Je správne nechať deti nepiecť s vami?
Zeny, povedzte😀 akoze strasne vela tolerujem svojim detom a teda moja trpezlivost sa 20nasobila ofkedy mam deti….ale…ja pecenie s nimi nedavam😀 proste toto neviem predychat. Uskodim im závažne, ked ich nechcem predstavit tejto robote?😀 mozno ked budu starsi…maju 2 a 3r.
@bonboniera Ver mi, že je....už niektoré neviete, čo od dobroty máte stvárať a vymýšľate kraviny, aby ste z detí urobili polobohov a dali ste ich na piedestál....Veď počkaj, keď tvoje dieťa bude mať 13🙉
Ja som v tom veku dala kúsok cesta. Mala svoj valček, vykrajovátka a hrala sa že pečie. A ja som si v kľude mohla robiť
Nikdy som s dcerou nepiekla a ani nemienim. NEmam na to cas ani nervy. vykrajovala asi minuly rok co to prvykrat, tento rok som ani take nepiekla. Miesala mi plnku do suhajd chvilu aj to TERAZ. Podla mna o nic nepridu, ty prides o potesenie upratovat bordel po malych detoch v kuchyni. ANo kedysi sme piekli chlieb, dostala mini kusok a robila si svoj vlastny... ale nechala som, nech si tuto aktivitu necha k babke :DDD moja mama s nami nepiekla, nevarila = ako tinedzerky sme zacali viac menej samé so sestrou (max mama zavolala, urobte toto kym pridem) a podla receptu sme to dali. Div sa svete, varit vieme, piect vieme.
Ak ich to vacsich bude bavit, tak pomozu, ak nie tiez nemusis sa vesat za to :D
A prečo to vôbec chces s nimi robiť? Lebo je toho plný Instagram a koník? Lebo ostatné matky tak robia? Čosi. Rob ako ty vieš, ako to cítiš, ako chces a ako nechceš. Ak sa uspokoja s malým kúskom cesta a jednou vykrajovackou, tak nech, ak sa neuspokoja, tak nepeč s nimi. Ja napríklad vôbec neuznávam takéto aktivity v zmysle, že veď deti a radosť a zážitok a múka a cesto ešte aj v gatiach. To nie. Radšej to urobím sama a ten čas, ktorý by som neskôr venovala upratovaniu, pôjdem s deťmi von alebo sa hráme inak. Počúvaj svoje srdce a rozum, nie Instagram a koníka.
@mandarinka555 ty asi nemas deti, ze?
Ani ja som s malými deťmi nepiekla a ani nevarila a nemali ani "učiacu vežu". Dieťa bolo v ohrádke a hralo sa s hrncami a varechami. Keď boli o dosť starší, tak pri mne natierali medovníčky a vykrajovali keksy.
@mandarinka555 ty si OK...??? Taky koment len kvoli uciacej vezi? Ved to je super vychytavka. A napisat, ze dava decka na piedestal, ked ju vobec nepoznas.
@slaviivals môže mať deti, ja som sa o učiacej veži dozvedela nedávno z MK a to mám deti všetkých vekových kategórii od dospeláka po bábätko.
Ja som s prvým synom piekla kým sa nenarodil druhý. Teraz som rada že ich dám späť a upečiem si sama. Nevadí mi že by sa tu motali ale upratovať 20nasobny neporiadok po nich. Nie veru.
@mandarinka555 od dobroty neviete co asi vy, babička 🙃 slušná komunikácia sa tiež dá naučiť a vygooglit, skuste to 😉
@ina2405 lepsie by bolo, aby takato zena deti nemala. Lebo dieta ma byt na prvom mieste
@mandarinka555 fiha, uciaca veza spravi z dietata poloboha?😀😀 idem objednat este jednu, nech ju maju obaja😀
@tenty ano, asi to bolo take, ze kokos, vsetci pridavaju na socialne siete ako s detmi pecu a vykrajuju a ja sa vzdy zamyslam, preco? Ako? 😀 musim? Dakujem
Ja by som objednala rovno tri, nech sú z nich hotoví bohovia 🤣
Btw. Učiaca veža jedna z najdlhšie využitých veci u nás, od 1 roka, az do aktuálne vyše 4.. skvelá pomôcka.
