Kedy pripraviť tortu a zákusky na oslavu, ktorá bude v sobotu?
Dobry den,chcem sa spytat ..mame v sobotu oslavu. Je skoro urobit dnes tortu a zakusky? Chcem robit punčovy rez,kiwi rezy a pudingovy zakusok a keby sa mi da este roladu z mascarpone a slahackou. Len neviem ci to nie je skoro a nebude to velmi stare na sobotu
A ak ma niekto radu na dobry krem+obmaz tprty zo slahacky a mascarpone budem rada
Tak poprosim o vas nazor
Kukam, ze puncovy - ten som nerobila, ale ten nema plnku, tak kludne spravit dnes. S mascarpone a slahackou radsej co najneskor.
Je to akurát, ak spravíš dnes, najneskôr zajtra doobeda.
Torta a zákusky by mali odstáť, aby sa chute spojili
Dnes korpusy na tortu, nechaj zachladit. Kľudne priprav krém do vnútra, nech sa dobre stuhne.
Zajtra urob len holu tortu, to znamená ze náplň korpusy krémom a niečím kyslim, ja používam vždy rozvar z ovocia. Zabal do fólie a nechaj v chladničke opäť cez noc. Urob si aj ganache na obmaz. Tu ráno v sobotu vyslahaj, a urob obter, stuhne do hodiny/dvoch, čiže keď to urobíš ráno, na obed môžeš tortu zdobiť.
A teda mascarpone a šľahačka je super, ale nie na obmaz. Jednoduchšia je ganache a aj krajšia, je trota potom hladká.
@anonym_autor korpusy by som si kludne napiekla aj dnes a potom v piatok poobede by som naplnila a dala vsetko dokopy…
Ja obtieram tym istym kremom, kt plnim (mascarpone, slahacka, tvaroh, biela cokolada), nechce sa mi robit nieco extra 🙈😂
Najlepsie spravis, ak si dnes upecies korpusy, zajtra naplnis, tortu obtries a v sobotu rano uz ked tak len pokrajas zakusky a dozdobis tortu. Korpus sa z dnes do zajtra stihne "vydychat" a cez dalsiu noc sa pekne spoji s kremom a v sobotu bude mnamka 🙂 Akoze ano, da sa to samozrejme aj za jeden den zbuchat, ale preco sa stresovat
@anonym_autor dnes si upeč všetky korpusy. Punčový urob, dozajtra zaťaž v chladničke, zajtra ráno daj naň polevu. Kiwi rezy, roládu a pudingovy zakusok tiež naplň zajtra. V sobotu už iba nakrájaj rezy.
A ešte aj tortu - to robím tiež vždy tak že v štvrtok upečiem korpus, v piatok plním, po stuhnutí obtieram a v sobotu rano dokončujem vyzdobu.
Korpusy upec, zajtra napln, sobotu budete jest, vsetko ok

Neviem, ako stihas tolko kolacov urobit v piatok, aj tortu...Ja si na tortu peciem korpusy v stredu, max. stvrtok, vo stvrtok plnim, v piatok dozdobim. Obmaz robim zo swiss kremu, mascarpone do torty nepouzivam, ani dovnutra, ani na von. To neporadim.
Zakusky by som tiez korpusy upiekla urcite dnes, zajtra plnky. Len ci to stihnes popri inom chystani...🤔