Ktoré jedlá Maggi sú najchutnejšie?
Robíte si občas keď nestíhate také že kura na paprike maggi?
Robíte si občas? Ktoré sú dobre ? Poznám len to kura Na paprike ale majú veľa .. občas raz za mesiac keď nestíham
Obcas wifonku alebo francuzsku polievku.inak nie
Ja si raz za čas urobím (keď nestíham, lebo celý deň cestujem alebo je toho veľa) Cestoviny so syrom a 4 druhmi byliniek 🙂
Neviem tu omáčku pripraviť tak, aby chutila rovnako. Ale teda manželovi to nechutí. Takže je to len môj olovrant, alebo obed keď on nie je doma a mám toho viac.
@viestta my mame doma aj mrazenu pizzu, ta je clekom dobra, hodi sa do rury.
tiez mavame vyprazany syr, hranolky, co je este asi zrdavotne horsie, ako ta pizza, no sem tam nevadi, niekedy urobim narychlo, ale to skor len 1 chod parky, ci prazenicu. nei ej to take original varene jedlo,a le je to nieco teple.
pripadne hodim na panvicu hemelin, vacsinou ked mam zemiaky uz uvarene a nemam k nim nic.
ta kuracia polievka Risoli bola celkom dobra a velka porcia, len ju akosi prestali predavat. na nete v itesco som ju nasla,a le u nas v tescu ju nemaju, tak neviem ci je to aktualne.
este mam celkom rada tusim od Bonduelle take sacky, nieco podobne maju aj mrazene, maju to uz dlho, ale maju ich aj medzi polotovarmi, tieto https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
a nedavno som kupila jedla v konzerve jedlo zn. Hotovky z plechovky a tiez celkom dobre, normalne maju aj zavaraninovy pohar fazulovej polievky a vela jedal z konzervy, take klasicke jedla, aj omacku na spagety, aj rajcinovu polievkua neviem, tieto 2 mam doma, lebo niektore potraviny maju aj bezlepkove, co moze dcera.
inak maju u nas aj v zavaraninovych poharoch polievky v chladnicke, no neviem ake, len 2 drihy, jedna je tusim drzkova, co nemusim, druha neviem ci kapustova.
u nas koli lepku idu polotovary malo, ale sem tam treba, lebo byvam niekedy v robote od rana do vecera, 2 dni po sebe, potom dalsi den ideme napr k dr, cize varit nemozem a co narychlo zjest? mm varit nevie.
este mi napadlo. tiez su faj mrazene halusky, pripadne aj ine cestovinove jedla. tusim aj sulance maju, ja som sem tam kupila ovocne gule ( mavaju aj bezlepkove ), lepkove su aj jahodove, aj slivkove, chladene parene buchty .
a je aj moznost ked varis, do malych doziciek nadavkujes po 1 porcii amozes vyberat, ked to bude aktualne.
ja si casto robim pre seba jedla na panvici, nedavno som objavila caro mleteho masa. kuracie samozrejme je hotove ryhclo,a le aj bravcove a hovadzie sa vcelku dobre urobia. na leji osmahnem, rpidam kukuricu, niecim dochutim, niekedy do toho svihnem paprikovu pomazanku, kecup, cokolvek. a niekedy k tomu pridam tie cinske rezance, co su rychlo. ak chces viac porcii, tak je na to fajn vok, ci neico podobne, urobi sa to rychlo. aj maso mozes mat uz nakrajane v mraziaku, len vytiahnes, hodis an olej, dochutis, pridas napr tu kukuricu z kozerv,y alebo mrazenu. nie je tam narocna ani priprava, ani sa to nerobi dlho ( ak to nei ej zamrazene )
ked tak rozmyslam, tak by sa tie cestoviny so syrovou omackou dali urobit narychlo aj original, nemusi byt polotovar.
do nejakej hlbokej panvice ( milujem panvice a vok na rychle jedla ) hodit cestoviny, nemusia byt vela zaliata, akoby ich podusit, nie varit, mali by sa urobit, len treba strazit vodu, potom vytlacit taveny syr do nich, moze sa svihnut aj Niva, ci podobny syr. ja osobne k tymto syrovym jedlamm mam rada tu kukuricu a hrach, taku tu zeleninovu zmes, co je pripadne s mrkvovou, ci s paprikou. mavam skoro stale v mraziaku. a teda dochutit. taveny syr tiez dlho vydrzi a mavam v chladnicke stale, lebo obcas robim pizza koliecka a tam ho pouzivam na vrch. niekedy teda aj do syrovej omacky.
