Je normálne variť vajcia viac ako 30 minút?
Je to podla vas normalne? Len take dava mojej rocnej dcere....nepride o vyzivy take vajce ? :D
Mne sa najviac paci, ako si vsetci myslia, ze z domacich vajicok salmonelu nikto nedostane, len z kupenskych 🤣
Nechapem tu logiku..
Ak sa niekde dba na nejaku hygienu alebo dodrziavanie nejakych hyg. noriem a kontroly, tak urcite skor u chovatela, ako doma na dvore..
A ja som zivy priklad - salmonelu som mala z domacich vajicok 🙃
pozri sa, su latky, ktore sa varom nicia, su take, ktore sa nenicia. V tom vajci nebude tych, ktore sa nicia varom az tak vela. Takze neries to, ze dala dietatu prevarene vajcia, problem ma svokra ako taka
@sickynickyobsadene preto aby som ju nezhovadila, som dala anonymne prispevok...asi budes ta ista osoba s dvoma nickmi inak si to neviem vysvetlit 🤣papa
@angeli121212 dakujem 🤣🥰
@viestta dakujem ano...presne preto vznikla aj tato tema, lebo o niektorych vieme, ze dlhym varom sa znicia..preto ma konkretne zaujimalo vajce
@lily246 OO je zle ten sulfid?
Ja som citala taky vtip a možno je to u nej realita bežná…. Viete ako dlho treba variť vajcia ? Kým si nepoviete —- ej do kelu vajcia 🤣🤣🤣
@annm81 Ja som raz varila vajcia na zem.šalát a nejako som na ne zabudla, tak sa varili až sa im vyvarila voda, možno aj 20 minút a boli zo spodu zapečené škrupiny. Myslela som si, že to teraz musím vyhodiť, ale skúsila som jedno očistiť a vo vnútri boli celkom v poriadku, aj žltko bol žltej farby. Tak som ich potom očistila a dala do šalátu, boli v poriadku.
omylom sme raz varili vajcia viac ako 30 min.
na naše počudovanie boli jedlé a nikomu sa nič nestalo...
či malo ešte všetky živiny čo malo mať? myslím si že áno
@elanor Ta to teda gratulujem, máte zaujímavé vajcia bez obsahu Fe a S...
@petronelag Ak sa ti vyvarila voda, vajce sa ohrievalo len teplom prichádzajúcim zdola, kde bolo v kontakte s hrncom, preto teplota vo vnútri nemusela stúpnuť natoľko aby došlo k reakcii, ktorá spôsobí zošednute. Zdravotne to nie je závadné, ale vizuálne to nevyzerá najvábnejšie a chuť a textúra je omnoho horšia.
@stanulienkat aj ja to od manzelovej babicky viem, ze to davala 4 mesacnym...svokra je detska sestricka a ta len oci prevrati a uz radsej nekomentuje, prezila to ona, aj surodenci 🙈
Samozrejme, že sa strácajú vitamíny, skús si to pozriet na nete. Ale tak svokra to asi robila s najlepším vedomím a ja by som to neriešila, keby to nebola pravidelne ona, ktorá robí jedlo 🙂 vôbec. Rob si ako chceš ty a ju nechaj tiež. Horšie by bolo, keby ho varila 5 minút a tým by ohrozovala dieťa
Nie sme viacej co si o tvojom hlupom príspevku myslia svoje, ale ty asi nie si zvyknutá aby mal niekto iný názor ako ty.
@stanulienkat
🤣🤣🤣 a bolo to úžasné, mňam. Nikdy sme namali salmonelu. Ale uz sme boli o dost staršie. Ale u nas nam to mama robila ore dobru chuť, zdrave hmm asi ani nie.
X krat sa mi stalo, ze som varila vajicka 30 minut, aj viac. Ja takmer vzdy, ked varim vajicka, tak na ne zabudnem. Neviem ako chutili, lebo nejem varene vajicka, ale nikto sa nikdy nestazoval. A ano, ked sme boli mali, jedli sme surove vajicka s cukrom. Vzdy, ked mamina piekla, my sme vylizovali misku, v ktorej slahala vajicka, mnam. Teraz si uz na to netrufam, ani dietatu to nedavam, ale my sme to ako decka mali velmi radi... vlastne, to bola jedina forma vajicka, ktoru som v detstve bola ochotna dat do ust 🙂
Zla, hrozna svokra. Ako si toto vobec dovolila? Chudatenko nevesta. A to ubohe dietatko. 🤦🏻♀️ To ozaj toto? Takuto blbost riesit na MK, len aby si sa postazovala na svokru?
Bože, ženy, vy by ste fakt jedli pol hodinu varené, do siva sfarbene vajce? Lebo ja nie a moje dieťa tiež nie... 🤦♀️
@rude_baby veď keby aj zjedli v pohode nech ale tiež mi príde, že sa nemusia tak navážať do autorky lebo si dovolila založiť diskusiu...
Údajne až po 45 min sa uvoľňuje síra. Čiže 30 min je viacmenej pohode
@mamamasama vobec sa do nej nenavazam...mam ju rada...nabuduce necitaj nekomentuj, ci uz fakt som ja blba?

Po cca 10 min sa na povrchu žĺtka tvorí sulfid železnatý a ozelenie, je normálna? 🤦♀️