icon

Kvalitný olej na vyprážanie

avatar
aadaa66
16. jún 2022

Ahojte viete mi poradiť kvalitný olej na vyprážanie,aký Vám najlepšie vyhovuje.
Ďakujem

avatar
joplinka12
Odpoveď bola odstránená
avatar
luliu
16. jún 2022

Repkovy olej je veľmi kvalitný, lepší ako napr. slnečnicový.

avatar
petruldo
16. jún 2022

ja na vyprážanie používam Klátovský slnečnicový olej je s vôňou aj bez

avatar
renab
16. jún 2022

Aj ja Klatovsky slnecnicovy

avatar
saxana000
16. jún 2022

U nas hociaky ale iba slnecnicovy repkovy mi strasne smrdi..

avatar
espritka29
16. jún 2022

Olivovy pomace

avatar
stannkal
16. jún 2022

@aadaa66 olej na vyprážanie z DM je super, má neutralnu chuť

avatar
stanulienkat
16. jún 2022

Na vyprážanie je vraj vhodný repkový, lepšie znáša vysoké teploty.

avatar
luliu
16. jún 2022

@stanulienkat presne tak, slnečnicový rýchlo oxiduje + nie je vhodný pre tak vysoké teloty

avatar
petruldo
16. jún 2022

@luliu áno, ten obyčajný ale ten klátovský je iný:

Klátovský olej 200°C de luxe, 1 liter

Klátovský olej 200°C de luxe – na vyprážanie a fritovanie. Slnečnicový olej za studena lisovaný - ľahko stráviteľný a veľmi univerzálny olej. Vysoký obsah vitamínu E a mononenasýtených mastných kyselín robia tento olej cennou surovinou do každej kuchyne. Je odolný vysokým teplotám (aj do 200°C), preto je vhodný na fritovanie, vyprážanie a samozrejme aj na varenie, šaláty a studenú kuchyňu. Vyznačuje sa charakteristickou slnečnicovou chuťou a vôňou

avatar
viestta
16. jún 2022

Najlepší je arasidovy, neutrálna chuť, znesie vysoké teploty. Len ťažko ho zohnať. Keď nie je, používam repkovy

avatar
waggi
17. jún 2022

O arašidovom som ani nepočula hádam, to sa dá kde zohnať? Normálne bežne v obchode? My používame najčastejšie olivový ale teda keby na vyprážanie tak tiež asi repkový.

avatar
mirage
17. jún 2022

@waggi bezne kupis online