@majamat vsak toto aj ja pouzivam, ako som pisala, zasoby navareneho z mrazicky sme uz vyjedli, tiez tam davam co sa nezje a odlozim na horsie casy. Takyto sacok cestovin je fakt na cas najvyssej nudze. U nas uz nebol ani chlieb aby sme si ho natreli, vyslovene po 4 dnoch chladnicka prazdna. Neviem, ale my nie sme taki "zelezni" aby sme s teplotami nad 39,5 stali pri sporaku a varili. Asi sa budeme musiet nad sebou zamysliet...
@viestta ja ani neviem co by som take vymyslala, tieto niektore jedla mavam doma, ale teda klasicke cestoviny dcera ani nemoze, mne moc nechutia, ale ja sazaobidem. pouzivam celozrnny chlieb, ktory je baleny, tak nastasti ho mavam doma aj viac, aj ked niekedy sa moze minut, dcera ma bezlepkovy.
nam sa nastastie nestalo,a by sme boli takto vsetci.
ked som mala 1x kovid, vtedy som mala horucky, mali sme zasoby, mne nechutilo a teda aj tak som varila, hoci mi bolo blbo.
2x kovid, mne nebolo takmer nic,mala som doma 2 lazarov pre zmenu, aj ked dceru to preslo ryhclejsie. 3x opat mne nic nebolo, mm tiez nic, len dcera trochu teploty.
mimo to chori nikdy vsetci takto nebyvame. celkovo nebyvame moc chori.
@viestta u mna je skor problem to, ze ked som v robote, po sichtach som kedysi dcere musela varoit do skolky a skoly,a le male porcia, no niekolko druhov, co bolo na nervy a toto ja nezvladam. niekedy som sa po sichtach s nou este ucila, este nejake povinnosti a este varit, to nie. niekedy som bola fakt ... ako povedala jedna zienka 😀 bud tazko rannena,a lebo lahko mrtva 😀
a dalsi den pobehat vysetrenia a na obed sme nemali co, lebo dcera sa nema kde najest, kedze ma dietu, jedine Mcdonald. ako jej to vyhovuje a sem tam tam zajdeme - fakt cez tie vysetrenia. no nie je to idelane, radsej by som restiku, no ked vidim, ze neovladaju nic o bezlekovej diete, dokonca aj v tom Mcdonalde je to neiste, snazim sa tomu vyhnut.
@1ryba som sa teraz pobavila. bavime sa o jedle a pozeram an tvoj nick 😀
ja som nastastie tiez nebola z dovodu choroby v takej situacii, zatial som vzdy zvladala, ale teda varim vyhradne ja. donaska u nas neprichadza do uvahy, koli diete a teda u ans ako som to tu uz ajspomenula je skor problem, ked nemam kedy navarit.
cize neikedy je takto jedlo dobre pouzit. preto chapem pouzitie takych jedal.
a co sa tyka vyvaru, tak to veru nerobim rada. cistit zleninu, maso zyknem nakrajat na kusky po uareni, cestoviny treba uvarit. aby nebol kalny, zvrchu pozbierat to co sa tam vytvori, neviem akos a to vola. vacsinou robim vacsiu porciu. tak toto mi rpide take tiez aj celkom pracne, aj ked zelenina sa da mrazena pouzit,a le dcera by mi taku na kocky moc nehcela. skor to maso na panvici s niecim. len tma zas prilohu treba, nielen maso. my nie sme cestovinoi, co je najjednoduchsia priloha.
Ako asi trochu nerozumiem kam sa zvrtla tato téma ale dobre…😂
ja kupujem len to kurča na paprike, ale jem to tak raz do roka, nič na pravidelnej báze. iné mi nechutili. ale chutia nám maggi fusian, mne asi všetky…
@autor mne chutia skoro všetky tieto instatné.Ja poviem pravdu jem ich od decka lebo mne chutia.Vždy ich mám doma ako povinný arzenal😀 vyskúšaj postupne všetky.A dobré sú aj tie rezance od nich na spôsob číny v sáčku.Majú aj india kari alebo teriyaki, thai curry, kačacie alebo slepačie.Treba vyskúšať
@biba_18 asi áno, nám tieto instantné veci fakt nechutia, pritom v mladosti som si ich občas bežne spravila, ale asi som si odvykla a nemám dôvod sa nútiť. Polievky sú na mňa slané a dokonca mi aj smrdia, keď si to zalievajú kolegyne v robote. Ale akože nemám nič proti týmto jedlám, keď sa to neje na dennej báze, zas pizzu z mrazáku či lasagne z Lidla si občas ako rýchlovku spravíme.
