na obed za mna uplne v pohode, jedlo si treba hlavne vazit lebo KAZDA potravina ma v sebe nejaky benefit. Socka je pre mna ten kto si dovoli na domacu varenu stravu toto povedat.