Je rozdiel medzi Herou a Palmarínom?
Ahojte… prosim vas, ktory z tychto dvoch sa vam osvedcil viac na pecenie?
Maslo ;)
Ale asi by som zvolila skor heru, ak nemam na vyber.
Palmarin na krehké cesta ako linecke, hera skôr na trene cesta ako srnčí chrbát alebo do kysnutého na vianočku.
Hera do krému... Palmarin do cesta
Ja takto požívam
Rozdiel je hlavne v obsahu tuku.
Palmarin má 75%
Hera má 72%
Ostatné prísady sú dochucovadlá, emulgátory, lecitín, kyseliny v rôznom pomere, ktoré vplývajú na ich chuť, farbu, trvanlivosť.
Osobne používam Palmarín radšej do cesta na pečenie a Heru do krémov, ale veľa ráz som použila tieto tuky aj opačne a všetko bolo OK.
Pre mña nie, obidve riadne smakocinky, najma ked si precitas, z coho je to vyrobene
Pre mňa ani jedno - len maslo.
Ani jedno, už asi 10 rokov len maslo. Skús aj ty, neolutuješ 🙂
Používala som buď maslo alebo herú maslovú no aj tá sa cenovo vyrovná už maslu takže je to jedno
Mne je to jedno lupim.co je v akcii.nasa babka davala odjakziva len nesolenu bravcovu mast
maslo davam iba do kremov,linecke sa nedali robit z masla,tam davam palmarim,heru nepouzivam
@79viktoria79 no ved, ja tiež odjakživa len heru do cesta a keď začali vyrábať maslovu, tak tú... Ale skúsim z masla, ked vo veľkom odporúčajú. Ale do krémov tiež iba poctivé maslo..
@79viktoria79 preco by sa nedalo linecke robit z masla? Minimalne 7 8 rokov peciem linecke z masla
Jezkovi voci - su to stuzene trans tuky, nic zdrave v nich nie je, ani jedno, ani druhe - nevie nase telo spracovat. Treba si pozriet nieco o vyrobe tychto "masiel". Ale: osobne som uz presedlala tiez na Palmarin a Heru do masloveho cesta, pol na pol s pravym maslom, lebo sa s tym lepsie pracuje. Ale stale tvrdim, ze to je maximalne nezdrave. Ale je tam aj kopa cukru vzdy, takze raz za cas, co uz.
Ale neznasam, ked niekto povie, ze robi maslovy krem a dava tam Heru, to je podla mna uz vrchol a urazka masla a chuti. A potom aj tie plnky tak chutia - mdlo a mastne, a preto kazdy chce len plnky s mascarpone. Poviem cukrarke, ze chcem maslovy krem a urobi s Herou, ruky by som dolamala za toto. Ja som nikdy v zivote do kremov nedavala tieto tuky - je to total nechutne v porovnani s maslom.
Moja mama robi len varene zltkove plnky a prave maslo do piskotovych zakuskov a torty a vsetci sa zalizuju az za usami. Pre toto vsetkym chutia tie mascarpone kremy, lebo tam nie je toto "akoze maslo", ale prirodzena chut smotany. Ako v pravom masle.
Na pecenie Heru a Palmarin beriem na milost, hlavne preto, ze sa mi lepsie s tym robi a v neposlednom rade dnes ide aj o cenu masla. Co chapem. Ale davat to do kremov je podla mna tazky hriech.
Zeny, vsetky co ste tak strasne poburene - a co pouzit do pecenia pri alergii na mlieko (ABKM)? 😊 Ja teda nepouzivam ani Heru, ani Palmarin, kupujem Alsan Bio, ale to su tiez v podstate rastlinne tuky hlavne…
@79viktoria79 Prečo sa ti nedali robiť linecké z masla? Ja ich pečiem roky len s maslom. Jasné, že keď dáš cesto do chladničky, tak stuhne na kameň. Ale pokiaľ má izbovú teplotu, robí sa s ním dobre.
@stanzi inak nad tym rozmyslam obcas aj ja. Ze napr. co na chlieb natieraju.. ja osobne nemam rada maslo na chlebe, lebo z chladnicky je tvrde a neznasam hrubu vrstvu masla a nechavat ho vonku tiez nechcem, neznasam, ked maslo smrdi. Takze na chlieb pouzivame ramu, na varenie a pecenie maslo...
@aaao ja odporúčam skúsiť Alsan bio. Kupujem v jednom bio obchode za 2,50 € čo nie je až také hrozné. Chcela som bezlaktozove maslo ale 3,90 € mi už príde dosť.
@79viktoria79 mne sa dari, ale trha sa mi alebo roztapa pod rukami, mam 3 male deti, strasne tazko sa mit o s maslom casuje a oni to tiez ruckami zohreju a tecie to. Tak preto tiez pouzivam Heru alebo Palmarin, ale davam to pol na pol s maslom a to sa uz da.
Ja teda do suchych maslo nemozem...nechuti nam to..davam heru...do vsetkeho ostatneho maslo a hlavne do kremov

za mňa je Palmarín vhodnejší na pečivo ako napr linecké, čiže do cesta a Hera skôr na krémy.