Koľko kg torty potrebujeme pre 13 osôb?
Aku veľkú tortu, resp koľko kg stačí pre 13 ľudí? Čiže 8 dospelých a 5 deti... 2 kg je málo?
@blondinka95 baliť domov netreba, čisto len na zjedenie na oslave. Deti možno tiež nebudú, ale tak aby to vyšlo pre 13 ľudí dajme tomu...nieze bude niekomu chybat...nemám vôbec predstavu a tie ceny čo pozerám sú dosť, tak preto nechcem platiť za zbytočne veľkú keď sa to nebude rozdávať domov
Rozumiem.. podľa mňa by to stačilo.. cukrárka ma cenu od kg? Lebo to sa nedá ze ti presne upečie 2kg, tak sa toho nedrž na presno.. bude sa ta pýtať na počet porcií a podla toho zvoli priemer.. spolu to doladite
@blondinka95 aha, že stačí nahlásiť porcie? No to by bolo super teda... Dakujem
Mne sa to zdá málo, reálne si neviem predstaviť veľkosť torty, ktorá by mala len 2 kg
Určite áno
@patka06 ja vôbec nekupujem torty. Iba mrazené z Kauflandu🤣 a tam tuším majú tiež len cez kilo .. ale mrazená môže byť ťažšia...to len keď porovnáme rozmer že aká Adi veľká by mohla byť....
Kupovanú mrazenú sme nikdy nemali, ale bežne s cukrárne alebo pečená doma mala 3,5 kg a bolo tak akurát
@petulda333 táto mi príde dosť vysoká...keby bola nižšia a širšia... Tak myslím že 2,5 kg bude stačiť, deti väčšinou aj tak nechcú .....ako nechcem to tak blbo vyrstavat aké budeme kupovať aj dosť dráhy dar,tak na tej torte chcem trochu ušetriť ak sa dá...ale zas by to nevyzeralo odveci
@patka06 dakujem
Nebola vysoka,mala mozno 10-12cm.
@petulda333 aha, vyzerá vyssie
Riadila by som sa priemerom torty, 22 cm tortu vieš pokrajať na 17 až 22 porcií
Skus upiect sama. ak nie,povedz cukrarke,ze torta pre 13ludi a uz bude vediet priblizne aku velku
@silvi70 fakt? Kolegyňa mi poslala fotku, vravela že mala 20-25 CM...ale z obrázku ťažko povedať...ďakujem...
@silvi70 ?? To zartujes? Ako vies pokrajat ale to su centimetrove kusky,to by som sa hanbila niekomu dat
@petulda333 sama v žiadnom prípade...viem upiecť iba bublaninu 🤣🤣🤣poviem počet ľudí. Dakujrm
Najdi niekoho kto pecie doma,lepsia cena a urcite aj chutna bude. Odkial si?
Tak zalezi, ci budu aj ine kolace. Nie kazdy ma rad torty.
@0silvia0 áno, bude obed, pohostenie, koláče, korbáče, chcebicky...všetko..a teda plus torta. Väčšinou už každý vraví že už chce len kúsok a deti dupľom...ale zas aby to nebolo také nic🤣
3 kilova torta je akurát, mám to vyrátané je to presne pre tých 14 ľudí, menšiu určite nedaj
@petulda333 vieš čo ja už mám pár vyhliadnutych, ale nikde nepíšu ceny...alebo teda 23 za kg obyčajná...27 s marcipánom...obyčajná neviem čo ma na sebe či čokoládu alebo ovocie...pôjdem sa opýtať...to až na máj...
Chapem,ja by som pocitala minimalne 2,5kg. Obycajna bude zrejme potreta kremom a ovocie,keksy co chces. Marcipan je drahsi
@petulda333 tiež tak rozmýšľam...poviem počet a či 2,5 kg bude stačiť...
@petulda333 , to mam z cenníka od cukrarky. Je tam tolerancia, autorka potrebuje 13 porcií. Ja som kúpila tortu na kg len raz a to bolo prvý a posledný krát.
Autorka vezmi 2 balíky cukru a polož k sebe, a si predstav z toho nakrájať 13 porcií... To tak len pre predstavu...
Na osobu rataj 200g, cize cca 2,6kg... 3kg torta bude akurát ak si dáte po jednom kusku
2kg cca je standard 24cm priemer, nie velmi vysoka torta. To staci akurat. Ja som dnes robila tortu planovanu pre 8- 9 osob, ale nemala tvar kruhu. Mala pod 2 kg .
Myslím si, že 2 kg by malo stačiť. Veď to tak na ochutnanie troška. Aj tak budú hostia už najedený. Ja som dnes robila okrúhly koláčik v zložení dlhé piškóty, puding, čokoláda a tvaroh, na to čučoriedkovy rozvar a šľahačka. Vyšlo by16 ks, ale spravila som väčšie porcie 12 ks, priemer 28.

Podľa mňa stačí ale veľa vám neostane🙂