icon

Je normálne variť vajcia viac ako 30 minút?

10. nov 2023

Je to podla vas normalne? Len take dava mojej rocnej dcere....nepride o vyzivy take vajce ? :D

Strana
z2
lily246
10. nov 2023

Po cca 10 min sa na povrchu žĺtka tvorí sulfid železnatý a ozelenie, je normálna? 🤦‍♀️

taga
10. nov 2023

Mne sa najviac paci, ako si vsetci myslia, ze z domacich vajicok salmonelu nikto nedostane, len z kupenskych 🤣
Nechapem tu logiku..
Ak sa niekde dba na nejaku hygienu alebo dodrziavanie nejakych hyg. noriem a kontroly, tak urcite skor u chovatela, ako doma na dvore..
A ja som zivy priklad - salmonelu som mala z domacich vajicok 🙃

viestta
10. nov 2023

pozri sa, su latky, ktore sa varom nicia, su take, ktore sa nenicia. V tom vajci nebude tych, ktore sa nicia varom az tak vela. Takze neries to, ze dala dietatu prevarene vajcia, problem ma svokra ako taka

autor
10. nov 2023

@sickynickyobsadene preto aby som ju nezhovadila, som dala anonymne prispevok...asi budes ta ista osoba s dvoma nickmi inak si to neviem vysvetlit 🤣papa

autor
10. nov 2023

@angeli121212 dakujem 🤣🥰

autor
10. nov 2023

@viestta dakujem ano...presne preto vznikla aj tato tema, lebo o niektorych vieme, ze dlhym varom sa znicia..preto ma konkretne zaujimalo vajce

hortenziaj
10. nov 2023

@lily246 OO je zle ten sulfid?

annm81
10. nov 2023

@elanor Tak to si píš, že keď budeš variť vajce pod desať minút a 30 minút, tak tam bude rozdiel v chuti a o výzore ani nevraviac...

elanor
10. nov 2023

@annm81 ja ale nepisem o rozdiele pod 10min, ale o rozdiel nad 10min. Takze zbytocne riesis

snowgirl1
10. nov 2023

Ja som citala taky vtip a možno je to u nej realita bežná…. Viete ako dlho treba variť vajcia ? Kým si nepoviete —- ej do kelu vajcia 🤣🤣🤣

annm81
10. nov 2023

@elanor Aj medzi 15 a 30 minútami je rozdiel. Po tých desiatich minútach sa začne tvoriť FeS - najprv bude žltko šedivé a bez chuti len na povrchu, po 30 minútach už v celom objeme.

elanor
10. nov 2023

@annm81 este som teda sede zltko nezazila, no ale ako myslis. a bez chutio tiez nie.
Asi mame kvalitnejsie vajicka..
V kazdom pripade musis zmenit dodavatela.

petronelag
10. nov 2023

@annm81 Ja som raz varila vajcia na zem.šalát a nejako som na ne zabudla, tak sa varili až sa im vyvarila voda, možno aj 20 minút a boli zo spodu zapečené škrupiny. Myslela som si, že to teraz musím vyhodiť, ale skúsila som jedno očistiť a vo vnútri boli celkom v poriadku, aj žltko bol žltej farby. Tak som ich potom očistila a dala do šalátu, boli v poriadku.

deti95060810
10. nov 2023

omylom sme raz varili vajcia viac ako 30 min.
na naše počudovanie boli jedlé a nikomu sa nič nestalo...
či malo ešte všetky živiny čo malo mať? myslím si že áno

annm81
10. nov 2023

@elanor Ta to teda gratulujem, máte zaujímavé vajcia bez obsahu Fe a S...

