Je vegánska strava zdravá?
Ahojte , moj muž nejakým omylom kupil vegansku šunku , a tak mi zachutila, že si ju asi budem kupovať 😆 ako som ju jedla tak ma napadlo sú tieto veganske náhrady vôbec zdravé ? ( veganske burgre, parky , šunky atd .. ) na mna to pôsobilo umelo tá šunka , s čím ja problem nemám jem všetko a neriešim .. a keďže vegani širia osvetu ake je veganstvo prospešné a zdravé naozaj je to aj zdravé keďže je to kvazi polotovar ?
Myslim,ze veganska strava je zdrava. Par mesiacov som nejedla maso,prestalo mi chutit a citila som sa vyborne. V prirode je vela potravy,ktora je vyzivna,obsahuje vitaminy a mineraly. Ja som leniva na vegansku stravu,nemam take presvedcenie
Všetkého veľa škodí. Keby ste sa mali stravovať len na priemyselne vyrobených tovaroch ako je sójová šunka, sójová nátierka alebo iné. Nemusí vám to spraviť dobre. Je lepšie, keď si tú sójovú nátierku spravíte sama doma. Lebo v priemyselne vyrobených pridávajú buď veľa soli, alebo aby sa to predávalo, dodajú cukor. A do podomácky vyrobenej nátierky si to nedáte. Je to fajn, keď ako nejedák mäsa má chuť a dá si k "maslovému" rožku trocha tej sójovej salámy.
Aj múka, keď je priemyselne spracovaná je krásne biela, ale ani tá nie je dobrá. Keď si ju doma pomeliete, tak máte tam všetko - celé zrno. V podstate by sa to dalo prirovnať k tej celozrnnej, ale aj tá sa mi zdá byť príliš sypká. Chlieb z kupovanej celozrnnej a tej mojej pomletej je obrovský rozdiel.
Siahnite radšej do záhrady a sama si vyrobte jedlo. Táto komerčná vegánska strava je len pre začiatočníkov, ktorí nevedia, ako spraviť jedlo zdravým a chutným...
A úprimne, keby ste jedli stále len priemyselne spracované mäsové potraviny, tak telo sa vám ozve, že už stačí... Tak isto je to aj s vegánskymi priemyselne spracovanými potravinami. Mne zostalo zle pri tempehu (keď som jedla druhé balenie - rozdiel medzi prvým a druhým balením bol asi 3-4 dni).
to ze je clovek vegan neznamena ze mu nechuti maso ale ze sa ho vzdal z nejakeho presvedcenia, ci uz zdravotneho alebo moralneho. skus neochutit maso ci ti bude chutit, vegani hladaju chut korenia a nie masa..
s manzelkou sme veganmi pol roka, ja predtym vegetarian , vegan 10 manzelka sa upravila anemia ktoru ma 20 rokov, odpuchli jej kolena a ja som sa vyliecil z diabetu. a prestali ma boliet lakte a kolena, veganska strava moze byt zdrava aj nezdrava, tak ako akykolvek stravovaci styl,v ziadnej strave netreba jest polotovary,a v podstate nic co predavaju a je zabalene v sustavych farebnych obaloch nieje vhodna strava pre koholvek, varit sa ma kazdy den, ak hladate odpoved na danu temu tak si precitajte knihu cinska studia, alebo v googli napiste strava v modrych zonach. nie kazdemu ale zalezi na zdravi seba a svojej rodiny, prajem vela stastia. veganstvo nieje pre kazdeho.
@zmrzlinka8 to čo si zo seba vypotila? Sliepka na znášanie vajec nepotrebuje kohúta. Zvládne to sama. Vo veľkých chovoch hydiny a chovoch hydiny sa nosnice chovajú oddelene od kohútov. to čo tu splietaš? Samica produkuje vajíčka každý deň bez ohľadu na prítomnosť samca. Rozdiel je v tom, že pri jeho neprítomnosti zostáva vajíčko neoplodnené. Pri prechode vajcovodom tiež zarastie bielkovinami, škrupinovou membránou a nakoniec škrupinou. Na prvý pohľad vyjde obyčajné plnohodnotné vajíčko. Tomuto vajíčku chýba iba jedna vec - embryo.
Ak má majiteľ5 sliepok ciel, a to získať čerstvé vajcia, potom nie je potrebný kohút.
@zuzliq reagujem na toto, človek je lovec. daj svojim detom noz kralika a sliepku,
a aj mrkvu, pomarance jablka , uvidis po com siahnu ked budu mat hlad, Svedčia o tom zuby i postavenie očí na hlave. fakt mas zuby ako tyger alebo lev? Tak isto náš tráviaci trakt. pouzi googla a dozvies sa nieco ine.. Človek dokáže bez problémov jesť surové mäsom dufam ze teda pravidelne jedavate surove maso aj malym detom ho davas..
@laskyy máš pravdu, vajce môže byť oplodnené aj neoplodnené, ale porovnávať to s menštruáciou? trochu pritiahnuté za vlasy nie?

Nie, nemalo by byť vnutri. Maximálne sladké pečivo sa niekedy potiera vajíčkom.