Koľko stojí detská torta?

zlatka1986
6. feb 2017

Dobrý deň,viete mi poradiť ako sa cenovu pohybujú torty 24cm máša alebo lienka?Kľudne len jedlý obrázok na torte,náplň punčová?Vopred ďakujem

dominika6
6. feb 2017

@zlatka1986 torta sa ráta od kila,nie cm..
bežne idú ceny cca 10-15,- /1kg..tak si rátaj akú chceš chceš velkú

katulienkax
6. feb 2017

Za takú rátam tak 30, my sme mali troska viac panáčikov a gaštanová plnku plus každé písmenko si rátala zvlášť, krabicu a podnos dokopy za 50 ☹ nabudúce si upečieme sama radsej.

emily_666
6. feb 2017

to sa nepýtaš správne. Každá upečená torta stojí nemálo času a námahy. Tiež žiadna nechodíte do práce zadarmo. Torty na objednávky nepečiem, lebo sa to absolútne neoplatí. Každá by chcela tortu spoly zadarmo.

katka1981
6. feb 2017

@katulienkax, pokial pozeras na peniaze, torta sa neoplati, lebo sa rychlo zje. Treba si vzdy povedat, bud chces krasnu a bez roboty, alebo obycajnu za menej. Ale narobis sa s nou ty a dobre vynervujes. To je aspon u nas tak. Alebo urobis jednoduchu obycajnu tortu. Zial kazda parada nieco stoji. Suroviny su drahe, energie tiez a aj ta robota sa musi zaplatit.

ckatka
21. sep 2019

Baby ja som včera robila manželovi k narodeninám tortu. A len tak pre srandu som si začala rátať, ze ci sa mi to oplatilo ci som nemala radšej kúpiť.
Bola to klasicky vanilkový piskotovy korpus z 4 vajec (2x som piekla korpus nech je vyššia, čiže 4 pláty som mala) a mascarpone plnka (šľahačka, mascarpone, tvaroh, cukor, citrón).
Každý plat som natrela domácim džemom a na každý dala iné ovocie. Banány, čučoriedky, višne, kivi. Plnku som dávala fakt štedro...bolo jej okolo 2 kíl.
Paprala som sa s tým, keď rátam aj nákup, pol dňa aj kúsok. Plus ešte umyť riady a kuchyňu...
Sama plnka s ovocím aj na ozdobu stala do 20€. Plus vajcia, múka...energie...
Čiže finančne sa mi to asi neoplatilo. Na druhej strane tym, ze som ju robila sama, použila som suroviny ako spaldova múka, brezovy cukor, domáce vajcia, hroznovy olej...co sú samo o.sebe drahé veci, ale my ich používame bežne. A u cukrarky ja osobne mam vždy trochu neistotu, že čo použila.
Čiže záver, že ma stála okolo 50€, možno viac, keď rátam aj svoj čas. Rozdiel bol v tom, že zrovna v ten deň som nemala inú robotu a asi by som 30€ za ten čas nezarobila...zároveň som.ich ani neminula.
Moje odporúčanie je asi také...že keď ste trochu zrucne a mate trochu času, napríklad na materskej...pečte spolu s dieťaťom bude to aj sranda. A ozdobite keď bude spať alebo sa hrať. Alebo ovocie ukladať zvládne aj dvojročiak.
Ak pracujete, čas nemáte...a váš hodinový príjem je vyšší ako povedzme 6-7€/hod...tak si dajte upiecť a finančne sa vám to stále oplatí.