icon

Je trstinový cukor v obchodných reťazcoch pravý?

mirkabav
21. feb 2019

Ahojte žienky (poprípade muži), chcela by som sa spýtať tých, ktorí sa zaujímajú o zdravé vecičky a stravovanie či by mi vedeli poradiť ktorý trstinový cukor v obchodných reťazcoch je ten "pravý"- to znamená že je skutočne trstinový a nerafinovaný, a nie len biely cukor zafarbený na hnedo. Dnes som v obchode kúpila nerafinovaný trstinový cukor značky Sweet Family, a až keď som prišla domov som si uvedomila že vlastne ani neviem či som kúpila dobre. Ďakujem za všetky rady, a kľudne vložte svoje typy na zdravé sladidlá 🙂

Strana
z2
dominidi
25. feb 2019

Zalezi samozrejme aj na polozke ktora sa testuje nie? Lebo tvrdit ze vsetky sladidla su zle a z tych vsetkych je biely cukor najmensie zlo, lebo rafinovanim sa znicilo totalne vsetko vratane pesticidov, tak to je trochu scestne tvrdenie. Urcite je pravy med z ulov ktore su v lese milion krat zdravsi ako nejaka biela sracka ktora neobsahuje absolutne nic zdraviu prospesne.

osky
25. feb 2019

Ak je tam v zlozeni napisane ze je to trstinovy nerafinovany ,tak taky aj je.
Ak by tam stalo len trstinovy,potom je uz otazne ci je rafinovany....

Padlo tu niekolko zvlastnosti-biely je zdravsi-nezdravsi ako trstinovy.
Poopravme:
Tak bud chcem biely-ten je vzdy rafinovany.moze byt repny, ale i trstinovy moze byt biely.dokonca i v bio kvalite.to znamena ze bielenim sa odstrania v podstate vsetky necistoty ale s nimi i mineralne latky.

Alebo teda chcem nerafinovany tmavy cukor-rovnako moze byt repny i trstinovy.cize nepletme hrusky s jablkami...
Potom na zaklade toho,ake mnozstvo melasy alebo repneho sirupu üri procese vyroby ostava v cukre-cim viac,tym je cukor tmavsi a zdravsi.
Ci repny alebo trsrinovy,oba su rovnako kaloricke,vo velkych mnozstvach nebezpecne.....
Najkvalitnejsie su trstinove cukre demerara,mascovado rapadura.

Trstinovy cukor/nespominamsi,kde som to citala/ je vraj trochu zdravsi ale urcite nie zdravy...
Ved ani medu clovek nezje kilo denne,hoci je zdravy...

luliu
25. feb 2019

Dievčatá keďže stále tu rozprávate o zdravší nezdravsi a o minerálnych látkach. Je mi to trochu smiešne. Ako logicky, koľko cukru by ste museli zjesť, aby tie minerálne látky mali nejaký význam. 2kg denne? Logika nepustí, stačí si pozrieť obsah min latok

didi35
26. feb 2019

@lula313 Mna zaujíma tvoj názor, ja to naštudované mám. Či sa nechceš podeliť? 😏

didi35
26. feb 2019

Jedzte polysacharidy zo stravy (obiloviny, strukoviny) a debatu môžeme uzavrieť. Všetko s mierou. Myslieť si že sa budem napchávať nejakým super bio trstinovým cukrom je omyl. Ak si niekto potrebuje osladiť kávu, nech si vyberie cukor aký chce. Kazdy koncentrovaný cukor škodí vo väčšom množstve. Rozpohybuje hladinu cukru v krvi a to nie je zrovna zdravé. Pomaly uvoľňujúce sa cukry (polysacharidy) to nespôsobia, lebo sú naviazané na vlákninu....

didi35
26. feb 2019

@sintra Tak čo teda vieš o fyziológii zistiť v labaku?

Strana
z2