Ktoré jedlo by ste jedli každý deň?
Ktore jedlo by ste jedli kazdy den a ktore ani keby vam zaplatili?
Nenavidim pečeň
Milujem ryby, parance, pečené zemiaky, kyslé mlieko,.višne a jedlo diabolska
Neznášam huby akékoľvek...a aktuálne ficim na pomarančoch
Najobľúbenejšie sú bryndzové halušky a jedlo,z ktorého ma doslova napína,je cvikla v hocijakej forme
Držky to mi nikdy nechutilo. Najradšej mám oškvarky. Tých by som zjedol dosť.
Milujem segedin, svieckovu, pecenu kacku. (Nie, nemam 100kg).. Ale co by som nezjedla ani neviem. Nemusim privarky, granadir,leco
Pre mňa by mohli zmiznúť z povrchu zemského všetky "mukoviny", od chleba cez pečivo až po cestoviny, zjem to, ale deň, že by som si dobrovoľne dala nieco z toho, ten ešte nesvitol. Ryžu by som pridala grátis (na to zmiznutie).
Milujem mäso (teda väčšinu), väčšinu zeleniny (špenát fakt nie), ovocie tiež, s tým by som v pohode prežila celý život. Z vnútornosti zbožňujem pečeň, iné nie. Nezjem kadečo, ale nejaké fakt nenávidené jedlo mi nenapadá.
@levantinka mlieko myslis defakto mliečne vyrobky z mlieka od zvieratiek? Lebo čisté mlieko ani ja nepijem, ale acidko napríklad mam velmi rada.
A robíš krasne veci. To prosim ta z čoho vyrabaš. Si šikovná
Kazdy den by som mohla jest kebab,zemiakovy knedlik,alebo rebierka na mede a ceresne a co neznasam a nebudem to jest su francuzaky ,zapecene cestoviny, fazula karfiol, brokolica a bryndza
Milujem pecivo s hocicim, vysmazany syr, kebab, pizzu. 😀 Nezjedla by som (ani som to doteraz nejedla) - hriby/huby a bryndzove halusky a surove maso.
Nejedla by som držky, hríby a raz som bola pozvaná na obed, kde boli kohutie chocholy pripravené v omáčke nejakej. Keby som to vedela, ani tam nejdem 🤢 Neochutnala som. A denne jesť mi nevadi paradajky, melón, a jedla s kapustou, kyslou alebo sladkou.
Každý deň jem nejaký koláč na raňajky, to musím mať každý deň.
Neznášam kašovité textúry jedál, čiže nezjem ovsené kaše, krémové rizová, hokkaido polievku (tú aj kvôli chuti hokkaido-neznášam tú chuť), nezjem riedky puding na dukátových buchtách. A nezjem červený melón, chutí mi len žltý
Baraninu ,vyprážaný syr,vyprážanu parenicu,slanecky,syry ,všetko čo smrdí ,plesnivé syry,hrozno to na kilá ,langoše ,syry,syry,ryby,ryby,kuracie srdcia,žalúdky,pečienku z hydiny
Neznášam strukoviny varené ,tak surový hrach zjem,neznášam varenú zeleninu mimo sviečkovej
Milujem zemiakové lokše s maslom omastene, cestoviny so sladkou kapustou, to aj každy deň môžem. Nezjem vnútornosti a paradajkovú polievku 🫣
Ja.. by som kazdy den kludne jedla vajicka.. proste mne teple ranajky vajcove vystacia aj ako obed :DD Co neznasam su veci ako klobasa, jaternica.. zo zaciatku som normalen musela odist z domu, ked to moj chlap zacal vyvarat/vypekat, az ma nadrapovalo :D Inak nemam rada "soplove konzistencie", cize za mna ziadne smoothies, kozka na mlieku a pod...
Milujem svieckovu- tu by som mohla kazdy den- cisto iba omacku🫣🫣🫣🫣 urcite nezjem nic, co ma v sebe krv (jatocne veci, hurka, krvava klobasa a pod vychyteniny), jahnaci mozog🤮 a rozne ine exoticke recepty, kde nieco hnije ci sa ma jest este nazvem do nedokonave (vietnamske kacacie vajcia, kde je uvareny zarodok kacky s perkami, kostami a masom ci kapor, ktory na mna z taniera zmurka, a pod.....)🤐🤐
@vevesh no fuj.. svieckovu lubim aj ja
Ja neznasam ryby, hriby,...
Denne by som mohla jest cerstvy domaci kvaskovy chlieb a domace spaldove rozky, kysle polievky a privarky. Zboznujem sladke jedla - dukatove, palacinky, ryzovy nakyp, buchty na pare a mam rada zeleninove jedla, leco, zeleninove fasirky, salaty.
Nemam rada syry, lososa, neznasam a nejem granadir a fliacky s kapustou.
Každý deň môžem jesť vývar a kura s ryzou
Ja by som mohla jesť každý deň cestoviny s bazalkovym pestom a všeličo s hríbami, nemám rada bravčové maso, vnútornosti a zo škôlky mám traumu z cvikle, taktiež by som nezjedla kupované mleté mäso lebo mi smrdí
Teplé kakavko s maslovym rožkom,teraz sa to volá makovka, nechutí mi mäso a nezjedla by som plucka, mám rada všetko ovocie, s tým by som vystačila
Denne?
Vietnamská hovädzia polievka pho a pohárik koňaku Louis XIII. (viem, nie je to jedlo) od Remy Martin. Pokojne aj doživotne.
Milujem paradajky vo vsetkych podobach, kuracie maso, jablka, jogurty a ine kyslomliecne veci, proteinove napoje - specificky cokoladovy voxberg, kazdy den sa nanho tesim 🤤 z varenych jedal - vajcovo rascova polievka - ak by som byvala sama tak by som uplne nehanebne na posedenie zjedla cely hrniec
neznasam vnutornosti, vyprazane jedla - specificky vyprazany syr, hranolky, jaternice, huspeninu a vsetky ostatne zabijackove chutovky
Denne mam na raňajky toasty ,to uz je zvyk s tatarskou 🙂 no k zivotu by mi stacili iba zemiakový šalát,vyprážaný syr a hranolky ,kačka a kapusta,nivová omáčka s kr.masom a hranolkami. Inak ja vseobecne milujem jedlo takže mne je to jedno čo si dam. Ale tie vymenované tie by som stale jedla .
Nezjedla by som ani keby co ..vnútornosti a morské plody.
@autorka Nic mliecne od A po Z. A dakujem velmi krasne 💜💜💜 Zo samotvrdnucej hliny.
https://www.adelkaskitchen.com/single-post/perkelt Aj každý deň. Ale kľudne aj chleba s maslom a zeleninou.
Dobrú pizzu, hranolky, hamburger, bryndzové halušky, zemiaky na kyslo, grécky šalát..
A čo by som nedala za nič do úst, rascovu polievku s vajcom ..
Špagety/syry/zeleninu/vajíčka/spenat
Pečené zemiaky, grilovaný hermelin, kečup, tatárska.... Alebo s ovocnou omáčkou

Kazdy den zeleninove kari s basmati ryzou (echt indicke🔥) a co bych nezjedla ani za nic, neviem ci sa tam rata take ze maso, ryby a mlieko. To nejem absolutne. Ale dam z vege sveta. Ani za miliardu bych nezjedla kyslu kapustu 🤢