Jedlá na stavbu
Ahojte
Viete mi poradiť nejaké jedlo, ktoré viem navariť doma, odniesť na stavbu, kde ho neviem ohriať (20 min cesta, v termoobedaroch) a dať chlapom, aby sa z toho reálne najedli?
Dochádzajú mi nápady už 😂
Segedinsky gulas s knedlou.
Na toto obdobie ja nerada spominam. Z celej stavby som bola na nervy len z toho,co budem varit. Co si spominam tak som varievala fašírky,rezne,pecene maso na rozne sposoby,klobasy,zivansku,segedin,pecene kura. Ked uz som nevedela,co vymysliet,tak som si pozerala denne menu roznych restauracii a odtial cerpala napady.
fazulova polievka s udenym
- jedla s knedlou - segedin, madarsky gulas, hovadzi gulas, plnena paprika...
- jedla s chlebom - kolozvarska kapusta, plnena kapusta, kotlikovy gulas, borsc, husta fazulova s udenym...
- co sa da na studeno - rezne, fasirka, masova rolada...
- privarky so spekackou, klobasou, vajickom, parkom...
Ked das horuce do termoobedarov tak taku cestu to vydrzi ;)
@nafka0483 Kolozvarska kapusta s chlebom? Plnena paprrika s knedlou?
To sa este robi? Nemyslim v zlom naozaj ma to zaujima. Ked som bola dieta pamatam si ze mama takto varila ked si nasi stavali dom. My sme teraz mali uz vo svojom partiu na prerabku domu a ani ma to nenapadlo.
Ja som mala tlakove hrnce- tie dlho drzia teplotu- navarila, prelozila/ zatlakovala, odniesla- vzdy jedli teple.
@bg92 áno, robí, keďže mi to nerobí firma, ale rodina a kamoši. A zväčša prídu na celý deň, tak ich nenechám hladných alebo nech si hľadajú/donesú/objednávajú jedlo.
Ďakujem baby za tipy, väčšinu máme za sebou, niektoré ešte skúsim.
Davam do nerezocych hrncov a tie obalim do osušky,nosime na stavbu cca 15 minut autom a vydrzi teple.Este nenapisali francuzske zwmiaky,zemiakove placky,hrstkova polievka,kapustnica s klobasou,kulajda,tekvicovy privarok s volskym okom,sosovicovy privarok a spekačky...
Guláše s knedľou, paprikáš s nočkami, hocijaké mäso na šťave s tarhoňou, ryžou, zemiakmi. Zemiakový šalát s rezňami.
pečené jaterničky s chlebom, rezne, guláš.....ale vieš dať aj chlebíčky....
@spongebob1 Ano, u nas doma aj napr v skole alebo zavodnej jedalni robili vzdy takuto kombinaciu.
Ty jes tieto jedla s akou prilohou?
Ja som aj pizzu zvykla objednat priamo na stavbu.
Francuzske krehke rezne z 2ks reznov kuracich narobis dalsich 15ks reznov ak nie viac
Vypecky s cervenou kapustpu a knedlami alebo loksami
Ale akoze vazne varis chlapom na stavbe? To este dnes niekto robi?
Ja som objednala z restauracie, dovazali denne, chlapi si este aj vybrat menu mohli, tym, ze som objednavala viav a v danej oblasti este roznasali dalsie obedy tak som dostala este aj zlavu
A myslis chlapov z firmy alebo znamych?
Fasirka, udene+salat, pizza, klobasa varena, chlieb
@taktotedanie
@zuzinabila
Aj citate co pise? Ze robi im rodina, kamosi...
@nafka0483 nie necitam celu diskusiu len otazku.mohlo to tam byt,to je dost dolezita info...fieme by som urcite obedy nenosila🤷♀️
@nafka0483 ano aj nam pomahali rodina, susedia aj firma a akoze co? To znamena, ze sa musi zo mna stat zavodna kucharka a musim vyvarat ludom jedlo? Ani za svet……
Je to az taky rozdiel medzi tym? A nie necitam komentare
@taktotedanie nám robil svokor a známi, známi vzali len symbolické peniaze, prišlo mi normálne im navariť domácu stravu a aj upiecť koláč ku káve každý deň. Keby som dala svokrovi donášku, tak by sa urazil.
@ina2405 pozri kazdy podla svojho gusta
Evidentne si niektori ludia zakladaju na takychto nezmyselnych veciach ako toto..ale kazdy mame rebricek hodnot nastaveny inak
Myslim, ze jedlo ako jedlo, mam pracu svoju rodinu a veci, ktore musim riesit ked ty mas cas prestat pri sporaku 3 hodiny nech je libo
@taktotedanie ja som bola na rodičovskej, mne to vyhovovalo aj finančne. Zas neťahajme do toho "hodnoty"... "It's not that deep".
A určite to neboli tri hodiny pri sporáku.
Neviem, či už tu bolo rizoto s mäsom, so zeleninou, zapekané na rôzne spôsoby mäso, zemiaky, zelenina, živánska, občas sa aj ich môžeš spýtať, aby dali tipy, hádam ti poradia dobre😊
@ina2405 aj ja som bola doma a nepracovala a ni nemala dieta a nevarila som, kazdy podla seba
Pozri, sama si to prezentovala ako tu najdolezitejsiu vec, ze mali domace jedlo
@ina2405
@taktotedanie jasné, pre svokra som chcela domáce jedlo. Ani keby mi to finančne vyhovovalo, neobjednávala by som mu donášku. Čo ťa uráža na tom, variť? Pozerám ten komentár o závodnej kuchárke, až je smiešne ako ťa irituje, že druhí s tým nemajú problém. Však máš peniaze a nemáš chuť, tak nevar. O tom táto téma nebola. Bola vyslovene o tom, čo variť.
@taktotedanie jasné, aj to je možnosť, teda objednať im jedlo, nie zlá, ale asi ak navari, tak to vyjde lacnejšie😊
@lukbe jasne jasne
Ja do toho pocitam aj cas co stravim nakupovanim a varenim a ten cas ja osobne som v tom case vedela vyuzit lepsie ako varenim a tuto sluzbu uz uvareneho jedla vyuzila a vyuzila by som ju aj teraz aj do buducna ( a ano som doma, nepracujem a aj tak by som tuto sluzbu vyuzila) je to o kazdeho rozhodnuti a vobec neriesim financnu stranku v podstate nam to vyslo rovnako aj so zlavou

Rezne a zemiakový šalát napr.