Je varenie z mrazenej zeleniny nezdravé?
Ahojte, mala som navstevu a akurat som synovi 2r varila na obed polievku z mrazenej zeleniny. Kupila som taku tu na jemno krajanu zeleninovu zmes. So synom je varit o drzku, tak som len na cibulke opiekla trocha kuracich prs, pridala tuto mrazenu zmes, ku koncu trosku rezancov do polievky. Ochutila som iba solou a petrzlenovou vnatou. Syn to ma rad. Avsak navsteva ma zvozila, ze ci sa nehanbim takto varit z polotovarov, ze mam pouzivat cerstve suroviny. Prosim Vas povazujete aj vy taketo varenie z mrazenej zelenovej zmesy za nezdrave? Rovnako ako aj pouzivanie kukurice, sampinov z konzervy. Dakujem.
@zmrzlinka8 presne preto sa pytam 😀 😀
Mrazenú zeleninu nepovažujem za nezdravú , ale mne okrem mrazeného hrášku a zelených fazuľových luskov nič nechutí ,čiže jedine toto použijem mrazené . A takúto návštevu by som okamžite odprevadila za dvere
V lete namraz hrasok mrkvu cuketu a pouzivam cely rok
mrazena zelenina je lepsia, ako xdni tyzdnov odstata v supermarketoch... cize kludne var z nej.
cerstvu domacu = ano zo zahrady odlozim, ale ak by som enmala zahradu, kaslem na to. 1) mrazena je financne v pohode 2) zaberie to kopec miesta v mrazaku 3) kupit cerstvu zeleninu a potom spracovavat do mrazaku je podla mna totalne neekonomicke.
Tu máš k tomu pekný článok. A návšteva nech sa stará o seba. https://www.fitclan.sk/novinka/radsej-cerstve-a...
A ja by som navsteve povedala, že ak si chce niekoho zdrba*** môže ist domov, taktiež viem do polievky dat mrazenu zeleninu, aj mrazené ovocie, aj mrazenu pizzu viem spravit, aj hranolky mrazené... vies niekedy ludia potrebuju len rýpať a sami sa nepozeraju do svojho hniezda
Ty vole....by som ich poslala kade lahsie. Aky je rodiel medzi mrazenou a cerstvou zeleninou? Nie je to polotovar je to len umyta, nakrajana a zmrazena cerstva zelenina...navsteva evidentne nema sajn co je to polotovar.
A ano pravdaze bezne varim aj zo zmrazenej zeleniny ci uz hraskovu alebo zeleninovu polievku
Mrazená zelenina je čerstvá zelenina prudko hlboko zmrazena. Tiež z nej varim (kupujem v Rakusku Bio zmes). Teraz v zime je to asi jedno, v lete, je dostupná lokálna zelenina, asi by som uprednostnila tu. Čo sa týka konzerv, tam už je nálev, to mi nepride v takej kvalite, čiže sampiony by som dávala cerstve.
čakala som ze si robila vifonku (ironia)...zial tetku posli do prdele....aj ked sa to mozno nezda, ta mrazena zelenina ma viac vitaminov ako cerstva zo supermarketu....schvalne by som chcela vidiet kde tetka zhana hrášok celorocne 🤔
Používam mrazenú zeleninu často, hlavne kukuricu, hrášok alebo zelené fazuľky. Jasné že keď mám čerstvé tak dám čerstné ale veľakrát som robila polievku iba z mrazenej a bola výborná. A hlavne si nenechám kecať do varenia.
Ja kupujem stále mrazené fazuľkové struky a brokolicu. Som rada, že sú také možnosti. Nič si z rečí nerob.
Polotovar by bol, keby si mu vyvarila pirohy kupene v obchode alebo vyprazila rybie prsty ci predpripraveny rezen. Nie mrazena zelenina. Neries ich..
Keď má ta dotyčná osoba o vás taký strach a má domáce nech ti namrazi
Dakujem velmi pekne vsetkym za reakcie. ❤ Prisaham ja som bola v soku, ani som jej nevedela co mam na to povedat. Tato dama je sice z rodiny, ale nestretavame sa casto, teraz prisla, lebo som si nieco u nej objednala. Uz si neobjednam 😂. Asi som jej mala normalne povedat, ze varim aj z cerstvej, napr. Tekvica, bataty, a normalne pouzivam aj susenu, ako fazula, sosovica, hrach. Ale prisaham ma normalne vyplo, ked na mna spustila a nevedela som argumentovat. Nebola som na to pripravena a veru som sa zamyslala, co robim zle.
ja bežne varím aj z polotovarov keď nestíham inak... a mrazenú zeleninu zo záhrady by už považovala za čerstvú??? aj v škôlkach a školských jedálňach mu budú variť z polotovarov, vôbec nič si z nej múdrej nerob, rob ako si zvyknutá
takýmto osobám netreba nič vysvetľovať, treba na ne ísť ironicky. Mala si povedať, že o pol roka synovi zavádzaš vifonky a klobásy. Neviem načo samu seba spochybňuješ.
Mala si ju poprosiť, nech ti ako Maruška donesie čerstvé z poľa.
.... Bolo by mi k*k*tne prísť na návštevu a čumiet do hrncov,nie ešte suroviny komentovať...🙈
Mne niekedy mozog mrzne nad čím všetkým sa dokážu ľudia znížiť a na čo si otvoriť hubu. A ešte viac mi zastavuje z toho, že im to ostatní tolerujú bez pípnutia, dokonca vo vlastnom dome.
Odkedy mám deti tak moja tolerancia na takéto správanie klesla na holú guľatú nulu. A je mi jedno, kto sa pýta a kto sa stará... Aj vlastnú mamu som veru už párkrát presmerovala a čuduj sa svete, zobrala to úplne normálne, dokonca uznala, že prestrelila.
Sa ich opýtaj z čoho varia oni, prečo a ako často... 🤦🏻♀️ Alebo lepšie - popros danú návštevu, nech pre tvoju rodinu navaria oni.
@michaela789 moja mama je presvedčená, že svoju dieťaťu nedávam jesť, lebo je od narodenia chudučký ako palička... čo ti poviem, varím pravidelne, dohliadam, aby sa ráno najedol, platím mu obedy, večer má teplú večeru, ale to proste nevysvetlíš, ona má svoju pravdu a to je moja vlastná mama, keď bol bábätko a dojčila som ho 2 roky to len bolo kecov (od nej a dokonca aj od pediatričky), ja som sa nikdy nikomu nestarala do toho čo doma varí a kam dáva svoje peniaze
@lucka_ke tak to ma mrzí. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🙄 Jedným uchom - druhým uchom... Tam iná cesta nevedie.
jeden šuflík v mrazničke mám vyhradený len na zeleninu
Ja sa ti divím že si dotyčnej návšteve nenaložila čo sa do nej zmestí a necháš si takto skákať... Nikohondo toho nič z čoho varíš...
@michaela789 presne... Sa divím ako si nechávajú ľudia od cudzích starať sa do života...
Keby varíš z konzervy nepoviem že sa pohoršuje, ale mrazená zelenina je zdrava
Akože ja nemám nič proti mrazenej zelenine, len mne nechuti, cítim nejakú pachuť v nej 🤭

mrazena zelenina je uplne ok a nie je to polotovar. polotovar by mohla byt napr. taka, kde uz je pridane napr. bylinkove maslo alebo nejake dalsie prisady.
navstevu by som poslala do prec.