Nahodou, ja som robila minuly mesiac vifon tour a dietatu som kupila 3 vifonky roznych prichuti 😂 Malo to uspech. A 1x som kupila polievku do hrnceka - knedlickovu a bol to hit! 😂 Uz je na druhom stupni ZS a teda bola to parada. Bolo to v ramci osvety - ako sme s otcom zivorili na intraku. Muz este oznamil, ze vedla na bunke frajer varil vajcia v rychlovarnej konvici, alebo fritovali pol roka v tom istom oleji 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 A vsetci uz maju cez 40 a su normalne fungujuci muzi. Pride mi neuveritelne, ze v dobe blahobytu, cerstvej zeleniny a ovocia, cistej vody sa tu idete ofukovat a ohrnat nos nad instantnou polievkou a chudak @viestta sa pyta, co jedavate ked ste chora cela rodina. Zijeme si ako prasata v zite a mame zivin, vitaminov a mineralov, ze generacie pred nami, mozu tak maximalne zatlacit slzu v oku. Nejaka instantna polievka nema absolutne ziadnu sancu spravit akukolvek skodu a tele, ktore je nadupane beznou dennou stravou ktora ma neuveritelnu plejadu vitaminov a mineralov. Tento kult zdraveho jedla, je uplny extrem.
@kittykat22 nemyslím si, že ženy, ktoré tu tieto instantné veci ofrflali, trpia nejakým kultom zdravého jedla. Ja napríklad teda určite nie 😅. Skôr nám to príde proste zbytočné, keď je kopec lepších jednoduchých jedál, ktoré sa dajú tiež zbúchať rýchlo. Už len také obyčajné cestoviny s vajcom by som si spravila narýchlo radšej než tieto instantné somariny. Ale veď každý podľa svojej chuti. Ja si to logicky nebudem kupovať, keď nám to nechutí. Ale v pohode si dám pastiku, klobásku či vyprážaný rezeň, aj keď to nie je o nič zdravšie 😉
@kittykat22 @kristiii nechcem pouzit termin superzeny, lebo niektore by sa mohli ohradit, ale fakt je ten, ze sme dosli tak daleko, ze ten kto mal najnizsiu teplotu mal aj najkratsiu zapalku a siel varit caj. Takze ano, sme zdochliny, ked sme v tych teplotach neboli schopni uvarit plnohodnotny trojchodovy obed aj s dezertom, a dakovali sme prozretelnosti, ze niekto kedysi davno v nahlom pominuti zmyslov, tie dva sacky cestovin kupil. Koho este neskolila tohtorocna "chripocka" ma moze aj nadalej hejtovat. Ja som s tym v pohode.
@viestta uplne suhlasim. Ja som bola chora vyse 3t nastastie bez teploty,ale s takym kaslom a bolestou celeho tela,ze to neprajem nikomu
@viestta som si istá, že každá z nás má doma základ na nejaké tie rýchlovky. U mňa sú to napríklad tie cestoviny, vajcia, kyslá smotana, tvaroh, rybky v oleji (syn miluje obyčajné cestoviny s kyslou smotanou a troškou soli), prípadne kečup či morcadela na špagety, aj bez syru sa dá v časoch núdze. Ale tak je pravda, že v takej situácii sa človek ocitne raz za čas a nie je dôvod ho hejtiť v čase plnej sily a zdravia 💪.
@kristiii vsak zasoby mame aj my, ale ked je colvek raz, ze je rad, tak su mu vsetky zasoby na dve veci... napriklad my morcadellu vobec nepouzivame, nikoho to neocarilo aj ked som skusala. Ale ak ju niekto ma rad, nech si kludne da, ci je zdravy alebo nie. A neboli sme 5 dni v obchode. My sme uz pili aj urologicky caj a keby nam nedoniesli nakup, tak asi chlipeme feniklovy alebo majorankovy, pretoze aj caj sme minuli. Vsetok co bol doma.
Ja keď nestíham urobím rýchlo buď paprikáš, bryndzové halušky, alebo si kúpime len zavináče a spravím upečené zemiaky. Alebo palacinky a slepý guláš. Nikdy by som nejedla a nedávala deťom tieto sušiny.... A ani kupované hotové jedlá.
Ja sviečkovú...dokonca si ju robím aj v práci v mikrovlnke 😁 len zvýšim čas...aby boli cestoviny mäkké

Tie cestoviny nekupujem. Ale od maggi mám rada zapečené brambory a chaluparske zemiaky. Občas kúpim aj ja polotovar, hoci sa snažím o domácu stravu. Chutia nám napr lasagne z Lidlu.
Dnes máme eňo ňuňo domáci kačací vývar a doplníme to domácimi dukatovymi buchtičkami. No nezabijem sa, keď máme chuť.