icon

Je rozdiel medzi Herou a Palmarínom?

2. dec 2022

Ahojte… prosim vas, ktory z tychto dvoch sa vam osvedcil viac na pecenie?

Strana
z2
avatar
nicky0007
2. dec 2022

za mňa je Palmarín vhodnejší na pečivo ako napr linecké, čiže do cesta a Hera skôr na krémy.

avatar
tinkavvv
2. dec 2022

Maslo ;)

Ale asi by som zvolila skor heru, ak nemam na vyber.

avatar
viestta
2. dec 2022

Palmarin na krehké cesta ako linecke, hera skôr na trene cesta ako srnčí chrbát alebo do kysnutého na vianočku.

avatar
vitez
2. dec 2022

Hera do krému... Palmarin do cesta
Ja takto požívam

avatar
miriam11
Odpoveď bola odstránená
avatar
pinkgirl
2. dec 2022

Rozdiel je hlavne v obsahu tuku.
Palmarin má 75%
Hera má 72%
Ostatné prísady sú dochucovadlá, emulgátory, lecitín, kyseliny v rôznom pomere, ktoré vplývajú na ich chuť, farbu, trvanlivosť.
Osobne používam Palmarín radšej do cesta na pečenie a Heru do krémov, ale veľa ráz som použila tieto tuky aj opačne a všetko bolo OK.

avatar
tenerifka
2. dec 2022

Pre mña nie, obidve riadne smakocinky, najma ked si precitas, z coho je to vyrobene

avatar
3009
2. dec 2022

Pre mňa ani jedno - len maslo.

avatar
fineta
2. dec 2022

@tenerifka a keď peciete napriklad drobné vianočné pečivo, kde tvorí základ cesta tuk, tak co použijete? Poraďte.

avatar
tinkavvv
2. dec 2022

@fineta maslo vsade a v niektorych receptoch dokonca mast

avatar
tenerifka
2. dec 2022

@fineta maslo, maslo a len maslo

avatar
hyta
2. dec 2022

Tiež používam do všetkého len maslo. Viem, je dnes drahé, no radšej upečiem menej druhov s použitím masla. Tie umeliny sú humus.
@fineta

avatar
mima172
2. dec 2022

Ani jedno, už asi 10 rokov len maslo. Skús aj ty, neolutuješ 🙂

avatar
fineta
2. dec 2022

@tinkavvv
@tenerifka
@hyta ďakujem. 😊

avatar
marca12
2. dec 2022

@fineta ja davam maslo

avatar
dkethe
2. dec 2022

@fineta vylucne maslo. Teraz je v lidli v akcii.

Kto raz ochutna linecke z masla, tie hnusy z palmarinu uz do pusy neda 😊

avatar
aaao
2. dec 2022

@tenerifka ano je to hnus, ale co pouzit pri alergii na mlieko?

avatar
slavomira236
2. dec 2022

Používala som buď maslo alebo herú maslovú no aj tá sa cenovo vyrovná už maslu takže je to jedno

avatar
saxana000
2. dec 2022

Mne je to jedno lupim.co je v akcii.nasa babka davala odjakziva len nesolenu bravcovu mast

avatar
79viktoria79
2. dec 2022

maslo davam iba do kremov,linecke sa nedali robit z masla,tam davam palmarim,heru nepouzivam

avatar
fineta
2. dec 2022

@79viktoria79 no ved, ja tiež odjakživa len heru do cesta a keď začali vyrábať maslovu, tak tú... Ale skúsim z masla, ked vo veľkom odporúčajú. Ale do krémov tiež iba poctivé maslo..

avatar
guiseppinka
2. dec 2022

@79viktoria79 preco by sa nedalo linecke robit z masla? Minimalne 7 8 rokov peciem linecke z masla

avatar
nevenka
2. dec 2022

Jezkovi voci - su to stuzene trans tuky, nic zdrave v nich nie je, ani jedno, ani druhe - nevie nase telo spracovat. Treba si pozriet nieco o vyrobe tychto "masiel". Ale: osobne som uz presedlala tiez na Palmarin a Heru do masloveho cesta, pol na pol s pravym maslom, lebo sa s tym lepsie pracuje. Ale stale tvrdim, ze to je maximalne nezdrave. Ale je tam aj kopa cukru vzdy, takze raz za cas, co uz.
Ale neznasam, ked niekto povie, ze robi maslovy krem a dava tam Heru, to je podla mna uz vrchol a urazka masla a chuti. A potom aj tie plnky tak chutia - mdlo a mastne, a preto kazdy chce len plnky s mascarpone. Poviem cukrarke, ze chcem maslovy krem a urobi s Herou, ruky by som dolamala za toto. Ja som nikdy v zivote do kremov nedavala tieto tuky - je to total nechutne v porovnani s maslom.
Moja mama robi len varene zltkove plnky a prave maslo do piskotovych zakuskov a torty a vsetci sa zalizuju az za usami. Pre toto vsetkym chutia tie mascarpone kremy, lebo tam nie je toto "akoze maslo", ale prirodzena chut smotany. Ako v pravom masle.
Na pecenie Heru a Palmarin beriem na milost, hlavne preto, ze sa mi lepsie s tym robi a v neposlednom rade dnes ide aj o cenu masla. Co chapem. Ale davat to do kremov je podla mna tazky hriech.

avatar
stanzi
2. dec 2022

Zeny, vsetky co ste tak strasne poburene - a co pouzit do pecenia pri alergii na mlieko (ABKM)? 😊 Ja teda nepouzivam ani Heru, ani Palmarin, kupujem Alsan Bio, ale to su tiez v podstate rastlinne tuky hlavne…

avatar
h2
2. dec 2022

@79viktoria79 Prečo sa ti nedali robiť linecké z masla? Ja ich pečiem roky len s maslom. Jasné, že keď dáš cesto do chladničky, tak stuhne na kameň. Ale pokiaľ má izbovú teplotu, robí sa s ním dobre.

avatar
guiseppinka
2. dec 2022

@stanzi inak nad tym rozmyslam obcas aj ja. Ze napr. co na chlieb natieraju.. ja osobne nemam rada maslo na chlebe, lebo z chladnicky je tvrde a neznasam hrubu vrstvu masla a nechavat ho vonku tiez nechcem, neznasam, ked maslo smrdi. Takze na chlieb pouzivame ramu, na varenie a pecenie maslo...

avatar
aknamorka22
2. dec 2022

@aaao ja odporúčam skúsiť Alsan bio. Kupujem v jednom bio obchode za 2,50 € čo nie je až také hrozné. Chcela som bezlaktozove maslo ale 3,90 € mi už príde dosť.

avatar
nevenka
2. dec 2022

@stanzi to je nieco ine, to povazujem za vynimku, ale Alsan nie je stuzeny, tam sa pouziva zase niekym zaznavany palmovy tuk a ten je prirodzene tuhy, takze sa nemusi umelo stuzovat. Ako vravim, pri alergiach a intoleranciach proste musis vychadzat z tohto.

avatar
nevenka
2. dec 2022

@79viktoria79 mne sa dari, ale trha sa mi alebo roztapa pod rukami, mam 3 male deti, strasne tazko sa mit o s maslom casuje a oni to tiez ruckami zohreju a tecie to. Tak preto tiez pouzivam Heru alebo Palmarin, ale davam to pol na pol s maslom a to sa uz da.

avatar
rachel36a
2. dec 2022

Ja teda do suchych maslo nemozem...nechuti nam to..davam heru...do vsetkeho ostatneho maslo a hlavne do kremov

Strana
z2