icon

Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty

dadka212
23. jún 2012

ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂

lucula73
28. okt 2012

@mamalienka probináčiková je tuhá dosť, s ovocím veľmi dobrá pre detičky,ale pod poťah ju nesmieš dať......obtri tortu riadne maslom vymiešaným scukrom,prípadne odrezkami a potom poťahuj 😉

jakelina
28. okt 2012

@dadka212 spletla jsi si téma 😀 😀 😀

aduskatt
28. okt 2012

domace žemle
500 g hladka muka, kav lyz soli, 80 ml olej, 1 vajicko , sacok susene drozdie, 250 ml voda, 1/2 lyž cukor.spracujeme cesto, nechame hodinu kysnut, tvarujeme zemle, potrieme vajickom, pecieme na 180 podla rury, cca 25-30 min

jaja555
28. okt 2012

@aduskatt prosíííííím , koľko tých žemličiek robíš z pol kila múky ?

aduskatt
28. okt 2012

@jaja555 vyslo mi 8

jaja555
28. okt 2012

@aduskatt ďakujééééééééééém, si pokladík . Istotne ich vyskúšam .

dadka212
autor
28. okt 2012

@jakelina sorrryyyyyyyyyy 😅

kmkke
30. okt 2012

@dadka212 Mám otázku k Pribináčikový krém. Idem piecť tortu (svokrovi, tak to musí vyzerať), ale nerozumiem receptu:
2 slahacky vyslahat, pridat 500g makkeho tvarohu, 1 smotanu, 2 lyzice praskoveho cukru, 2 vanilkove creme ole.
Mám vyšľahať dve šľahačky (teda prášok s mliekom alebo dve šľahačkové smotany? ) a potom pridať ešte smotanu (akú? šľahačkovú? ). Žienky skúste písať presnejšie, jak pre debilov, lebo taký debil jak ja nad tým dume už hodinu a nerozumie 🙂))))))
A ešte: čo je PDP?? Hľadám, hľadám a nič 🙄

pralinka25
30. okt 2012

@kmkke dve slahackove smotany 33% a to druhe je kysla smotana 😉

kmkke
30. okt 2012

@pralinka25 Vďaka 🙂

majjat
31. okt 2012

@dadka212 prosim ta mozem tento korpus dat do tortovky 23cm? nebude to vela zo 6 vajec?

majjat
31. okt 2012

@dadka212 zabudla som napisat, myslim ten cokoladovy korpus.

dadka212
autor
31. okt 2012

@majjat ja do 24 robím zo 6 vajec a do 22 zo 4 vajec tak si vyber 🙂

zz134
31. okt 2012

@aduskatt Prosim aku muku pouzivas na chlieb?

majjat
31. okt 2012

@dadka212
vyskusam, dik. 🙂

majjat
1. nov 2012

prosiiim, preco korpus pri peceni z vrchu popraska? 😒

jakelina
1. nov 2012

@majjat a na kolik stupňů ho pečeš???

majjat
1. nov 2012

@jakelina pecem na 150 stupnov - teplovzdusna rura.

jakelina
1. nov 2012

@majjat tak to nevím, možná moc prášku do pečiva nebo ventilátor pouštíš????

aduskatt
1. nov 2012

@jakelina
@majjat babulky, presunte sa, prosim, diskutovat do hlavnej temy🙂 kujeeeeeeeeeeeeeem
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/

nika222
2. nov 2012

Super orieškový krém bez masla
:1/2 l mlieka
3 žltky
3 Pl poloh.muky
1 puding ja som dala nugátový
20 dkg kr.cukor- uvarit hustu kasu a na konci pridat 190 gramov liekových orieškov rozsekanych na drobunko /môže byť aj menej/
,Nechat celkom vychladnut . potom rozslahat 250 g mascarpone a ušlahať si zvášť 250 šlahačky. A potom to postupne zmiešavať do toho mascarpone.
Plnila som 24 cm tortu a bolo toho až moc 🙂

luciahromadkova
2. nov 2012

pudingovy krem od rapunzel1 /kopirovane z 1/
chuťovo sa dosť podobá dokonca pribináčiku: 0,5 litra mlieka,1 vanilkový cukor, 2-3 žĺtky, viac ako polovica šálky kryštálového cukru,2 lyžice hladkej múky,2 lyžice zemiakového škrobu, uvariť ako klasika puding, potom po lyžiciach vmiešať do zmäknutého a rozmiešaného masla 250 g, je fakt dobrý, aj keď sa na prvý pohľad nezdá. Ja robím aj jeho obmenu a dávam na miesto zemiakového škrobu eštra burvon vanilka puding, ale ten základný naším veľmi chutí

luciahromadkova
2. nov 2012

pudingový krem od njonja /kopirovane z 1/

1 liter mlieko
2 baliky vanilkoveho pudingu
500 gr masla
10 lyzic cukru

Z mlieka, pudingu a cukru uvarit puding. Po vychladnuti pridat vyslahane maslo.

luciahromadkova
2. nov 2012

pudingovy krem od dada2007 /kopirovane z 1/

Krém z pudinku
1 pudinkový prášek s příchutí podle druhu krému, který chcete dělat
300 ml mléka
asi 4 lžíce cukru moučka
půl kostky másla nebo dobrého margarínu (125 g, já používám i do krémů Heru a je to opravdu dobré)