@zuzkagg aj pre tatinka nech sa polepsi😀 u nas sa vyuziva tiez denne, akoze dobre, mozem pouzit aj stolicky a nekupovat taku drahu vec…ale moji tam stali odkedy vedeli stat a este nechodili😁 tak ich to aj istilo. A pouzivame ju pri vsetkom, aj ked im ruky umyvam v kupelni, oni ju vsade pritiahnu. Ale ze toto niekoho poburi…😅
@1ryba asi ano, mas pravdu. Toto si aj ja hovorim, ze vsak sme zili bez toho a myslim, ze je kopa sikovnych dospelych 🙂
Znama mi ukazala fotku z wa, jej vnuk 2,5 u babky, svatky urevany jak by ho z koze drali. - - a co mu tak mohlo byt?
-urcite mu nedovolila chodit autickom po pomucenej doske, takze nic zaujimave prenho.
Tiez si myslim.
Baby tak figu vedia, co chlapciatko potrebuje😂
No úprimne, mňa pri tom irituje aj manžel, on sa vie v kuse tak postaviť, že mi lezie pod nohy, nie že malé deti 😃 Najväčšia pomoc je, že sa pohrá zatiaľ so synom, zoberie ho von prevetrať, či navarí alebo napecie on sám. Syn má 5 rokov a zatiaľ sa nejak extra neprejavil v tomto, postupne ho zapájame, že podaj mi prosím zemiak, a také veci, aby zase k tomu nejaký vzťah nadobudol už v tomto veku, ale kým bol menší, tak som to neriešila vôbec.
@ahhola môj raz dal červené plastove autíčko na pizzu, ktorá už bola prichystana do rúry, a ja som si to v Tom zmätku nevšimla, mohol mať asi dva a pol roka, tak vtedy som zatrhla spoločne pečenie na par rokov 😃
@oblecenie99
Taka maskacova pizza😂(zamaskovane auticko)
@mandarinka555 starobou do marnice a slovnikom do krcmy.
Uciaca veza je dnes taky lepsi standard. Radsej bezpecna uciaca veza ako stolicka alebo samlik.
keby ste videli mna.. ja som si na kuchynu dala tie bezpecnostne baby dvere = viete co myslim, a neexistoval ani pohyb po kuchyni a hrabanie sa v suflikoch a nie to este samliky a stolicky. Moja matka frflala, ale tak nech sa nehneva. Uz nie su smaltovane pokrievky detickam na hranie a kuchynku na hrajkanie mala dcera svoju. Radsej rychlo a bezpecne navarim, ako travit hodiny upratovanim a nebodaj ratovanim dietata. Hrali sme sa vonku. V kuchyni dcere nic neuslo :DDD
a pridavaju to na siete, lebo je to cool.. ja mam kamosku co to aj naschval robi, zamukuju sa vsetci atd, fotky porobi a kolace nakupi :DDD proste len pre efekt. Sestra zase napr. robi, ale neter je brutus sikovna v tom, a naozaj pecu len pr ezabavu, linecke/medovniky ale nik to realne neje...kazdy nech si urobi ako chce.
Ak v piatich rokoch nebudú vedieť upiecť minulmálne bábovku tak si na hovno matka a tvoje deti budú mať traumu. To si zapamätaj...
urcite im nesposobis ziadnu traumu, ale rozmyslaj, preco ti to tak vadi... moj 2r napr rad so mnou vari a aj pecie. Dokopy nic neurobi (hlavne neporiadok🤨), zavadzia, ale ma z toho hroznu radost, tak mu to vacsinou povolim. A on rozhodne nie je z tych deti, ktore ticho stoja a cakaju...
@gladys_07 Aj ty budeš stará, neboj...
Ked mali taký vek, bavilo ma to s nimi piecť. Lebo ich to bavilo 5 minut 😂 a potom som si urobila všetko podľa seba. Ale radost mali, že napiekli. Teraz už sú velki, absolútne ich to nezaujíma, nebavi a ja som vlastne rada 😀 keď tie koláče jedia, nevyzerajú, že majú nejaku traumu, že ich nepiekli 😀

@mandarinka555 je ti lepšie po tom debilnom komentári?