@petronelag Ak sa ti vyvarila voda, vajce sa ohrievalo len teplom prichádzajúcim zdola, kde bolo v kontakte s hrncom, preto teplota vo vnútri nemusela stúpnuť natoľko aby došlo k reakcii, ktorá spôsobí zošednute. Zdravotne to nie je závadné, ale vizuálne to nevyzerá najvábnejšie a chuť a textúra je omnoho horšia.

nevenka
10. nov 2023

@stanulienkat aj ja to od manzelovej babicky viem, ze to davala 4 mesacnym...svokra je detska sestricka a ta len oci prevrati a uz radsej nekomentuje, prezila to ona, aj surodenci 🙈

fauko
Odpoveď bola odstránená
vahcaac
10. nov 2023

Samozrejme, že sa strácajú vitamíny, skús si to pozriet na nete. Ale tak svokra to asi robila s najlepším vedomím a ja by som to neriešila, keby to nebola pravidelne ona, ktorá robí jedlo 🙂 vôbec. Rob si ako chceš ty a ju nechaj tiež. Horšie by bolo, keby ho varila 5 minút a tým by ohrozovala dieťa

1mina
10. nov 2023

@selest sublasim so selest, na 30 minut varenych vajciach by som sa zasmiala, hlavne ze jejj nedava surove 😂 urcite by to bola pre mna ta lepsia volba 😀 a zas vacsinou papa doma predpokladam takze jedno mozno menej vyzivne vajicko nevadi,

sickynickyobsadene
10. nov 2023

Nie sme viacej co si o tvojom hlupom príspevku myslia svoje, ale ty asi nie si zvyknutá aby mal niekto iný názor ako ty.

vkatush
10. nov 2023

@snowgirl1 ku vtipu, moja babka minulý rok dala robiť vajíčka a zabudla úplne na ne. Spomenula si, keď počula "výbuch". Po celej kuchyni vajíčka, z plafóna sme to škrabkou dávali dole a museli sme maľovať 😂 škoda, že si nepovedala do kelu vajcia 😂

svetlonos
10. nov 2023

@stanulienkat
🤣🤣🤣 a bolo to úžasné, mňam. Nikdy sme namali salmonelu. Ale uz sme boli o dost staršie. Ale u nas nam to mama robila ore dobru chuť, zdrave hmm asi ani nie.

diewcatqoo
10. nov 2023

X krat sa mi stalo, ze som varila vajicka 30 minut, aj viac. Ja takmer vzdy, ked varim vajicka, tak na ne zabudnem. Neviem ako chutili, lebo nejem varene vajicka, ale nikto sa nikdy nestazoval. A ano, ked sme boli mali, jedli sme surove vajicka s cukrom. Vzdy, ked mamina piekla, my sme vylizovali misku, v ktorej slahala vajicka, mnam. Teraz si uz na to netrufam, ani dietatu to nedavam, ale my sme to ako decka mali velmi radi... vlastne, to bola jedina forma vajicka, ktoru som v detstve bola ochotna dat do ust 🙂

mamamasama
10. nov 2023

Zla, hrozna svokra. Ako si toto vobec dovolila? Chudatenko nevesta. A to ubohe dietatko. 🤦🏻‍♀️ To ozaj toto? Takuto blbost riesit na MK, len aby si sa postazovala na svokru?

rude_baby
10. nov 2023

Bože, ženy, vy by ste fakt jedli pol hodinu varené, do siva sfarbene vajce? Lebo ja nie a moje dieťa tiež nie... 🤦‍♀️

angeli121212
10. nov 2023

@rude_baby veď keby aj zjedli v pohode nech ale tiež mi príde, že sa nemusia tak navážať do autorky lebo si dovolila založiť diskusiu...

sszuzu8
10. nov 2023

Údajne až po 45 min sa uvoľňuje síra. Čiže 30 min je viacmenej pohode

autor
10. nov 2023

@mamamasama vobec sa do nej nenavazam...mam ju rada...nabuduce necitaj nekomentuj, ci uz fakt som ja blba?

ekira1
18. nov 2023

@taga i kupovaných je problém skladovanie ( ide cez viac ľudí s rôznymi podmienkami) , nie nakazené sliepky. U domácich je zas to lotéria zdravá alebo chorá sliepka, ale skladovanie býva v pohode, vajíčka idú len od chovateľa priamo k spotrebiteľovi.

Strana
z2