Marcipánové torty 2 - fotopostupy, recepty
Všechny možné foto-postupy, recepty na krémy a dorty sem... 😉
@grankosko tak ja napr.objednávam veci z toptorticka.sk, záleží od toho čo hľadáš, na SK je ich veľa, stačí zadať do googla...ale ako píšem, zo zahraničia sú to oveľa lacnejšie veci čo sa týka tých pomôcok, rozdiel v aj v desiatkách eur.
PS:táto téma je len na recepty a fotopostupy, ak chceš poradiť od skúsených cukrárok, pod do témy Marcipánové torty.Rady a postupy, tam poradia vieceré
Ahojte baby. Prosim vas, nejaky overeny recept na tortu -korpus, krem, ktoru potom potiahnem marcipanom. Marcipan a ozdoby si uz pomalicky trenujem.. Bude to moja 1 torta v zivote a musi byt aspon skoro dokonala. Vyzva od mojho muza na oslavu narodenin. Je mi jedno ake prichute, len nej je super. Dakujem vam. Velmi mi pomozete.
@gm ja som teraz robila tortu a kedze som maniak na cokoladovo cokoladove veci robila som plnku slahanu nad parou cokoladovu. chutila ako cokolada. Dala mi recept kamoska tak nahodou sa rozhodnes poslem ti ju.
@gm ja peciem stale len Bohusov korpus..nedam na neho dopustit 😊 a co sa plnky tyka tak uplne ze 🔝 je slahacka+mascarpone+roztopena cokolada...uuuuplne nebicko v papulke 😁 ale pozor na potahovanie..tortu nou obtriet mozes ale vzdy pred potahom tortu obtri vyslahanym maslom s cukrom..tak sa ti potah topit nebude... proste vzdy sa potahuje na obmaslovanu tortu 😊 drzim palce
@marina447
@lenkalibor
@miselka007
Baby dakujem vam, mala som predstavu coko korpus a ovocne kremy, napriklad citron a cervene ovocie. Popripade korpus klasicky ale potom jeden z kremov cokoladovy. Mozem teda poprisit recept na ten Bohusiv korpus a cokoladovy krem? Dakujem velmi pekne.
@gm korpus sa robi takto...pokusim sa to co najlepsie napisat 😊 tolko kolko vazia vajicka tak tolko das muky a cukru... oddelis bielka a vyslahas tuhy sneh...slaha sa to troska dlhsie az dokym nie su az take hrudky ako keby...potom do toho das krysy.cukor a preslahas...a teraz...na jedno vajicko idu 3 PL vriacej vody. Nechas si v kanvici zohriat vodu a ked mas napr 5 vajicok tak zaslahavas do toho snehu s cukrom 15PL lyzic vody. Vzdy po 3PL a preslahas...ak mas robot tak das na pomali a len prilievas lyzicky. Ked uz budu vsetky PL tak das tam zltka a nakoniec muku s PDP. Ja uz som robila aj cokoladovy a aj orechovy. Cast muky nahradim orechami alebo uz ked bolo vsetko zmiesane som tam naliala roztopenu cokoladu 😊 ak niecomu nahodou nebudes chapat kludne piis 😊 a vobec sa nemusis bat tej vriacej vody do bielok..iba ich to zjemni 😊
@gm a ten coko krem... 250ml slahacky vyslaham,potom do toho zaslaham mascar a nakoniec prilejem troska vychladnutu roztopenu cokoladu 200g a preslaham.... jedna davka je 250ml slahacky,250ml mascar a 200g cokolady..vsetko kupujem v Lidli 😊 ak chces na vacsiu tortu cca priemer 26cm a 2x plnit tak z kazdeho pridaj este jeden kus..cize 2x slahacka,2x mascar a 2x 200g cokolady 😊 mozes davat s bananom,jahodami,malinami...
@miselka007 dakujem ti velmi pekne. Si zlata. Idem si spisat nakup a v piatok drz palce. Este raz dakujem za rychlu odpoved.
@gm nemaas zaco 😊 budem rada ak potom napises ci sa podarilo 😊
@miselka007 Ahoj. Tak davam hlasenie z mojej misie. Torta sa vydarila, bola som fakt hrozne rada a este aj chutila. Svokre velmi chutil tvoj coko krém. Ďakujem. Horsie je, ze teraz mi to robenie torty asi prischne..
