icon

Kysnutý závin a iné kysnuté koláče

avatar
9gabi9
6. apr 2023

Ahojte.
Prosím Vás skúsené pekárky, kedy a čím potierame kysnuté koláče či závin. Mne sa marí, ze babka potierala až po upečení teplým osladenym mliekom. V receptoch však pisu skôr maslom alebo olejom a pred pečením. Ja sa však snažím minimalizovať tuk a v zavine mám už dosť veľa oleja. Čo sa vam osvedcilo najviac? Ďakujem

avatar
ckocka
6. apr 2023

Ja pred pečením mliekom.

avatar
mojvlk
6. apr 2023

@9gabi9 ja žĺtkom a po opečeni olejom ešte horúce rovno z rúry

avatar
viestta
6. apr 2023

Potri cim chces. Ja najcastejsie mliekom, pred aj po vytiahnuti z rury, ked mam zltkom s mliekom pred pecenim, mliekom po upeceni

avatar
vkatush
6. apr 2023

@9gabi9
ja robím mlieko s vajcom, pred pečením.
Moja babka mlieko aj po upečení.

avatar
misinka0611
6. apr 2023

pred pečením maslom.

avatar
deti95060810
6. apr 2023

krátko pred dopečením tukom...

avatar
pinkgirl
6. apr 2023

Po dopečení potriem zavin olejom alebo rozpusteným maslom. Do ďalšieho dňa takto vydrží dlhšie mäkký.

avatar
zenulkaaa
6. apr 2023

Pred pecenim aj po peceni olejom. Zas tolko ho tam predsa nedas, aby si sa ho musela bat.