Kvalitný olej na vyprážanie
Ahojte viete mi poradiť kvalitný olej na vyprážanie,aký Vám najlepšie vyhovuje.
Ďakujem
Repkovy olej je veľmi kvalitný, lepší ako napr. slnečnicový.
ja na vyprážanie používam Klátovský slnečnicový olej je s vôňou aj bez
Aj ja Klatovsky slnecnicovy
U nas hociaky ale iba slnecnicovy repkovy mi strasne smrdi..
Olivovy pomace
Na vyprážanie je vraj vhodný repkový, lepšie znáša vysoké teploty.
@stanulienkat presne tak, slnečnicový rýchlo oxiduje + nie je vhodný pre tak vysoké teloty
@luliu áno, ten obyčajný ale ten klátovský je iný:
Klátovský olej 200°C de luxe, 1 liter
Klátovský olej 200°C de luxe – na vyprážanie a fritovanie. Slnečnicový olej za studena lisovaný - ľahko stráviteľný a veľmi univerzálny olej. Vysoký obsah vitamínu E a mononenasýtených mastných kyselín robia tento olej cennou surovinou do každej kuchyne. Je odolný vysokým teplotám (aj do 200°C), preto je vhodný na fritovanie, vyprážanie a samozrejme aj na varenie, šaláty a studenú kuchyňu. Vyznačuje sa charakteristickou slnečnicovou chuťou a vôňou
Najlepší je arasidovy, neutrálna chuť, znesie vysoké teploty. Len ťažko ho zohnať. Keď nie je, používam repkovy
O arašidovom som ani nepočula hádam, to sa dá kde zohnať? Normálne bežne v obchode? My používame najčastejšie olivový ale teda keby na vyprážanie tak tiež asi repkový.