@gm waaw paraada 😊 kraasna je 👍👍 jooj a som moc rada ze svokre krem chutil 😊 mba kamoska upozornovala ked mi davala recept ze nech sa neopovazim pocas pripravy ho ochutnat lebonze zozerem aj misu...no a mala pravdu 🙈🙊 je fakt topp 😊
Ahojtee cukrarky uz ste robili zabijackovu tortu? Mozte mi poradit ako sa daju vyrobit napr. slanina klobasa a aj zelenina dakujem vam pekne 🙂
Ahojte tortickarky, moja detska torticka s videopostupom na detske topanocky, je sice v nemcine, ale mozno niekomu pomoze:
@lenkalibor ahoj,poslala by si mi prosim ta ten recept na tu cokoladovu plnu slahanu nad parou?
dik moc
Ahojte neskusal niekto parizsku slahacku ako je v receptoch ze smotana,cukor a kakao alebo cokolada ze zamenit kakao alebo hnedu cokoladu za bielu cokoladu???co to spravi ze parizska slahacka nebude hneda ale biela.hmmm???drzalo by to???
Baby, najdem tu niekde aj fotopostup dinosaura?
Ahojte dievcata, PROSIM O RADU.
Potrebujem upiect synovi na narodeniny tortu do jasliciek. Som uplny antitalent na akekolvek dekorovanie. Upeciem cokolvek, ale aby to vyzeralo je u mna heroicky vykon. Do vnutra chcem dat len tvaroh s jogurtom a ovocim, ale co na vrch? Okolo torty trubicky, alebo velke piskoty, len neviem, ako to to skulturnit na vrchu.
Prosim Vas o navrhy a fakt blbuvzdorny navod ako to urobit. Na posledny korpus este na vrch tvaroh a na to nieco? Alebo na suchy vrchny korpus nieco? Ked davam cokoladovu polevu, tak to strasne praska aj ked krajam horucim nozom. Potrebujem to aj nejako ozdobit. Uvazovala som nad gumennymi medvedikmi, ale nic rozumne a esteticky lichotiace ma nenapada.
Dakujem
@cannella bud posypat vselijakym ovocim, alebo lentilkami,alebo len nastruhat hobliny bielej a mliecnej cokolady,alebo ja som robila tak ze som poukladala rozne ovocie od kiwi,mandariniek,banany....hocico a spravila som si puding klasicky co sa robi do mlieka ale urobila som ho do vody a poliala ten ovocny vrch a to si mozete vybrat ked date jahodovy puding tak bude cerveny vrch ked pistaciovy tak zeleny atd len to nebude mat hnusnu konzistenciu ako zelatina....a xy dalsich napadov😉
@cannella a nepraskajucu cokoladovu polevu spravite z slahackovej smotany a horkej cokolady pomer 1:1.ja robim 250ml slahacka a 250 g nalamanej cokolady spolu miesam na miernom plameni kym sa cokolada neroztopi a vypnem platnu a kym to vychladne aspon na vlaznu teplotu sem tam premiesam a to je na pokrytie celej okruhlej torty
@simaaprilova tak ten puding by ma nenapadol. To by malo byt na suchy korpus, alebo ked dam na vrch este tvaroh? Ked bude puding robeny vo vode, tak vody tolko, kolko odporucaju mlieka? Bude to potom take priesvitne, dobre dedukujem?
@simaaprilova takto pripravena cokoladova poleva nestuhne na uplne tuhu? Budu to krajat ucitelky v jaslickach a pochybujem, ze budu nahrievat noz v horucej vode :(
@cannella tym kremom ktory mate potriete celu tortu,okolo date bud dlhe piskoty,trubicky v cokolade,atd alebo ak viete pekne potahovat tak nechat len tak hole len krem ,navrch na krem dat ovocie a na to puding.hej hej tolko isto vody.bude to priesvitne ze aj ovocie bude vidiet.bude to farebne aj chutne.vravim lepsia verzia zelatiny.skoda ze nemam fotku torty.
@cannella stuhne tak ako je na tomto recepte.tu som objavila tu polevu a inu uz nepouzivam.super sa kraja.netreba nic nahrievathttp://www.mimibazar.sk/recept/24824/cokoladova...
Ahojte poradili by ste mi nejaku ganach na makronky?Popripade zakladnu napln ktoru potom staci uz len prichucovat a prifarbovat.🙂
@sidula1 prepac ze tak neskoro. Ja pouzivam tuto coko plnku: 3 cele vajcia, 200g krys.cukru, 1 varova cokolada (100g) - ale ja si davam viac ked chcem aby chutila viac ako cokolada - len je potom horkejsia, 2 smetoly 50g kakaa.
vajcia vymiesat s cukrom a 1 smetolom do peny. Pridat polamanu cokoladu a cele to potom slahat do peny nad parou. (kym nevyhodi bublinky cca 5-10 min).
nechat vychladnut - krasne to stuhne a potom do zmesi pridat preslahany druhy smetol. plnka vôbec nechuti ako smetolova ale krasne cokoladova.

Baby kde by som kúpila také tie rôzne silikónové vykrajovatka?