Nejprve si uvaříme pudink z mléka, prášku a 1 lžíce cukru. Hotový odstavíme a častěji při chladnutí promícháme, abychom zabránili vytvoření škraloupu. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do světlého krému. Když je pudink zcela vychladlý, opatrně po malých dávkách jej vešleháme do máslového základu. Tato dávka stačí na náplň dortu o průměru 23 cm. Pokud se krém při šlehání srazí, dejte si hřát vodu v menším kastrolu, misku se sraženým krémem na něj postavte (ne, aby se koupala, ale aby byla odspodu ohřívána párou) a krém šlehejte dokud nebude zase hladký. Poté jej nechte vychladnout a použijte.
Pokud chcete dělat krém z pudinku kokosový nebo oříškový, uvařte pudink (nejlépe kokosový, vanilkový nebo čokoládový) ve 400 ml mléka a do hotového krému vmíchejte mleté ořechy nebo třeba nastrouhanou čokoládu. Na jahodový či malinový krém uvařte pudink ve 300 ml mléka a do hotového krému lehce vmíchejte nadrobno nakrájené jahody nebo i celé maliny.

afra
5. nov 2012

ahojte, poprosila by som radu: chcem malému spravit Duhovy korpus.... Je tam napisane, ze treba na to piskotove cesto ...poradte nejaky skvely receptik nan 🙂 Ja som to tu presla, ale bud som ho prehliadla, alebo tu nie je. Dakujem 🙂

dadka212
autor
5. nov 2012

@afra to je jedno aký korpus použiješ hlavne nech je biely dávaš tam potravinárske farbivo, ALE pozor je ho v ceste dosť cítiť aspoň mne je z toho normálne na vracanie, ja to tam velmi velmi cítim, fuj

afra
5. nov 2012

@dadka212 ufff, tak to asi p´budem musiet porozmyslat o inom korpuse 😖 Chcem aby torta chutila. Plnka bude pribinacikovy krem s malinami. Poradila by si mi prosim aky korpus k tomu?

dadka212
autor
5. nov 2012

@afra je tu recept na mramorový korpus urob ho bielyalebo farebný s kakaom je vynikajúci robím len ten alebo potom čokoládový

nika222
5. nov 2012

Myslím že tento tu ešte neni 🙂

Recept na kremese

Potrebujeme:
1 listkove cesto staci 400 gramove
Na zltu plnku :
130 g Maizeny /Gustin /
250 gramov krystaloveho cukru
sneh s 8 bielkov, podla velkosti vajec malo by byt toho cca 2 dcl
1 liter vody
stipka zlteho potravinarskeho farbiva

Na bielu plnku
cca 3 slahacky a do kazdej cca 2 male lyzicky praskoveho cukru zarovnane /stuzovac nedavam/

Na polevu:
200 gramov hocijakej cokolady, ja dávam aj mliečnu

Takze listkove cesto si rozdelime na dve rovnake casti a kazdu zvlast vyvalkame. Snazime sa presne podla velkosti plechu a dolezite pred pecenim treba cesto vidlickou popichat aby nam nenapuchlo. Peceme cca 10 minut pri 180 stupnov.

Zlta plnka
Odmeriame si liter vody,odlejeme z neho 200 ml a do toho poriadne rozmiesame skrob - mala by vzniknut biela voda z toho. Potom cca 800 ml nalejeme do hrnca pridame cukor, a farbivo a dame varit. Ked to zacne vriet pridame "bielu vodu" a stiahneme trochu ohen, kasa zacne okamzite hustnut na lepidlo, doporucujem si pripravit metlicku a miesat tym. Staci varit kym zhustne, trva to cca minutu max dve. Este do horucej zamiesame vyslahane bielka na poriadny sneh. Ako to premiesame tak to rozotrieme na jeden diel upeceneho listkoveho cesta.
Dame chladit do chladu aspon na 3 az 4 hodiny, kludne aj na noc. Potom uz len vyslahame slahacku a rozotrieme ju na to.
Roztopime si coko , kazdy ako vie, ja robim vo vodnom kupeli a pridala som jednu az dve lyzice velke obyc oleja aby sa to lepsie rozotieralo. A este teplé to vylejeme na druhy plat list,cesta a dame stuhnut.
Ked je to tuhe tak si presne vyrezeme kocečky na velkost kremesov a potom to uz len prekladame a podla nich narezeme aj spodok. To len preto aby sa to nepucilo ked by sme to rezali na tom spodnom plate uz naplnemom.

ajka82
6. nov 2012

kremesiky? tak tu vam dam jedny, co ja viem zjest pol plechu na posedenie a zvysok vydzobkavam vzdy ked idem okolo a do vecera nie je 😵 😅
Medovy kremes:
cesto- 250g hl. muka
100g pr. cukor
1llyzica rum
1cele vajce
1 zltok
1lyz. soda bikarbona
50g smetol
1lyzica med
-vsetko zmiesat, rozdelit na dve casti... najlepsie piect na opaku plechu, po upeceni dat este teple dolu
plnka- 250g maslo
150g pr. cukor
+k tomu vyslahat puding z 1litra mlieka a 3 zlatych klasov
slahacka- 2smotany na slahanie
2 vanilkove cukre
2 lyz. pr. cukru (mama vzdy slaha po jednej, ze jej je to lepsie.. ja slaham obe naraz) 😉